iPon Hírek

Üzleti felhasználóknak készült a legújabb ASUS monitor

Dátum | 2017. 07. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Játékra és munkára jellemzően más és más monitor lehet ideális, ugyanis az eltérő felhasználási módból fakadóan gyakran merőben mások az igények. Egy munkára szánt monitornál rendszerint fontos a széles színtartomány, de a szemkímélő technológiákat és a vékony keretet is fontos szempontként szokás elkönyvelni – a dinamikusan váltakozó képfrissítési ráta, a gamereket célzó szolgáltatások és a szuper alacsony válaszidő ebben a kategóriában általában fel sem kerül az igényeket tartalmazó listára.
Az ASUS most pont egy ilyen, azaz munkára való monitorral rukkolt elő, amely a BE27AQLB típusjelzést viseli, elsődleges célcsoportjában pedig a képszerkesztők, a videókkal dolgozók, illetve egyéb tartalomszerkesztők szerepelnek, de átlagfelhasználók számára is ideális választás lehet a termék, hiszen remek felszereltséggel érkezik. A 27 hüvelykes képátlójú IPS panelt oldalt és felül vékony keret öleli körül, amelynek köszönhetően több monitorból álló megjelenítő rendszer építéséhez is jól használható a termék. Maga a panel egyébként matt felülettel érkezik, 2560 x 1440 pixeles natív felbontással dolgozik, GtG válaszideje pedig 5 ezredmásodperc.
Az IPS panel jóvoltából a betekintési szögek természetesen szélesek, 178 fokosak, a panel mögött pedig villódzás-mentes háttérvilágítás dolgozik. Utóbbinak köszönhetően 350 cd/m2-es maximális fényerősségre számíthatunk, a kontrasztarány pedig 1000:1-hez. A kényelmesebb és hatékonyabb munkavégzést segíti a csökkentett kékfény-kibocsátás is, ami négyféle szintet kínál, így könnyedén beállítható az aktuális munkához és hangulathoz leginkább passzoló üzemmód.
Videó bemenetek terén egy normál és egy mini DisplayPort csatlakozó, egy HDMI port, valamint egy Dual-Link DVI port áll rendelkezésre, az USB-s eszközöket pedig egy négyportos USB 3.0-s hub szolgálja ki. Audió fronton két darab 2 wattos hangszóróra számíthatunk, amelyek sztereó hangzást kínálnak, de 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozók is lapulnak a terméken – egyik egy vonal szintű bemenet, a másik pedig egy fejhallgató kimenet. Az egyszerű, letisztult dizájnnal érkező monitor gyári állványa a kijelző döntésén (+35/-5 fok) és elforgatásán (+/- 90 fok) kívül természetesen magasságállításra (0-150 mm), valamint pivot/portré mód beállítására is lehetőséget ad, de a VESA 100 támogatás jóvoltából akár flexibilis karra vagy állványra is felszerelhető a monitor. A gyári állvány ráadásul gyorsan, egy mozdulattal leakasztható a kijelző hátuljáról, a csomag pedig tartalmaz egy Mini PC Kit névre keresztelt kiegészítőt is, így a monitor hátuljára kényelmesen szerelhető apró asztali számítógép. Az áramtalanító kapcsolóval ellátott monitor 18,8 watt körüli fogyasztás mellett üzemel, készenléti állapotban azonban 0,5 wattnál kevesebbel is beéri. Megjelenésére hamarosan számíthatunk, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!