iPon Hírek

Válaszol a RIM a "problémásoknak"

Dátum | 2010. 08. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A közelmúltbeli közel-keleti és indiai eseményekre reagálva a RIM társvezére, Mike Lazaridis kijelentette, hogy ez a kérdés az internet egészéről szól, nem csak az ő készülékeikről; szerinte a "problémás" országok ennyi erővel az egész netet is betilthatnák.


Rámutatott, hogy a "problémások" rendszeresen a kódolt adatforgalomra hivatkoztak - viszont a neten is eleve kódoltan áramlanak az információk, ezért az ez ellen való tiltakozás nem más, mint annak bizonysága, hogy az érintettek egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a modern kommunikációval.

Meglátása szerint a dolog hátterében leginkább az érintett kormányok rövid távú hatalmi és politikai céljai állnak, viszont megjegyezte azt is, hogy ha nyitottak lennének "értelmes egyeztetésekre", akkor biztosan meg lehetne állapodni egy elfogadható megoldásban. Ezt a meglátását alátámasztja a bahreini koronaherceg is, aki szintén megszólalt a fejlemények nyomán, és a RIM pártjára állt; úgy fogalmazott, hogy a BlackBerry-szolgáltatások betiltása "tudatlanságra és rövidlátásra" utal, valamint "kivitelezhetetlen" is.

Láthatólag azonban párbeszédre nincs sok esély, mivel nemrégiben Libanon és Kuvait is beállt a panaszosok sorába. Indonézia tagadta, hogy bármiféle tiltást tervezne, de azt nem zárta ki, hogy valamiféle lépéseket esetleg tennének majd. Ami a RIM-nek azért különösen kellemetlen, mert egy ideje épp azon munkálkodnak, hogy minél jobban függetleníthessék magukat az amerikai felhasználóik bázisától.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gylovag
2010.08.08. 16:45
Hát ja. Nem kevés arab szolgáltatós telefont rakunk össze Zalaegerszegen. Mert azt nem árt tudni, hogy a Blackberry egyik gyártóbázisa Magyarország.
A 9700 "Bold", és az olcsóbb 8520 "Curve" legalábbis nagy számban Zalaegerszegen készül, plussz még valahol csinálják az országban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!