iPon Hírek

Útjára indult a kézi postás

Dátum | 2008. 09. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Érdekes újdonsággal álltak elő a tengerentúlon, nevezetesen a Peek névre hallgató, dedikált e-mail küldő-fogadó kézi eszközzel. Ezzel nagyjából mindent el is mondtunk a képességeiről, mivel a készülék ezen kívül semmi egyebet nem tud (tehát pl. nem lehet vele telefonálni, vagy ilyesmi).


Maximum három különböző e-mail-címet kezelhet vele az ember, legyenek azok bár Gmailesek, Yahoosok vagy AOLosok, hogy csak néhányat említsünk - mindezt pedig GPRS-en keresztül valósítja meg. Némileg meglepő, hogy fedélzeti tárhelyből mindössze 8MB-al rendelkezik, amit kártyákkal sem bővíthetünk, így ha az ember a készüléken akarja tárolni a leveleit, bizony ésszel kell szelektálnia (bár persze olyan fiókok esetében, mint a Gmail, a tárhely nyilván nem is lehet gond).

Processzorból egy "kőkemény", 104MHz-es ARM7 CPU-t tudhat magáénak, billentyűzetből egy teljes QWERTY-t, képernyőből pedig egy 2,5 hüvelykeset (320 x 240), amihez rendelkezésre áll még egy egyszerű görgetőkerék is. A képernyő színes, ám maga a készülék egyelőre csak szürkében kapható, bár elvileg hamarosan lesz "cseresznye" és "víz" színváltozat is.

Odaát $100 ellenében lesz kapható (kicsit sok, ha figyelembe vesszük, hogy lényegében csak egy célra alkalmas, amit azonban lényegében ugyanennyiért tud a HiVision alkotása, plusz még sokkal többet is) - szerződés nélkül (az ottani szolgáltató a T-Mobile lesz, havi mintegy $20 ellenében). Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy szélesebb körben is el kívánják-e terjeszeni majd a világban, de amúgy mindenféleképp egy érdekes kis apróság.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások