iPon Hírek

Változtatások az Android Market fellendüléséért

Dátum | 2011. 01. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google Android Market névre keresztelt alkalmazás áruháza rendkívül népszerű a felhasználók körében, ám a Google illetékesei mégsem elégedettek az áruház teljesítményével, legalábbis ami a fizetős alkalmazások forgalmát illeti. A legfrissebb hírek szerint kevés „prémium” alkalmazás fogy az Android Market-en, legalábbis ahhoz képest, mint amekkora forgalom elvárható lenne.

Annak érdekében, hogy a jelenlegi állapot megváltozzon, számos változtatást léptetnek életbe a Google szakemberei, amelyektől azt várják, hogy a forgalom fellendül és a jelenlegi kedvezőtlen állapot végre normalizálódik. Nemrégiben már megszűntették a 24 órás alkalmazás kipróbálási lehetőséget, amely ellen korábban főként a játékfejlesztők emelték fel a szavukat. Mostantól csak 15 percnyi próbaidő áll rendelkezésre az egyes szoftverek esetében, utána döntenünk kell, hogy meg kívánjuk-e vásárolni, avagy sem. Ez a lépés arra volt jó, hogy így most már nem lesz lehetőségük a hardcore játékosoknak, hogy a próbaidő alatt kijátsszák az adott címet. Ez utóbbi lépés mellett egyéb változások is várhatóak. A Google szoftvermérnökei most annak lehetőségét kívánják megteremteni, hogy alkalmazáson belül is lehessen kiegészítőket vásárolni. Az újítás hatására az adott szoftveren belül különböző bővítmények és kiegészítők kényelmes vásárlására nyílik lehetőség, ami az illetékesek reményei szerint segít a forgalom fellendítésében.


Ezzel egy időben a Google a különböző mobiltelefon szolgáltatókkal is tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy a megvásárolt alkalmazások árát az adott előfizető havi számlájához lehessen hozzáírni ahelyett, hogy külön szolgáltatást kelljen igénybe venni a vásárláshoz. Ilyen rendszer már működik, méghozzá az AT&T hálózatán belül.

További változás lesz az is, hogy az Android Market kínálatában található szoftvereket tüzetesebben is átvizsgálják annak érdekében, hogy a hibás vagy haszontalan programokat kiselejtezhessék.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. pjszilard
2011.01.28. 08:38
A fel kepernyot elfoglalo fejlresz tene lekicsinyiteni, ami akkor is ekkora, ha elforditom a telefont! Amiota ez a hatalmas fejlecre csereltek kevesebbet hasznalom a marketet!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mazsi1911
2011.01.28. 09:23
valtoztatasok? ebben a verzioban a coverflowot nyultak le az appletol, most mi jon?/off
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Simba
2011.01.28. 11:52
Inkább azt oldanák meg végre hogy itthon is elérhető legyen a fizetős market. Persze a fizetős Appstore az elérhető nálunk is
Jó persze most is elérhető trükközéssel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. pjszilard
2011.01.28. 14:14
Nalunk elerheto (USA).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zolli07
2011.01.28. 16:29
"További változás lesz az is, hogy az Android Market kínálatában található szoftvereket tüzetesebben is átvizsgálják annak érdekében, hogy a hibás vagy haszontalan programokat kiselejtezhessék."

Végre. Ezt kellet volna már az elejétől kezdve.

Az alkalmazáson belüli vásárlás pedig egy hatalmas Apple koppintás. Akárki akármit mond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. polarx
2011.01.28. 17:03
ennyi erővel az érintő kijelző is apple koppintás és akkor mivan? nem csak ők használhatják.. maguk az androidos telók mégis jobbak (nem a 30e-s kategóriára gondolva)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hympyke
2011.01.28. 17:30
Kétlem hogy az apple találta volna ki a fizetős plugineket. Egyébként az okos másol, a zseni meg lop.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jocka00
2011.02.02. 10:56
zolli07: lehet de ha egyszer az az egyetlen normális megoldás erre a problémára és a legegyszerűbb is akkor nem igazán értem, hogy miért találna ki a google mást ha egyszer ez már egy jól bevált alternatíva??? Ez attól még nem lopás... Olyan mintha azzal vádolnád meg az mercedest, hogy lopott a fordtól mert annak is négy kereke van.. Persze hogy 4 kereke van mert annyi elég és attól még stabilan megy.... Nincs ebben semmi... Sőt az lenen a butaság ha kitalálna valami más bonyolultabbat mikor ott van előtte a tökéletes példa...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. groshild
2011.02.03. 11:24
Utolsó 2 bekezdésnek örülök a legjobban, remélem minél előbb lehet majd valahogy fizetős appokhoz hozzájutni ilyen egyszerű módon! Én ennyit simán rááldoznék a dologra, hogy meglegyen az előfeltétele az utolsó 2 mondatnak, hogy legyen erőforrás kiszűrni a "kokány" minőségű appokat! Lehet hogy az appstore-on sokkal több app van, de ismerjük a mondást "a kevesebb néha több"!

android rulz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.02.15. 12:15
Szerintem jó lett az új Android Market, legalábbis átláthatóbb, a fizetős progikra meg szerintem már nem kell sokat várni,a google azért oda figyel az ilyenekre, bár lehet csak én vagyok bizakodó Andorid marketben kicsit szigorítani kéne hogy mi kerülhet be, ha ez összejön akkor jó lesz! Amúgy egy érdekes dolog: Egyik nap néztem egy videót, SE x10 volt benne illetve az Andoid Market, onnan leszedtek egy programot. A lényege az volt hogy egy fémdetektor, és megtalálta a srácon a piercinget...amikor néztem mondom neee ekkora kamut. Aztán kíváncsi lettem és kipróbáltam, meglepetésemre működött. Ez hogyan lehetséges, ti tudjátok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BluRay
2011.02.15. 13:45
@Norfe: Nem kamu, Marketből ingyen letölthető a "Metal Detektor", valóban érzékel fémet, de ugye mivel a mobiltelefon nem célszerszám ezért nem kell tőle olyan pontosságot várni, mint egy rendes fémdetektortól. Szóval a tengerparton sem ezzel fogsz kalózok által elásott kincsre vadászni, vagy aknát mentesíteni. Vékonyabb falban futó csövek, lépcsőkorlát, nagyobb fémtárgyak viszont nem okoznak akadályt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jocka00
2011.02.16. 16:18
Igen-igen sőt van vagy ezerféle metal detector alkalmazás és persze mind ugyanarra jó Érdemes böngészni a marketet időről időre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!