iPon Hírek

Valós idejű tolmácsolás a VoxOx-szal

Dátum | 2010. 02. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Valós idejű, univerzális fordítóval jelentkezett a VoxOx, ami SMS-től Twitteren és Facebookon át mailekig mindenféle médiumon segít áthidalni a nyelvi problémákat - egy bizonyos szintig, természetesen.

Sajnos a szemléltető videóban többnyire valóban egyszerű kifejezések és mondatok szerepelnek, így nem tudni, hogy komplikáltabb szerkezetekkel mihez kezd a program, mennyivel jobb (ha jobb) a különböző online fordítóknál (a videóban a spanyol demonstrációnál elhangzó apró utalásból kiindulva nem sokkal), de az alapvető kommunikációt kétségkívül megkönnyíti, és mindenképp megkíméli az embert az állandó copypaste-eléstől.

További pozitívuma, hogy akkor is biztosítja a kétirányú fordítást, ha csak az érintettek felek egyike rendelkezik vele, mivel a kimenő és a beérkező üzeneteket egyaránt "folyékonyan" fordítja, és már eleve a megfelelő nyelven jeleníti meg a szöveget a küldőnél és a fogadónál is.

A program a VoxOx oldaláról ingyenesen letölthető Windows-ra és Mac-re egyaránt. Linuxos verzió (legalábbis egyelőre) nincs.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!