iPon Hírek

Üzemidejével hódíthat a Honor Holly 2 Plus

Dátum | 2016. 02. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Honor család ezúttal egy szerényebb taggal gazdagodott, a Huawei utódot állított a Holly modellnek, ami még 2014 végén debütált. A Holly visszafogott sikert produkált a vállalat többi megoldásához képest, lássuk, hogy az újgenerációs konfiguráció milyen irányba indul tovább.
A Huawei megtartotta az előd megjelenítőjét – legalábbis, ami a főbb paramétereket illeti –, de ez nem jelent gondot, mert ilyen tekintetben jól szerepelt a Honor Holly. A Holly 2 tehát egy 5 hüvelykes megjelenítővel ellátva kerül bevetésre, és 1280 x 720 képpontos a felbontása, ezáltal 294 PPI-s pixelsűrűségről beszélhetünk. A bevetésre küldött panel IPS technológiás, szóval a fényereje napsütésben is jól használhatóvá teszi, a színvilága is rendben lesz és széles betekintési szögekkel várja, hogy munkába állhasson. A kötelező kezelőszervek nem jelennek meg külön az előlapon, a három gomb virtuálisan van jelen, csak akkor bukkannak majd fel a kijelzőn, amikor szükség lesz rájuk. Az okostelefon főkamerája papíron meglehetősen jól fest, remélhetőleg valóban szép fotók alkotására lesz képes az új jövevény. Egy 13 megapixeles érzékelőre épülő egység fedezhető fel a hátlapon, amihez F/2.0-s rekeszértékkel dolgozó lencserendszer, valamint LED-es „vaku” is társult. Videózáskor is lehet rá számítani, Full HD támogatásról fog tanúbizonyságot tenni. A frontkamera 5 MPixeles, szóval nemcsak a videóhívások során bizonyíthat majd, hanem önarcképek készítésére is kifejezetten alkalmas.
Az újdonság már 64 bites alapokkal rendelkezik, egy négymagos MediaTek központi chip fedezhető fel benne. Az MT6735P-ről van szó, ami 1,3 GHz-es frekvencián működő Cortex-A53 processzormagokkal, valamint egy Mali-T720 MP2 integrált grafikus feldolgozó egységgel van ellátva. A sebességre az átlagfelhasználóknak aligha lesz komolyabb panasza, ezzel a belbeccsel a legtöbb applikáció, illetve maga az Android is jól boldogul. A RAM-mal és a tárhellyel nem spórolt a Huawei, 2 és 16 GB-tal felvértezve érkezik az új generációs Honor Holly. A háttértár bővíthető microSD kártya hozzáadásával, így az sem jelent problémát, ha a fent említett kapacitás mégsem lenne elegendő az idő múlásával. A kapcsolati megoldásokat figyelembe véve is jól teljesít a Huawei friss reménysége. Külön kiemelendő a 4G LTE hálózati modem, ami 150 Mbps-os letöltési sebességet biztosíthat. Felfedezhető a készülék tarsolyában 802.11 a/b/g/n WLAN (Wi-Fi Direct), Bluetooth 4.0 modul A2DP-vel, A-GPS vevő, ami a GLONASS műholdakra is támaszkodhat, és még FM rádió is van benne. Két SIM befogadására lett felkészítve a mobil.
A Holly 2 dizájnja letisztult, egyedül a hátlapján olvasható a Honor felirat, egyéb márkajelzés nem került a burkolatára; a hátlap egy finom mintázatot kapott, ezáltal nem lesz olyan érzékeny a koszra, jobb fogással kecsegtet és még a kisebb karcok is kevésbé ütnek majd ki rajta. Az operációs rendszer szerepét az Android 5.1-re osztotta a Huawei. A kínai vállalat a saját felületét húzta a Lollipopra, tehát az érdeklődőket a sok kellemes és hasznos extrával szolgáló Emotion UI fogadja majd. A Honor Holly 2 viszonylag átlagos képességekkel bír, de kapott egy átlagon felüli kapacitással szolgáló akkumulátort, így azoknak a szívébe könnyen belophatja majd magát, akik kifejezetten fontosnak tartják a hosszú üzemidőt. A borítás alatt egy 4000 mAh-s egység rejtőzik. Egyelőre csak fehérben bukkant fel, de nem kizárt, hogy készül belőle több kivitel is.
A Huawei Honor Holly 2 Indiában mutatkozott be, a Flipkart és az Amazon forgalmazza majd kezdetben. A készülék nagyjából 145 dollárnak megfelelő rúpiáért cserébe lesz megvásárolható Indiában, szóval nem egy ár-érték bajnokként nyit, de így sem rossz a helyzete, sokak érdeklődését keltheti fel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. TheEnginee...
2016.02.01. 15:07
Elég tetszetős ez így.
A(z) "A készülék nagyjából 145 dollárnak megfelelő rúpiáért cserébe lesz megvásárolható Indiában, szóval nem egy ár-érték bajnokként nyit..." mondat azonban csak akkor állja meg a helyét szerintem, ha kiemeljük, hogy India tekintetében fogalmazódott meg.
Európai viszonylatban szerintem ez igen korrektnek tekinthető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!