iPon Hírek

Üzleti táblagépet mutatott be a Lenovo

Dátum | 2014. 05. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Lenovo rendkívül erős pozíciót foglal el a táblagépek és a személyi számítógépek terén is, a jövőben pedig azon lesz a kínai gyártó, hogy a nehezen megszerzett részesedését még tovább növelje. A PC-k terén piacvezető a cég, a tableteknél viszont még van hova előre lépni, és ezt szem előtt tartva próbálnak minden igénynek megfelelni.
A vállalatnak rengeteg androidos tabletje van, amikkel a konzumer piacot veszik célba, most pedig egy új, Windows alapú, üzleti megoldással bővítették a felhozatalukat. A ThinkPad 10 a ThinkPad 2 utódjául szolgál, amihez mérten jelentős teljesítménynövekedést garantál az újdonság. A Lenovo a friss tábláját úgy álmodta meg, hogy az megfelelő legyen a szakemberek által megkívánt elvárásoknak, és kellően rugalmas legyen minden élethelyzetben. Ezt úgy érték el, hogy elképesztő mennyiségű kiegészítővel ruházták fel. Elérhető majd mellé például Wacom nyomásérzékeny érintőtoll 50 dolláros felár ellenében, és lesz kétféle kivitelben hardveres billentyűzet is – egy ultrabook formátumú és egy tokba integrált Bluetooth-os –, ezek 130 és 120 dollárt fognak kóstálni.
Különlegesség még a 120 dolláros ThinkPad Tablet Dock állvány, amivel pedig komplett asztali géppé lehet varázsolni a Lenovo termékét. Ebben van csatlakozó billentyűzethez, külső monitorhoz és persze egérhez is, ráadásként pedig még Ethernet aljzatot is felvonultat. Összesen tehát négy különböző formában lehet használni a ThinkPad 10-et, attól függően, hogy éppen táblagépre, kihajtott billentyűre, teljes gombsorra touchpaddal vagy asztali gépre van szükség. Ezeken felül lehet majd hozzá venni 60-70 dollárért teljes védelmet biztosító és Quickshot Cover tokot is. Az utóbbival könnyedén lehet akkor is fényképezni, ha az a hátlapra van hajtva – érdekesség pedig, hogy ennek a használatakor a kamera alkalmazása automatikusan elindul, mikor a szükség úgy hozza.
A ThinkPad széria legfrissebb modellje prémium anyaghasználattal rendelkezik, így már az első kézbevétel alkalmával kellemes benyomást tehet az érdeklődőkre. A feketébe burkolózott készülékház bővelkedik az alumíniumban, az előlapot pedig egy Corningtól származó Gorilla Glass fedi le. Az ellenálló üveg mögött egy 10,1 hüvelykes képátlójú, IPS technológiával operáló megjelenítő díszeleg, ami 1920 x 1200-as felbontással rendelkezik. A kijelzőn a Windows 8.1 64 bites, Pro variánsra rajzolódik ki. A belbecs szemrevételezését követően kiderül, többféle konfigurációt kínál majd a Lenovo azoknak, akik emellett a gép mellett szeretnék letenni a voksukat. Az rendszernek 2 vagy 4 GB-nyi LPDDR3 memóriával kell gazdálkodnia, a háttértárat tekintve meg 64 és 128 GB-os változatok lesznek. A sebességért felelős lapka minden esetben egy négymagos Intel Atom Z3795 lesz, ami teljes terhelés esetén 1,6 GHz-es órajelen üzemel, a Turbo Boost révén pedig akár 2,4 GHz-re is képes lehet. A grafikus feladatokért egy átszabott, hetedik generációs Intel HD Graphics IGP felel benne.
Két kamerát foglal magában a tablet, a videóhívások felelőse egy 2 megapixeles megoldás lesz, ami HD felvételek közvetítésére lehet alkalmas, amennyiben a sávszélesség is engedi. A főkamera 8 MPixeles fényképek készítésére lesz képes, mozgóképek esetében pedig Full HD felbontásra lehet felkészülni – a kamera munkáját egy LED villanó is segíti, így rosszabb fényviszonyoktól sem retten meg. A gép kapcsolati képességei között alapból felfedezhető 802.11 b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 modul is. Opcionálisan pedig lesz a ThinkPad 10 mellé 4G LTE mobil kommunikációs modem, ujjlenyomat és SmartCard olvasó, és végül a vállalati biztonságért felelő TPM (Trusted Platform Module). Az akkumulátor kapacitását nem hozták nyilvánosságra, arra azonban fény derült, hogy folyamatos használat mellett 10 órán át fogja húzni, ami tökéletesnek számít egy táblagépnél. A szerkezet térfogata 256,5 x 177 x 8,95 milliméteres a tömege pedig egy hajszállal 600 gramm alatt marad (598 g).
A Lenovo ThinkPad Tablet 10 júniusban kerül majd kereskedelmi forgalomba, és bizony nem éppen az olcsó masinák sorát fogja gyarapítani. Az alap konfiguráció ajánlott fogyasztói ára 600 dollár lesz, a rengeteg hardveres és hozzáadható extrával pedig akár 1000 dollárt is meghaladó lehet a végösszeg. Összességében persze tényleg egy rendkívül rugalmas, kreatívan az adott igényekhez szabható rendszert alkot az új ThinkPad.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. DogTheDog
2014.05.15. 16:19
A parlamenti kozbeszerzok most izzadhatnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani DogTh...
2014.05.15. 17:30
Azért ott kicsit komolyabb gépekért adtak ki nagyobb összeget, persze nem védeni akarom őket, csak jelzem, hogy azért ez attól még távolabb áll egy kicsit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!