iPon Hírek

Üzemanyagcellákat dobott piacra a Toshiba

Dátum | 2009. 10. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Bejelentette első direkt-metanol üzemanyagcellája (DMFC), a Dynario érkezését a Toshiba, egyelőre - nem meglepő módon - csak limitált kiadásban, nagyon exkluzívan és nagyon drágán.


A tenyérnyi Dynario-ba 14ml metanol-oldat injektálható a direkt erre a célra gyártott, 50ml-es patronokból - amiből aztán az egység igény szerint bármikor áramot termel, USB-n keresztül feltöltve azzal bármilyen digitális készüléket. Egy töltetből a jelek szerint két átlagos mobil teljes feltöltésére elegendő áramot képes termelni.

Miután öt patron 34,3$-nak megfelelő összegbe kerül, egy mobil megközelítőleg 1$-ért tölthető fel. Nem kifejezetten olcsó ugyan, de ha épp semmi más áramforrás nincs kéznél, úgy nyilván jól jöhet. Főleg, ha magára a Dynariora sem sajnáltuk előzőleg a 325$-nak megfelelő vételárat.

Persze figyelembe kell venni azt is, hogy a Dynariot (egyelőre legalábbis) nem tömegterméknek szánják - ezért is kapható még csak Japánban, és ott is csak 3.000-es példányszámban. Az elképzelés az, hogy az ottani fogadtatásból és a reakciókból lemérik a termék népszerűségét, várható esélyeit, és ha minden jól alakul, akkor elvileg sor kerülhet majd tömeggyártásra (plusz ezáltal talán némi olcsósodásra) és világszerte piacra dobásra is.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. pluto
2009.10.29. 15:28
Sztem ilyen célra a tekerős, dinamós megoldások életképesebbek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. silentfrog
2009.10.29. 15:51
Vagy a napelemes. Sőt láttam nemrég ezek kombinácioját.Napelemes dinamos elemlámpa töltö funkcioval Kár hogy csak nokiát tölt,és nincs többféle adapter hozzá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2009.10.29. 18:45
nincsen kép!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polczer
2009.10.29. 19:29
inkább csak a jövőbeli irányt mutatja ez a kütyü. vicces ahogy a muki pumpálja bele a naftát :)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!