iPon Hírek

Ütőképes Eee Box-ok Radeon HD 3400-zal

Dátum | 2008. 12. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS olcsó asztali számítógép konfigurációinak kínálata most két új taggal bővült: a gyártó bemutatta az Eee Box B204-es és B206-os modelleket, amelyek az Intel Atom processzora mellett az integrált videó vezérlőnél jóval ütőképesebb AMD videokártyát is kínálnak, amely HDMI kimenettel áll a felhasználók rendelkezésére.

Az ASUS Eee Box sorozata körül az elmúlt idők folyamán nagy a mozgolódás: néhány napja derült ki, hogy a gyártó egy új, olcsó konfiguráció készítésén fáradozik, amelyben az Atom N270-es processzor helyett már Intel Celeron központi egység kerül. Visszatérve a két új modellhez, a termékekben Intel Atom N270-es processzor helyezkedik el, a rendszermemória szerepét pedig 1 GB DDR2-es memóriára bízták. Az adatok tárolásáról 160 GB-os 5400 RPM-es merevlemez gondoskodik, de a kínálatban 802.11n WiFi adapter, gigabites ethernet vezérlő és egy Radeon HD 3400-as sorozatú, 256 MB DDR2-es memóriával és HDMI kimenettel ellátott videokártya is szerepel. A B204-es modell esetében Bluetooth támogatás is rendelkezésre áll. Különlegesség, hogy a B204-es modell esetében egy akkumulátort is elhelyezett a gyártó, amely tulajdonképpen szünetmentes tápegységként funkcionál.

A Radeon HD 3400-as videokártyák alapjában véve nem számítanak gyors termékeknek. Az ASUS a kártyák esetében kiemeli, hogy a termékek hardveresen képesek a HD videók lejátszására. Ezzel a tulajdonsággal, illetve a HDMI kimenettel karöltve az új Eee Box készülékek akár olcsó média centerként is felfoghatóak. A termékek Windows XP Home Edition operációsrendszerrel vannak ellátva, de a házimozi rajongók valószínűleg szívesebben látnák a kínálatban a Windows XP Media Center vagy a Windows Vista Home Premium operációsrendszereket, amelyek jobban megfelelnek a média centerrel kapcsolatos igényeknek.

A két új termék részletes specifikációi. Forrás: asus.com
Üröm az örömben, hogy a termékek nem rendelkeznek beépített optikai meghajtóval, így aki DVD-t vagy esetleg Blu-ray korongot szeretne lejátszani a rendszeren, annak külső optikai meghajtót kell majd alkalmaznia.

A termékek várható végfelhasználói ára egyelőre sajnos nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.12.04. 13:26
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!