iPon Hírek

Változások az AMD szerkezetében

Dátum | 2008. 05. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az AMD eddigi nyilatkozataiban a vezetés folyamatosan arról beszélt, hogy átalakulás vár a vállalatra, hogy az karcsúbb és nyereségesebb legyen. A szavakat most tettek is követik, ugyanis a cég bejelentette, hogy a vezetésben megindulta az átalakítás: az AMD-től két vezető távozik és létrejön egy új szervezet is.


Az első lépés az volt, hogy kirúgták Mario Rivas-t, aki az AMD Számítástechnikai Megoldásokkal foglalkozó csoportjának alelnöke volt, helyére Randy Allen került, aki korábban az AMD szerver üzletágának volt a vezetője. Randy Allen az elnök és műveleti igazgató, Dirk Meyer vezetése alatt fog dolgozni, az új pozícióban Allen feladata a menedzsment és a fejlesztés felügyelete lesz az AMD felhasználóknak és a kereskedelemnek szánt processzorai és platformjai esetében. Rivas-hoz hasonlóan Michael Cadieux is távozik az AMD-től, ő korábban alelnöki- és Chief Talent Officer szerepet töltött be a vállalatnál.

Az AMD ezzel együtt egy új részleget is létrehozott (Central Engineering - Központi mérnökség), amelyet a Freescale és IBM veterán, Chekib Akrout és az AMD-nél dolgozó Jeff Verheul (Design Engineering Corporate VP) vezet majd. Az AMD szóvivőjének korábbi nyilatkozata szerint ez utóbbi csoport a vásárlókkal és a belső üzleti egységekkel fog együttműködni, így segít majd a processzorok fejlesztésével kapcsolatos távlati tervek elkészítésében. Az új csoport szintén Dirk Meyer irányítása alatt fog dolgozni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások