iPon Hírek

Üzleti Phenomok és Athlonok az AMD-től

Dátum | 2008. 08. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Négy új, üzleti osztályúnak minősített processzorral bővítette ki a kínálatát az AMD - két kétmagossal, egy hárommagossal és egy négymagossal, amiből kettő a Phenom, kettő pedig az Athlon-családhoz tartozik.

Előbbi kettőst a 95W-os fogyasztású, 2,4GHz-en ketyegő négymagos (X4 9750B), valamint az X3 8750B hárommagos alkotják, míg utóbbit a kétmagos X2 5600B és X2 4850B. Az X2 5600B 65W-ot fogyaszt és 2,9GHz-en folgozik, míg az X24850B 45W-al hoz 2,5GHz-es teljesítményt - a cég tehát láthatólag továbbra is tartja magát ahhoz az eddigi, jól megszokott hagyományhoz, miszerint az üzleti osztályú Athlonok egyik fő erénye az alacsony fogyasztás.

Az "üzleti osztály" egyébként annyit tesz, hogy szabványos testvéreikhez képest ezek a processzorok rendkívül stabilak és hosszú élettartamúak, és a fent említett, hagyományosan csekély fogyasztás mellett mégis jelentős produktivitást garantálnak.

További részleteket az új processzorokról egyelőre nem közöltek (ide értve a megjelenési időpont, és az ár kérdését is), viszont azt már jelezték, hogy rendszerépítőknek szállítják majd őket (vagyis "önmagukban" várhatóan nem kerülnek eladásra, csak összeállított konfigurációkba beépítve).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.08.20. 11:56
Nincs nagy üzleti érzéke az AMD-nek ha ezt nem adják külön,bár a vállalatok általában nem egyénileg rakják össze a gépeket,hanem a Fujitsu-Siemens-től vagy Dell-től vagy Acer-től ... vesznek gépeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!