iPon Hírek

Változatos színekben érkezik az LG új fülhallgatója

Dátum | 2017. 04. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG TONE termékvonal sikeres a maga nemében, így nem meglepő, hogy a vállalat rendszeresen új modellekkel rukkol elő. Ezúttal a TONE PRO vonalon kaptunk egy friss megoldást. A vállalat az új vezeték nélküli fülhallgatójánál nemcsak azt tartotta szem előtt a fejlesztés során, hogy egy elfogadható ár-érték arányú termék jöjjön létre, hanem azt is, hogy az újdonság remek dizájnnal szolgáljon. Nos, örömmel jelenthetjük ki, hogy a HBS-780 az eddigiek alapján nem okoz csalódást.
Ahogy azt már megszokhattuk a TONE fülhallgatók esetében, ez a kiegészítő is a felhasználó nyakszirtjén ül. Természetesen hallójáratba illeszkedő hangkeltőket kapott a termék, ami így képes lesz teljesen kizárni a külső zajokat. Az LG a hangminőség terén a lehető legjobbat szeretné nyújtani, éppen ezért már itt is a fejlett, négyrétegű hangszóró technológiáját (Advanced Quad-Layer Speaker Technology) használja. A leírás szerint kiegyensúlyozott a hangképe, így sokféle zenei műfajt élvezhetően szólaltat majd meg. Az új TONE PRO esetében nincsen visszacsévélhető kábelezés, viszont a tervezők szerint ez nem okoz majd problémát a mágneses rögzítés, a kifejezetten erős zsinór és a kábelfeszítő gyűrű miatt. A HBS-780 aljába egyszerűen be lehet illeszteni a fülhallgatókat, és nagyjából annyi kábel van előkészítve rajta, hogy azt még meg lehet feszíteni a testre rögzített gyűrűk meghúzásával, így mikor „rejtve” vannak a hangkeltők, a kábel rásimul az kiegészítő oldalára.
Mint a legtöbb vezeték nélküli fej- és fülhallgató, az új TONE PRO is Bluetooth kapcsolatra támaszkodik. A Bluetooth 4.1 modul meg van toldva a Qualcomm által fejlesztett aptX támogatással is, hogy tényleg ne lehessen különösebb panasz a hangminőségre. A gyári specifikáció szerint 10 méteres távot képes áthidalni a készülék, ami persze egy épületen belül még kevesebb lesz, de igazából ez általában nem fog problémát jelenteni. A HBS-780 kettő MEMS technológiás mikrofonnal rendelkezik, így az átlagosnál tisztább beszédhangot tud majd továbbítani a telefonhívások bonyolításakor és a hangutasításokat is képes lesz felismerni. A hozzá tartozó Tone & Talk alkalmazás révén lehetősége lesz az embereknek hangjegyzeteket készíteni vagy egyebek mellett megcsörgetni a mobilt (Find Me), ha elfelejtette, hogy hova is tette le. A rendszer képes beolvasni a szöveges üzeneteket – bár a magyar nyelvet aligha kezeli majd megfelelően. A TONE PRO esetében ezeken felül ki kell még emelni a VoLTE-hez köthető HD Voice támogatást és azt is, hogy egyidejűleg kettő masinához lehet párosítani, így például egy okostelefonnal és egy táblagéppel is munkára fogható.
Az eszközt meg lehet majd vásárolni nem kevesebb mint hat különböző színben, így mindenki az ízléséhez leginkább közel állóra csaphat le. Az egyszerű fekete és fehér fülhallgatók mellett a kínálatban felfedezhető lesz arany, piros és kétféle kék (egy fakóbb és egy sötét) alternatíva is. Található rajta hangerőgomb, külön kapcsoló a vibráló jelzésnek lenémítás esetére, és a zenelejátszó is vezérelhető róla. A tervezők feladata itt az volt, hogy egy aránylag könnyű fülhallgatót hozzanak létre, amit akár egy fél napig is úgy lehet viselni, hogy az nem válik kényelmetlenné. Az LG elmondása szerint a friss TONE PRO tömege kb. 44 gramm, és ennek ellenére olyan akkumulátor van benne, amivel a nap nagy részét akár folyamatos telefonálás mellett is átvészeli. A vállalat közleménye szerint 16 órát bír beszélgetés közben, ha pedig zene szól belőle, 10,5 óráról beszélhetünk egy töltéssel – a töltés idejét is megadta az LG, ez a folyamat kevesebb mint két órát vesz igénybe. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a nedvességet hogyan viseli, de remélhetőleg az izzadság még nem tehet benne kárt, úszni meg úgysem viszi magával senki.
Az LG TONE PRO HBS-780 az Egyesült Államokban kezdi a karrierjét a következő napokban, és vélhetően később szélesebb körben is elérhetővé válik – valószínűleg eljut hazánkba is. Az eszköz ajánlott fogyasztói ára 70 dollárban lett meghatározva, így még az elérhetőbb megoldások közé sorolható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!