iPon Hírek

Válságban kevesebbet beszélünk

Dátum | 2009. 07. 24.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az egy előfizetőre jutó átlagos beszédforgalom csökkenése miatt a hangalapú szolgáltatások, a hívásvégződtetési díjak januári mérséklése után pedig az összekapcsolási díjakból származó árbevétel is visszaesett, emellett a készülékértékesítés volumene is elmaradt a tavalyitól. A visszaesést a mobil szélessávú internetes forgalom növekedése csak részben tudta ellensúlyozni, az egy előfizetésre jutó átlagos havi árbevétel 8 százalékkal, 3938 forintra zsugorodott. A működési költségek növekedése miatt az EBITDA egyszeri tételek nélküli, nominális értéke 0,6 milliárd forinttal csökkent. A göngyölített működési költségek éves inflációt meghaladó mértékben emelkedtek, így a különféle informatikai és hálózati kiadások is nőttek. Az első hat hónap göngyölített EBIT értéke 26 milliárd forintot tett ki, ez 1,6 milliárd forinttal kevesebb, mint 2008 második negyedévében. Az előfizetések száma 17 ezerrel, 3 millió 577 ezerre csökkent, elsősorban a kártyás szegmens visszaesése miatt. A negyedév végén a Pannon 33,59 százalékos részesedést tudhatott magának a magyar piacon, ez 0,2 százalékkal több az első negyedéves értéknél. Az összes előfizető 44,2 százaléka volt számlás május végén. Április és június között a vállalat 3,6 milliárd forintot fordított beruházásra, ez 30 százalékkal marad el a 2008-as adatoktól. A Pannon főként mobil szélessávú technológiára, így 3G bázisállomásokra és átviteli berendezésekre költött, és folytatódtak a szolgáltatás- és működésfejlesztési beruházások is. A negyedév ingatlancélú beruházásai a júniusban átadott Pannon Házhoz kötődtek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. TheDj
2009.07.24. 11:11
VISSZA A HIRHEZ

Tele a hócipőm ezzel a válsággal...

Ezt a szót, hogy "válság" már elég erőteljesen bemagyarázták az emberek fejébe és bármilyen esett kapcsán elég annyit mondani: "hááát válság van"

Nem értem ezt. Az EUR és majdnem minden valuta visszaállt a mesterségesen generált válság előtti értékre....megközelítőleg. Akkor mostmár nem kéne azon munkálkodni, hogy ne legyen válság??!

Készülnek a hülyébbnél hülyébb felmérések, amik ugyanúgy pénzbe kerülnek mint minden más...erre nincs válság???????

Felvenni jutalmakat, plázát építeni a másik 8 pláza mellé, értelmetlen uszály-strandot csinálni stbstb...erre sincs válság... Szerintem sosem fogom azt hallani a hírekben: "hogy megszűnt a válság" de ehelyett a buta felméréseket, amik mindent a válsággal hoznak összefüggésbe azt igen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2009.07.24. 21:26
nekem a hőcipőzéssel van tele a hócipőm...
egyébként egyetértek, de mindig is kellett egy bűnbak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!