iPon Hírek

Üzleti közösségi hálózatot vesz a Microsoft

Dátum | 2012. 06. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A felek már alá is írták a végleges megállapodást, amelynek keretén belül a 2008-ban alapított Yammer a Microsoft részévé válik. Az 1,2 milliárd dollárnyi készpénzért felvásárolt Yammer a Microsoft Office üzletágához tartozik majd, amit a divízió elnöke, Kurt DelBene vezet, de az új csapat a Yammer jelenlegi elnök-vezérigazgatójának, David Sacks-nek az irányítása alatt fog dolgozni.

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója szerint a Yammer felvásárlásának köszönhetően a Microsoft egyre növekvő felhő alapú szolgáltatásait kategóriájának legjobb üzleti közösségi hálózata egészíti majd ki. A Yammer egyébként négy éve, 2008-ban indult, mostanra pedig már több, mint ötmillió üzleti felhasználóval rendelkezik – ezek között a Fortune 500-as lista tagjainak 85%-a is jelen van. Az ingyenes szolgáltatás lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy egy biztonságos, privát közösségi hálózat részei legyenek, így a cégek számára egyszerűbbé válik az alulról szerveződő mozgalmakat cégszintű stratégiai kezdeményezéssé alakítani – vagyis könnyebb, illetve hatékonyabb együttműködés jöhet létre.

A Yammer szakemberei a felvásárlás után is folytatják a különálló szolgáltatás fejlesztését, sőt, a szolgáltatás a Microsoft jóvoltából a Microsoft Sharepoint, az Office 365, a Microsoft Dynamics és a Skype támogatásával is kiegészül.

A Yammer illetékesei szerint korábban, az üzleti közösségi hálózat megalkotásakor úgy látták, hogy a szolgáltatás megváltoztatja azt, ahogy dolgozunk. Azáltal, hogy a Yammer a Microsoft részévé válik, ez az elgondolás új lendületet kap. A felvásárlásnak köszönhetően olyan technológiákhoz, szakértelemhez, illetve erőforrásokhoz lesz hozzáférése a csapatnak, amelyeknek köszönhetően a Yammer tovább növekedhet és fejlődhet.

A felvásárlás nyélbe ütéséhez egyelőre még a szabályozó szervek jóváhagyására is szükség van.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. RoZZi
2012.06.26. 16:24
Biztos azért kp val fizetnek az ms nél , mert Iexplorert használnak és nem biznak benne .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. arin
2012.06.26. 18:02
2008 ban csinálták, 4 év, és 1,2 milliárd dollárt ér. Készpénzben, tehát még csak nem is az van, hogy sz*r fészbúk részvényt adtak érte
Elég durva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!