iPon Hírek

VA panellel érkezik a legújabb BenQ LCD monitor

Dátum | 2013. 10. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A BenQ legújabb, 27 hüvelykes képátlójú VA panellel szerelt LCD monitora a gyártó EW40-es sorozatát erősíti. A friss megjelenítő letisztult, egyszerű dizájnnal érkezik.

Az elegáns monitor az EW2740L típusjelzést kapta, és nem csak elegáns formavilággal, de vonzó tulajdonságokkal is rendelkezik. A VA panel jóvoltából 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögek állnak rendelkezésre, a natív felbontás azonban nem túl magas, hiszen az "csak" 1920 x 1080 pixeles értéket képvisel, ami ebben a méretkategóriában sokak számára kevés lehet. A 4 ezredmásodperces GTG és 12 másodperces teljes válaszidő mellett működő VA panel LED-es háttérvilágítást alkalmaz, ami villódzásmentesen üzemel, így kevésbé fárasztja a szemet, mint hagyományos társai. A szemeink védelméhez a villódzásmentes háttérvilágítás mellett a Low Blue Light Mode Technológia is hozzájárul, amely a kék fény intenzitását hivatott csökkenteni - a gyártó mérnökei így próbálják még kényelmesebbé, kellemesebbé és kevésbé fárasztóvá tenni a monitorhasználatot.

Cinema Mode - A bal oldalon inaktív, a jobb oldalon aktív
A fedélzeten a Cinema Mode technológia is jelen van, amely a videók színeit automatikusan feldolgozza és módosítja annak érdekében, hogy a végeredmény dinamikus, moziszintű lehessen.

Super Resolution - A bal oldalon inaktív, a jobb oldalon aktív
Az alacsony felbontású online videók képminőségét a Super Resolution képjavító technológia veszi kezelésbe, amely a pixelsűrűség növelésével élesebbé, szebbé teszi a képet, mint ha az eleve nagyfelbontású lenne (persze a kép sosem lesz olyan, mint egy eredetileg is nagyfelbontású anyagé, de a felskálázó jó minőségű).

Smart Focus - A bal oldalon inaktív, a jobb oldalon aktív
Emellett a Smart Focus technológia is rendelkezésre áll, amely a kiválasztott kijelző területre irányítja a fókuszt, így a felhasználó arra a tartalomra koncentrálhat, ami éppen a legfontosabb.

A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes monitor 300 cd/m2-es fényerősség és 3000:1 tipikus kontrasztarány mellett üzemel, képpontjainak távolsága pedig 0,311 milliméter.

MHL támogatás
A videó bemenetek között egy D-Sub és két HDMI port lapul, valamint MHL támogatás is rendelkezésre áll (egy HDMI portnál), így az MHL képes okostelefonok és táblák könnyedén a monitorhoz kapcsolhatóak, sőt, ezzel egy időben akkumulátoruk töltésére is van mód.

A 450,57 milliméter magas, 622,58 milliméter széles és 192,32 milliméter mély újdonság 4,2 kilogrammot nyom a mérlegen. A beépített állvány jóvoltából a kijelző magasságállítására sajnos nincs mód, de előre, illetve hátra történő döntésére igen (-5/+20fok). A három év garanciával érkező BenQ EW2740L monitor 309 eurós ajánlott végfelhasználói áron kerül kereskedelmi forgalomba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Whysper
2013.10.18. 14:16
24-es Benq-m van ,de a legjobb monitorom ami valaha volt! samsungot meg LG-t is megette élességre meg színhűségre! Asszem megvan a következő monitorom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nyerek01
2013.10.18. 18:32
VA panel jobb mint az IPS?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. palacsa
2013.10.18. 19:28
nem olyan egyértelműen mint mondjuk ha a tn-t és a va-t hasonlítanánk össze. mások az előnyeik és a hátrányaik. meg persze mindkettőből van olcsóbb-drágább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2013.10.19. 21:08
A 4 ezredmásodperces GTG és 12 másodperces teljes válaszidő mellett működő VA panel LED-es háttérvilágítást alkalmaz, ami villódzásmentesen üzemel, így kevésbé fárasztja a szemet, mint hagyományos társai.

Az nincs elírva véletlen ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jksx
2013.10.20. 12:47
Természetesen elírás: 12ms az a 12 másodperc
A flicker free technológia viszont nagyon jó dolog, tanulhatna a többi gyártó is tőlük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. krutyifix
2013.10.21. 07:54
nem mondom, hogy minden innováció égetően szükséges amiket kitalál a Benq, de néha beletalál jó dolgokba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!