iPon Hírek

Ütős okosóra és rugalmas rendszerű mobilok az Alcatelnél

Dátum | 2015. 01. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Alcatel még 2013-ban mutatta be az első Pixi okostelefonokat, majd ezeket tavaly felváltotta a Pixi 2-es sorozat, a 2015-ös év pedig egyebek mellett a Pixi készülékek harmadik generációját hozza el. A megfizethető mobiltelefonok különböző konfigurációk széles választékában kerülnek bevetésre, és egy okosórával is készült a vállalat, ami elég jónak ígérkezik. Alcatel OneTouch Pixi 3 A Consumer Electronics Show előtt leleplezett Pixi 3 modellek körében a legérdekesebb az operációs rendszer kérdése. A széria tagjai összesen három különböző rendszert küldenek a csatatérre, így a felhasználók nyugodtan kiválaszthatják majd azt a megoldást, ami a szívük vágyának leginkább megfelelő. És, hogy melyek alkotják ezt a triót? Nos, jelen van az Android, amiből egyelőre valószínűleg a 4.4-es verziószámmal illetett (KitKat) variánst használták fel a tervezők, számolni kell a Windows Phone-nal – ez értelemszerűen a legfrissebb, 8.1-es kiadást takarja –, és terítékre került még a Mozillától származó Firefox OS is. Mindegyik alternatívánál odafigyeltek arra az Alcatel szakemberei, hogy már a dobozból kivéve rengeteg igénynek megfelelő mobil fogadja a vásárlókat, ezért a fontosabb alkalmazásokat a lehetőségeikhez mérten előre telepítették.
Az újdonságok a méretüket figyelembe véve is széles választékot vonultatnak fel. A Pixi 3 termékcsaládon belül négyféle egészen eltérő kijelzőméretről beszélhetünk. Az igazán zsebbarát, 3,5 colos eszköztől, egészen a mai trendeknek megfelelő, 5 hüvelykes képátlójú megoldásig terjed a skála a 4 és 4,5 colos szerkezeteken át. A kapcsolati lehetőségeik általánosságban véve jónak ígérkeznek. Szinte mindegyik modell szolgál 4G LTE mobil kommunikációs egységgel is, egyedül a 3,5 hüvelykes okostelefon esetében kell beérnie a jövendőbeli vásárlóknak a 3G HSDPA modemmel. Előzetesen már több gyártó is jelezte, azon lesznek idén, hogy majdnem minden árkategóriába eljusson az LTE támogatás, így az Alcatel részéről sem meglepő ez a törekvés. Sajnos a vállalat a specifikációk tekintetében nem ment bele a részletekbe, de az borítékolható, hogy a 4, a 4,5 és az 5 colos megjelenítőkkel felvértezett modellek esetében már legalább négymagos alapokra kell számítani. Ezek a gépezetek mind az alsóbb árszegmenseket veszik majd célba, úgyhogy A7 magokra számíthatunk. A kínálatot számtalan szín fogja tarkítani, így az érdeklődők jó eséllyel megtalálhatják az ízlésüknek megfelelő darabot. Alcatel OneTouch Watch A vállalat nem csak okostelefonnal érkezett a CES-re, más fontos termékkel is előálltak, mégpedig egy okosórával. Az egyelőre csak OneTouch Watch néven emlegetett viselhető kiegészítő igazán szemrevaló készülék lett, és egy kellemes árral párosítva akár sikeressé is válhat.
A karóra kör alakú számlappal lett ellátva, így egy csapásra olyan konkurensekkel fogja magát szembe találni, mint a rendkívül letisztult vonalvezetésű Motorola Moto 360, illetve az LG G Watch R. Hasonlóan az LG-hez, az Alcatel is minél inkább óraszerű testbe szerette volna bújtatni a készülékét, éppen ezért a külső gyűrűre felkerült egy időskála is. Az okosóra egy letisztult fém házat kapott, egyetlen gomb került az oldalára, az előlapját pedig strapabíró üveggel fedték le, hogy bírja a mindennapos gyűrődést. A lehető legtöbb érdeklődőnek szeretnének megfelelni, ezért az Alcatel többfajta szíjjal kínálja majd az újdonságát. A sportosabb és a fiatalabb vevőkört a szilikon pántokkal célozzák meg, azok pedig, akik elegáns társat keresnek, fémszíjjal vehetik használatba a szerkezetet. A hölgyeknek fehér, a férfiaknak pedig fekete és natúr fémszínű megoldásokkal szolgál a gyártó. A masina tartalmaz minden fontos érzékelőt, amelyek lehetővé fogják tenni a felhasználók számára, hogy monitorozni tudják a mindennapos tevékenységeiket. A karórán futó alkalmazások segítségével irányítani lehet majd az Androidot futtató okostelefonokat: zenét lehet vele váltani, olvashatóak rajta a legfrissebb értesítések, és egyéb funkciók mellett távoli exponálásra is alkalmas (a Bluetooth hatótávolságán belül). Az egyelőre nem derült ki, hogy az Android Wear operációs rendszer fut-e rajta, de jelenleg ez a legegyszerűbben alkalmazható okosórákra szabott rendszer, így érthető lenne az Alcatel részéről, ha erre építenének. Fontos kiemelni, hogy az Alcatel célja egy megfizethető okosóra piacra dobása, vagyis ez az eszköz szinte biztos, hogy alacsonyabb áron kerül a boltok polcaira, mint az LG G Watch R vagy a Moto 360.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Smooth44
2015.01.06. 10:46
Jó az a 3 opció, de én egy iOS-es verziónak is örülnék

(troll off)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!