iPon Hírek

Ütős Acer ultrabook videokártyával, optikai meghajtóval

Dátum | 2012. 03. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Acer egy új, sok tekintetben szokatlan termékkel jelentkezik az ultrabookok szegmensében, ugyanis az Aspire Timeline Ultra M3-as modell több tulajdonsága miatt is kilóg a mezőnyből. A friss konfiguráció először az idei CES alkalmával volt megtekinthető, de most a Hannoverben zajló CeBIT 2012-re is magukkal hozták a vállalat illetékesei.

A ma kezdődő és tizedikéig tartó CeBIT 2012 alkalmával több újdonságról is lehull majd a lepel, az egyik különlegesség pont a szóban forgó ultrabook, amellyel az Acer rukkolt elő. Hogy mitől is különleges ez az újdonság? Nos, attól, hogy annak ellenére, hogy 15 colos képátlójú LCD kijelzővel érkezik, mégis meglehetősen karcsú felépítéssel rendelkezik: az újdonság minden elődjénél vékonyabb, azaz mindössze 20 milliméteres vastagságú.


A kecses ház meglepően jó hardvert rejt. A processzor szerepét a legújabb Core i sorozatú mobil központi egységek tölthetik be, amelyek mellé DDR3-as So-DIMM modulok formájában érkezik a rendszermemória. Az adatok tárolásáról SSD-HDD hibrid rendszer gondoskodik, amely egyszerre kínál nagy adattároló kapacitást és megfelelő rugalmasságot a rendszer számára. Természetesen igény esetén csak és kizárólag SSD meghajtóval felszerelve is elérhető lesz a termék. Utóbbi nem csak rugalmasabb rendszerműködést, gyorsabb alkalmazásbetöltést, hanem hosszabb akkumulátoridőt és gyorsabb fájlelérést is biztosít.


Az új ultrabook rendkívül rugalmasan üzemel: az Acer Green Instant-On technológiának köszönhetően alvó módból akár 1,5 másodperc alatt felébreszthető és azonnal használható. Az Acer Instant Connect szolgáltatás segítségével a rendszer a leggyakrabban használt AccessPointokat regisztrálja és automatikusan keresi, így rendkívül gyorsan, mindössze 2,5 másodperc alatt életre kelthető az Internetkapcsolat.

Az Aspire Timeline Ultra M3 esetében különlegesség, hogy a videó vezérlő szerepét nem az adott processzorba ágyazott IGP, hanem egy normál videokártya tölti be – jelen esetben egy Nvidia GeForce GT 640M modell lapul a konfiguráció házában. További érdekesség, hogy ez az ultrabook beépített optikai meghajtót is tartalmaz, ami a klasszikus, rendkívül vékony felépítéssel érkező ultrabookoknál bizony hiánycikk. A megfelelő hangzásról prémium hangszórók gondoskodnak, amelyek a Dolby Home Theather v4 technológia segítségével biztosítják a lehető legjobb kikapcsolódást.


Az ultravékony, minimalista dizájnnal érkező M3-as modell egyetlen akkumulátortöltéssel nyolcórányi üzemidőt kínál. A termék alumínium ötvözetből készülő házzal rendelkezik és normál méretű billentyűzetet tartalmaz, amely még numerikus billentyűzettel is el van látva.

Az Aspire Timeline Ultra M3 még ebben a hónapban elérhetővé válik az üzletek polcain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Antos
2012.03.07. 07:00
Ez is fogja ütni árban a 400 ezret.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nyerek01
2012.03.08. 20:18
Teljesen jó a hardveres kínálat, ezzel sajnos el fog szállni az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svidi
2012.03.12. 17:19
Hiába a jó hardver, autós játékkal a fene se fog rajta játszani azokkal a megfelezett nyíl-billentyűkkel... meg persze az ára biztos ott lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!