iPon Hírek

Ütős Logitech egér játékosoknak

Dátum | 2013. 08. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech számítógépes egerei rendkívül népszerűek a játékosok és az átlagfelhasználók körében, ami persze aligha véletlen. A rajongók számára jó hír, hogy a gyártó minőségi termékeket tartalmazó, kifejezetten játékosoknak szánt "G" sorozatát a napokban egy új taggal bővítette, ami a G602-es típusjelzést kapta. A termék rengeteg programozható gombbal, egy különleges szenzorral és vezeték nélküli működésével próbálja meghódítani a piacot.

A G602-es egér matt felülettel érkezik és csúszásgátlós bevonattal ellátott felsőrészt - "tenyértámaszt" - kapott, ami biztos fogást garantál. Az új egér összesen 11 darab programozható gombbal rendelkezik, amelyek programozását a Logitech mellékelt szoftverével lehet gyorsan és hatékonyan elvégezni. Az elsődleges egérgombok, azaz a jobb és bal egérgomb alatt speciális, strapabíró mikrokapcsolók lapulnak, amelyek élettartama nagyjából húszmillió kattintásra tehető.

A rendszer lelkét egy 2500 DPI-s Delta Zero szenzor adja, amelynek érzékenysége természetesen könnyedén és kényelmesen, akár játék közben is állítható, méghozzá a 250 és 2500 DPI közötti tartományon belül. A termék maximum 2 méternyi mozgást tud feldolgozni másodpercenként és akár a 20G feletti gyorsulást is leköveti. Érdekes adat, hogy az egér talpai élettartamuk során nagyjából 250 kilométernyi csúszkálást bírnak ki.

A vezeték nélküli egér különleges szenzorja kétféle üzemmódot kínál: az egyik a Performance mód, a másik pedig az Endurance mód. Előbbi a játékosok, utóbbi pedig az átlagfelhasználók számára lesz hasznos. Performance módban a két AAA formátumú energiaforrás 250 órányi üzemidőt biztosít, ám ha átváltunk Endurance módra, akkor 1440 órára növelhető az üzemidő. A Logitech illetékesei sajnos nem árulták el, hogy a két mód között pontosan mi okozza a hatalmas üzemidő-különbséget. A jelek szerint a mellékelt két AAA formátumú energiaforrás egyébként nem újratölthető, azaz nem akkumulátorokról van szó.
Érdekesség egyébként, hogy az egér nem csak kettő, de akár egyetlen AAA elemmel is üzemel - ezzel a módszerrel hatékonyan csökkenthető a rágcsáló tömege. Ez a megoldás azért jó, mert így nem kell súlyokkal bajlódni, de ezzel a módszerrel nem is érhető el olyan kifinomult súlyelosztás, mint a súlyokkal.

A Logitech G602 nem Bluetooth alapú kapcsolatot használ a PC-vel való kommunikációhoz, hanem egy dedikált, 2,5 GHz-es frekvenciatartományban üzemelő USB 2.0-s vevőegységet, amelynek hatótávolsága nagyjából 305 centiméter. A vevőegység a mellékelt USB 2.0-s hosszabbító kábel segítségével hatékonyan pozicionálható, így kitapasztalható, hol működik a legjobban. A termék Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekkel kompatibilis, de a Mac OS X 10.6.8-as vagy újabb kiadásaival is együttműködik.
Az új egér 79,99 euróba kerül, forgalmazása pedig szeptember elején indul meg. A termékre a Logitech három év garanciát vállal.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. tibaimp
2013.08.28. 14:55
Nekem G500 van, nagyon jó, ajánlom bárkinek, magyar nyelvű a szoftvere, ez sem utolsó szempont. Ez is fasza, tuti, hogy kényelmes fogása van, én a vezeték nélküliségével nem vagyok csak kibékülve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Kirrr
2013.08.28. 15:39
Mégegy G500 tulaj. Ennél passzentosabb egeret nem fog gyártani a logitech egy darabig még. Nameg vezetéknélkülit sem vennék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. fpityu
2013.08.28. 15:50
G500 szintén, én se cserélném le erre, bár az első példányom meghibásodott 2 hét után. Garanciában cserélték, azóta semmi gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim
2013.08.28. 15:51
Ha csak a 30 centi hatótáv lenne a gond ... a 2500 DPI még éppenhogy elég, a 250 kilométernyi talp "csűszkálás" élettartam kábé 1 évig lesz elég, mindezt böszme drágán, ami nem éri meg az állítólagosan tartósabb mikrokapcsolókat, meg a tudottan jó Logitech szoftvert.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Merwenus
2013.08.28. 16:00
Jah, nekem 3 logitech billem, 5 logitech egerem volt, sokat sokat használom őket. És summázva a Logitech qrwa drágán adja a rettentő gagyi dolgokból összerakott egereket.

3 Logitech billből 3 kopott ki, szerencsére még garancia időn belül, azaz megkeményedtek a gombok, a leütések, és néha beakadtak a gombok, hiába voltak fél évente szappanos vízzel alaposan átmosva (jó 2-3 órás művelet).

5 egérből 1 meghalt elemcsere közben (amúgy all surface volt, de csak A4es fehérlapon ment, drága egérpadokon kihagyott, ugrált...)
1nek árnyékolási problémái voltak, és usb kábelen folyton ledobta windows.

3nál pedig a clickerek mentek tönkre.

Szép és jó volt, míg rendesek voltak, és a hulladék cuccaikat visszavették, és adtak helyette új garival egy vadi újat. De 1 éve ugye áttértek a javítós dologra, így most 3-4 hétig nincs egered/billed, hogy újra kapjál egy selejtes cuccot, amit aktív használat mellett kukázhatsz jó eséllyel garin belül, rossz eséllyel 2 héttel utána. (clickerek mindig garancia vége előtt 1-3 héttel mentek tönkre, ha nem használom eleget, akkor szívás)

Úgyhogy aki teheti kerülje ezt a trágya céget.
Mert jelenleg ugyanazokat a szarokat árulják (ugyanazokkal a gagyi kínai clickerrel, kivéve talán ezt) ami most ha tönkre megy, megjavítják, garanciát nem kapsz rá.

Volt szerencsém egy egérhez, ami gari időn kívül ment tönkre, clicker baja volt, megjavítottam, szerencsére nem nehéz, aztán az 5 gomb közül újabb 1 éven belül 4 ment tönkre, 2 úgy, hogy forrasztani kellett...) Na most ha valaki mezei felhasználó, és javítják egyszer, és utána tönkremegy a másik clicker (mert tönkre fog) akkor kukázhatja 2,5 év után a 15ks egerét

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Merwenus
2013.08.28. 16:06
Jah és ha már QQ-zok.
Logitech x540, imádott hangfal, gari lejárta előtt 2 héttel(!) elkezdett búgni benne a tekercs, kaptam helyette egy z506-ot, meg se közelítette minőségben x540-et, de mivel az előzőt nem kérték be, csak hozzámvágták használtam, alig 1 hónapig, mert napról napra jobban sistergett a hangfal. Visszakaptam a pénzt (ez 11 hónapig tartott "jaj bocsánat elkeveredett" vissza adtam a z506-ot, x540 már nem volt kapható.

Úgyhogy szétkaptam, tekercsre fúrtam 4 lyukat, összefogattam egy 4 nagyobb csavarral, és így nem búgott (persze kis sziloplaszt is segített).

Belegondolva csak logitech cuccaim vannak, viszont nincs olyan, amivel ne lett volna valami negatív tapasztalatom.

De hozzáteszem egyik legjobb cuccokat gyártják, csak qrwa szar minőségben, és most már a garancia is hulladék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. DogTheDog
2013.08.28. 16:19
A Logitech mint nev,meg ugy ahogy ragyog,de az ido csunyan elment mellettuk.Gyakorlatilag semmi ujdonsag nem jon toluk,csak a mar sok eve meglevo termekeik ujragyartasai evente es max azokra variansok.Razer kb egyanez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Zephyrus
2013.08.28. 18:52
Merwenus: hát ezt se hiszem el... MX510, MX518, G5, 4. G500 (3t véletlen széttörtem mindig... csúszott a kezem na ), logitech mx anywhere, G500s (na ezt visszaküldtem 3 órán belül tényleg egy kalap fos), logitech ultraflat keyboard, most logitech k310, logitech desktop microphone, logitech z906 hangfalak és soha semmi nem ment tönkre... lehet nem kéne szappanos vizet öntögetni a cuccokba...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Zephyrus
2013.08.28. 18:56
ja az ultraflatből is volt 3, 1 abból még tesómnál és tökéletesen megy, 1 szüleimnél, szintén tökéletes azóta is, 1t pedig valahova elpakoltam miután megvettem a k310-t, de az is működött még akkor gond nélkül, és 1.5 éve beszűntették forgalmazását. az enyémek bőven 3 évnél idősebbek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim Zephy...
2013.08.28. 19:24
Az egereik mikrokapcsolója egy trágya, a többi termékükkel nekem sem volt gondom, membrános billentyűzeten 5 év után is ugyanakkora nyomás kell a legsűrűbben mint a legritkábban használt gombokhoz, meg egy X230-at is időtlen idők óta hajtok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Zaiko
2013.08.28. 21:51
Merwenus: Nekem amióta van internet kapcsolatom, és játszok neten, Logitech cuccaim vannak.
G15 (kék) billem van, amióta kijött. Ez már a második, mert az elsőt nyakig öntöttem vízzel. Alkatrésznek még jó... Plusz, így tudtam magyart csinálni belőle, í betűvel együtt. Szerintem az eddigi legjobb billentyűzet.
Egérnek egy második generációs G5-öt használok. A két oldalgombosat.
Akkor vettem amikor megdöglött az MX518-am. Azt az egeret vagy 4 évig nyüstöltem.. Egyszer megtörött a kábel, megforrasztottam.. Aztán később sikerült sajna kinyírnom. De az az én hibámból volt. Ez a G5 is van már vagy 3 éves.. Ennek semmi baja.
Hangfalnak egy Z-5300-at használok. A Z-5500 elődjét. Havertól vetem használtan. Nem kímélte, én sem kímélem. Mégis teljesen jól szól. No nem egy audiofil minőség, de nem is kell egy 5.1-et oda keverni. Arra ott a sennheiser füles.
Sok éves már ez a cucc, kutya baja. Kissé ütött, kopott, de a hangján ez nem csorbít.


Ha már az anyagminőségről van szó... A razer még nagyobb hulladékokat gyárt még drágábban. A kábelei fél év után megtörnek, vagy más hibájuk lép elő.
Haverom, akitől a hangcuccom vettem, mániákus razeres volt. A copperheadjét nem voltam hajlandó negyedszerre is megforrasztani. A mambáját 1 éven belül 3x gariztatta. Sz@r volt mind. Egy 35k-s egér b@szki...

No de végülis ízlések és pofonok. Nekem eddig ezzel a gyártóval kapcsolatban vannak a legjobb tapasztalataim.

Amúgy... A clickerről... Ha valaki csak picit is otthonos a barkácsolásban.. Nem fog lecserélni egy 15k-s egeret, egy mikrokapcsoló miatt. Auchanba lehet venni 1000Ft-ért egeret. Tökéletes alkatrész. De biztos lehet venni külön mikrokapcsolót is... Fillérekért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Digu Zaiko
2013.08.28. 22:11
Zaiko

Ha valaki csak picit is otthonos a barkácsolásban.. Nem fog lecserélni egy 15k-s egeret, egy mikrokapcsoló miatt. Auchanba lehet venni 1000Ft-ért egeret. Tökéletes alkatrész. De biztos lehet venni külön mikrokapcsolót is... Fillérekért.

