iPon Hírek

Útjára indult a Shuttle olcsó KPC-je

Dátum | 2008. 03. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Shuttle KPC nevű barebone konfigurációjáról először január folyamán számoltunk be, akkoriban a gyártó tervei még arról szóltak, hogy egy 99 dolláros és egy 199 dolláros barebone konfigurációt dob piacra hamarosan, amelyen Linux operációsrendszer teljesít majd szolgálatot. A KPC hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, de a konfiguráció valamivel drágább lesz, mint ahogy azt a gyártó korábban tervezte.


Ennek ellenére a Shuttle KPC-je még mindig jó választásnak minősülhet, hiszen a konfiguráció rendkívül jól felszerelt, ezért is kerül egy százassal többe, mint ahogy korábban ígérték. A K45-ös rendszer, amely már használatra kész állapotban kerül a felhasználókhoz, Intel Celeron 430-as processzorral, 512 MB rendszermemóriával és egy 80 GB-os merevlemezzel büszkélkedhet. A kis konfiguráción egy előtelepített Foresight Linux disztribúció is helyet kap, amely tökéletesen bekonfigurált állapotban foglal helyet a merevlemezen. A barebone gépezet integrált Intel GMA 950-es videó vezérlővel, gigabites ethernet porttal és 5.1-es integrált audió vezérlővel is el van látva, sőt, még egy WiFi adapter is lapul a házban, így az árához képest tényleg mindent tartalmaz, amire csak szükség lehet.

A kis készülék elsőként a Newegg kínálatában lesz elérhető a mostani hétvégétől kezdve, a konfiguráció ára 299 dollár. A gyártó tervei között szerepel egy testreszabható K4500-as rendszer piacra dobása is, amelynek összetevőit majd a felhasználók válogathatják ki saját szükségleteiknek megfelelően.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.06. 20:19
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!