iPon Hírek

Uwe Boll végleg visszavonul a filmkészítéstől

Dátum | 2016. 10. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Sokáig vártuk, hogy a filmipar rákapjon a videojátékokra, és a kedvenceink által ihletett alkotásokat a moziban tekinthessük meg. Ezt azonban valószínűleg egyikünk sem úgy képzelte el, hogy egy tehetségtelen német rendező készít majd ZS-kategóriás filmeket kiváló játékokból. Uwe Boll sokáig kísértett minket olyan filmekkel, mint a House of the Dead, az Alone in the Dark, a BloodRayne, a Far Cry, a Postal, vagy az In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale. És habár többnyire mindegyiket utálták a nézők, valamilyen különös módon a rendező újra és újra össze tudott szedni annyi pénzt, hogy el tudja a készíteni a következő szörnyszülöttet. Az sosem derült ki pontosan, hogy ezt hogy csinálta: egy időben úgy lehetett tudni, hogy a német adózást és a kormány által osztott filmes támogatásokat használta ki valahogy. A rendező nem tudta feldolgozni azt sem, hogy a kritikusok folyamatosan darabokra szedték a filmjeit, így a rendező hírhedté vált agresszív reakcióiról, ráadásul az általa legjobban utált újságírókat ki is hívta bokszmeccsekre. És jól ki is ütötte őket, azt meg kell hagyni - már azt a néhányat, aki vállalta a megmérettetést. Innentől kezdve egyébként megkapta a Raging Boll becenevet is. Uwe Boll ámokfutása eddig tartott: a rendező hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul a filmkészítéstől, most már ugyanis az alkotásai nem hozzák vissza a beléjük fektetett pénzt. Boll szerint nincs többé piac az olyan jellegű filmekre, mint amilyeneket ő csinál: "A piac halott. Nem tudsz pénzt keresni ezeken a filmeken, mert a DVD-és és Blu-rayes piac 80%-kal csökkent világszerte az elmúlt három évben. Ez az igazi oka annak, hogy abbahagyom: többé nem engedhetem meg magamnak a filmkészítést". Boll elmondta, nem akar diákokkal együtt dolgozni, hiszen már "annyi filmet forgatott életében", és nem akar egyre olcsóbb és olcsóbb filmeket sem készíteni már "az ő korában". Az mindenesetre biztos, hogy több mint tíz éve már teljesen saját maga finanszírozza a filmjeit, így bármit is tudott ügyeskedni korábban, az a kiskapu valószínűleg bezárult. "Már 2005 óta a saját pénzemet használom, és ha nem készítem el korábban a hülye videojátékos filmeket, akkor nem tudtam volna összegyűjteni annyi tőkét, hogy elkészíthessek például egy Darfur-filmet. Nincs szükségem Ferrarira, sem jachtra, a saját filmjeimbe fektettem, és elveszítettem a pénzem" - nyilatkozta a rendező. Utolsó filmje a Rampage: President Down lesz, ami meg fog jelenni a lemezes formátum mellett Netflixen és iTunes-on is, de Boll szerint a streamelős rendszerek terjedése azt jelenti, hogy a nézők már annyi film közül választhatnak, hogy egy új megjelenésnek "semmilyen hatása nincs". Boll a saját elmondása szerint innentől kezdve leginkább az éttermére fog majd koncentrálni. Mert igen, az úriember tulajdonában áll egy étterem Vancouverben, melynek neve Bauhaus, és egyébként a kritikusok és a vendégek is kifejezetten dicsérik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. Meteorhead
2016.10.28. 15:28
WOOHOO
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. w4w3
2016.10.28. 16:49
szerencsétlen, most sajnálom. emlékszem anno elmentem haverjaimmal a király nevébenre moziba, úristen annyit még nem röhögtem filmen. de legalább az étterme pörög, kihevered haver
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. tom101
2016.10.28. 18:03
Lehet hogy gonosz vagyok, de szerintem az étterem azért megy jól mert nem ő főz. De most majd lesz rá ideje... Nem is tudtam hogy ennyi filmet csinált. Egyedül 'A király nevében' 1. része ismerős. A másodikat TV-ben láttam, néha azt kívánva hogy kezdődjön már a reklámblokk. A 3. részt meg sem mertem nézni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Denton
2016.10.28. 18:35
Semmi gond. Bloodrayne-bol a Dampirokat orokre a szivunkbe zartuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. deviant01
2016.10.28. 19:19
A Postal mondjuk egy zseniális trash, tökéletesen hozza a játék agybeteg stílusát.

Kedvcsináló; [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Szefmester devia...
2016.10.28. 21:19
Igen, az egyetlen értékelhető filmje a Postal volt.

Sok filmje volt de valahogy a játékokhoz legtöbbször a cím volt az egyetlen kapocs. De az is minek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Tapir_606
2016.10.28. 22:15
Postal az jó volt
szerepel is benne (csak nem találtam az interjura jelenetet):
"...people say I finance my movies with nazi gold. And what can I say? It's true!"
(ez utána van)
https://www.youtube.com/watch?v=sq0G9DPatWw
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pdx06
2016.10.29. 06:06
Nem rossz ember ő szerintem, csak nincs érzéke a játékok hangulatához amikből filmet készít. Ezek mellé pedig még az alacsony költségvetés és a türelmetlenség is társul. Mondjuk a Silent Hill-en kívül egy olyan filmadaptációt sem láttam ami valamennyire visszaadná egy játék hangulatát, ha Uwe Boll a rendező, ha nem. A Witcherben és az Assassins Creed-ben reménykedem. Mondjuk ha ilyen Cápavihar szerű baromságok már a tizedik résznél tartanak akkor nem is értem miért hagyja abba. A Hitman se sokkal jobb például.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Sadenal
2016.10.29. 13:50
Tehetségtelen barom....hála istennek, hogy nem rendez többet. A mai modern filmművészet legnagyobb szégyene!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. EPG
2016.10.29. 17:23
Postal az ott van a szeren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dbelam
2016.10.29. 21:20
A Postal igenis értékelhető és élvezhető alkotás, kábítószer nélkül is kiváló
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mikej95
2016.10.29. 22:19
A Postal hozta a kötelezőt. A többi filmjéért kár, nála tehetségesebb rendezők se tudtak sokat kihozni videojátékokból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ribizly
2016.10.30. 00:50
Én leginkább azon lepődtem meg, hogy nagyobb színészek adták a filmjeihez a nevüket/arcukat.
Már már sírtam amit a "Bloodrayne" meg a "Dungeon Siege" neve alatt láttam, de lehet a legdurvább mégis csak az Alone in the Dark és a House of the Dead voltak, főleg az utóbbi, ahol random módon voltak bevágva jelenetek a játékból a film alatt. KATASZTRÓFA!
A napot, amikor lenyilatkozta a visszavonulását be kell keretezni és ünnepnappá nyilvánítani! o/
Ha jól emlékszem a Bioshock-ra pályázott anno. Azt lehet, ha megcsinálta volna valamelyik rajongó le találja gyilkolni egy óvatlan pillanatban. Mindenkinek jobb ez így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csicso1
2016.10.30. 19:24
Nemzetközi gyásznap, itt nincs is kérdés, max annyi hogy mikortól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gyurkov
2016.10.30. 20:49
Arra nem is gondolt ez a fa.. hogy azért nincs profit, mert senki sem nézi a filmjeit, vagyis az összes egy kalap sza..?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csicso1 Gyurk...
2016.11.01. 21:37
Tudatosan nem mozifilmeket gyárt hanem DVD kiadásra vagy tv filmet. Bár ez is sántít hiszen Segal filmjeit is csak tévén adják és mégis készülnek egymás után. Talán túl gazdag lett és túl sokat szeretne kaszálni és ez a konstelláció oda vezet, hogy inkább nem is fárasztja magát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Leeroy
2016.11.01. 21:38
Korunk Ed Wood-ja. Hátha az étterem sikeresebb lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!