Úgy ám, lehet venni külön is, 300 HUF-ból megvolt 2 mikrokapcsoló egy elektronikai boltban, épp a napokban cseréltem le a jobb és bal klikket, a balt már másodjára, pár éve is kellett. Az egerem egy 2005. januárban, azaz 8 és fél éve vásárolt Logitech MX900 Bluetooth-os egér, ami azóta is tökéletesen üzemel, még a racsnis görgője is totál újszerű állapotban működik, imádom is érte
Annak idején totál hülyének néztek, minek veszek 21k-ért egeret, hisz akkoriban nem volt ilyen sok komolyabb és drága egér, mint most, de 8 és fél év után azt mondom, nagyon is megérte az árát. Igaz nem vetekedhet a mostani nagy felbontású meg profi gamer egerekkel bizonyára, de nekem megfelel, és bár majdnem lecseréltem G500-ra, én pont a vezeték miatt mégsem váltottam, már annyira megszoktam nélküle, hogy amikor nagy ritkán vezetékes egeret kell használnom valahol, mindig furcsa érzés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim Digu
2013.08.28. 22:27
Éppen most írtam véleményt a Revoltec Fightmouse Elite egérhez fél év használat távlatából, 6 éven keresztül használtam vezetéknélküli egeret, és egyáltalán nem zavar a vezetéke.

10 ezer forintos egér, de így egy cikk alapján ez a Logitech 25 ezer forintért nem tud semmi olyat felmutatni amit a Revoltec ne tudna, inkább a Revoltec tud többet!

(Jó, a vezeték az eltérés.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. j.panzer
2013.08.29. 11:41
Atya ég, hogy ez milyen iszonyatosan ronda. Mind a kialakítását, mind a festését,mind a dizájnját(meg azokat a fém(hatású?) csíkokat) beleértve.

Azért csak most írok ide, mert tegnap nem olvastam el a címet, hogy ez Logitech, és pusztán a kép alapján simán tovább scrolloztam, mert azt hittem, hogy valami kínai vacak.

Hát... mint is mondjak. A funkcionalitása tetszik, de ez a külső... hányinger.
G500 tulajként, most állok egér csere előtt. Valószínűleg G500s lesz a vége, de egy ideig gondolkoztam a G700s-en is. Bár sztem komoly játékra még mindig nem alkalmas egy vezeték nélküli cucc, manapság már nem játszom ilyen szinten.
Szóval elgondolkoztam a G700-on is, végül azért nem amellett döntöttem, mert kvázi az is egy vezetékes egér, ha a kb. 10 órás üzemidejét vesszük. Estére lemeríteném, így gyanítom folyamatosan töltőkábelen lenne. Úgy meg a világon semmi értelme nincs.
Ha a G700s-ben lenne ilyen energiatakarékos üzemmód, amivel akár csak 300 órát kibírna egy töltéssel, akkor azt venném a G500 utódjaként, már csak a több gomb miatt is. De így... így felejtős.

Ez az egér meg tetszik funkcionalitásban, de külsőre egy okádék. Ennyire ronda egeret ritkán látok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lajos999
2013.08.29. 18:13
A logitech cuccokkal eddig nekem sem volt negatív tapasztalatom. Egy nagyon régi drótnélküli billel tolom aminek össz annyi a baja, hogy 1x ráhajtottam a lámpát és megolvadt 1 kicsit a pause és a scroll lock gomb de még ígyis működnek. Egérből egy g700at használok ami igaz nembírja túl oskáig drót nélkűl de kb egy 1,5 napot igen szal lefekvéskor mindig töltés és másnapoot végigbírja 3 éve ibátlan és elötte egy mx700am volt ami szintén a mainapig működig ellenben a razer és a microsoft egereimmel amik hó ha 1 évet kihúztak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. worxland
2013.08.29. 19:37
Mijaf@sznak a G700-at tölteni? 15 másodperc alatt kiveszed az elemet és beraksz egy másikat. Az elemet meg töltöd egy töltővel és nem dugdosol madzagot az egérbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Amantius
2013.10.07. 18:55
Én is több, mint 3 éve használom a G700-ast, maximális megelégedéssel. A 602-est visszalépésnek érzem a 700-ashoz, úgyhogy marad. Az akkukról. 2.5 amperórás, jó minőségű akkukkal, töltőben töltve, több nap FPS-t is elbír, maxon ketyegve (igaz, kinek mi a több nap, így 40 felé már biztos nem annyi, mint 13-14 éve, amikor még egyébként golyós egerem volt (mármint a működését tekintve, nem az értelmi szintjét)).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Behemoth
2013.12.04. 22:02
8 hónap után behalt a G700 egerem 3 hete szervizbe van , kell még több. soha többet logitech. Az utolsó jó egerük MX510 volt mai napig jó, csak új teflon kell rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!