iPon Hírek

Valve és Microsoft: lesz steamworks minden CS:GO-ban?

Dátum | 2011. 08. 29.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Valve szeretné, ha a készülőben lévő Counter-Strike: Global Offensive már Steamworks támogatással jelenne meg minden platformon, de úgy tűnik, nagy fába vágta a fejszéjét, mert nehezen tudja erről meggyőzni a Microsoftot.

A Valve PS3-on már megmutatta, hogy képes minőségi munkát letenni az asztalra ezen a téren: a Portal 2 a Steamworks integrációnak köszönhetően többek között olyan exkluzív lehetőségeket tartalmaz, mint a PS3, PC és MacOS platformok közötti játék és chat. A szeptemberben megjelenő új Portal 2 letölthető kiegészítő újabb finomságokat tartalmaz majd, és a Valve szeretné, ha ezek elérhetőek lennének Xboxos ügyfeleik számára is.

Az Xbox Live azonban egyelőre zárt platform marad, mivel a Microsoftnak nagyon szigorúak a szabályai azzal kapcsolatban, hogy mi az, amit a kiadók megtehetnek, és mi az, amit nem. Számos frissítés és ingyenesen letölthető tartalom áll az Orange Box tulajdonosok rendelkezésére is, ezek azonban pont a Microsoft szigorú szabályai miatt nem elérhetőek Xbox Live-on.

A Valve szeretné, ha a szabályok kicsit lazábbak lennének. A Sony nyitottabb megközelítése sokkal népszerűbb a fejlesztők körében és a jövőben remélhetőleg a Microsoft is belátja majd, hogy a Sony-éhoz hasonló kevésbé szigorú hozzáállás jobb stratégia, és boldogabbá teszi az ügyfeleket. Ahogy a Valve főnöke, Gabe Newell nyilatkozta egy interjúban, "a Microsoft remélhetőleg rájön majd, hogy nem fogják barbár hordák lerombolni az Xbox falait, és nem változtatják kaotikus senkiföldjévé."

A Microsoft hozzáállásával nemcsak a Valve elégedetlen

A Final Fantasy XIV Online alkotója és rendezője, Hiromichi Tanaka elmondta, hogy a tárgyalások során nem tudtak dűlőre jutni a Microsofttal, a kőbe vésett Live szabályokon nem változtattak, és ezért a játék nem is jelent meg Xbox 360-ra.

A Cryptic is bedobta a törölközőt az Xboxos kiadásokkal kapcsolatban: MMO-ja, a Champions Online hiába futott tökéletesen Xboxon, a Microsofttal folytatott tárgyalások már nem voltak problémamentesek; hasonlóan járt a cég másik játékával, a Star Trek Online-nal is.

A Sony sokkal nyitottabb arra, hogy megengedje az MMO fejlesztőknek, hogy saját szabályaik szerint játsszanak a Networkön . Jó példa erre a Dust 514, az Eve Online fejlesztőjének, a CCP-nek játéka. "A Sony szabályzata megengedi, hogy úgy építsük fel a játékunkat, ahogy szeretnénk, ez volt az egyik oka annak, hogy a PSN-t választottuk" - nyilatkozta Halldor Fannar, a CCP egyik vezetője.

Van azért még remény az Xbox 360 tulajdonosok számára is: egy júniusi jelentés szerint jönnek az ingyenesen játszható játékok, és a Microsoft már tárgyalásokba kezdett ezek fejlesztőivel.

A Hi-Rez Studios főnöke, Todd Harris, aki a Tribes: Ascenden dolgozik elmondta, hogy elkerülhetetlen, hogy az ingyenesen játszható  mikrotranzakciós játékok megjelenjenek Xbox 360-ra is. Kíváncsian várjuk mit hoz a jövő!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. stranger
2011.08.29. 10:31
Konzollal esélytelenek lesznek és majd rinyálnak az emberek. DASZTKETTŐ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. RoZZi
2011.08.29. 10:41
Ez a cs online trailere... http://www.youtube.com/watch?v=jGDrGri79pA ez a trailer ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. RoZZi
2011.08.29. 10:42
csak a végéré kiirták hogy go
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. slaf
2011.08.29. 11:20
Különösebben nem mozgat h lenne boxon is.Fpst csak Pc-n játszom
Csak kár hogy nem update lesz hanem egy új kiadás.
Ha update lenne tényleg nagy szívás lenne boxon.Letöltenéd de nem lehet....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. slaf
2011.08.29. 11:21
RoZZi -tényleg a Kína cs trailere
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. slaf
2011.08.29. 11:22
http://www.youtube.com/watch?v=wQQgVhCvosw az az official
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. 7ep3s
2011.08.29. 12:21
Ez a Counter Strike: Online trailere, ami KOREAI, nem kinai
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Horx
2011.08.29. 12:21
Kíváncsi vagyok mit fog produkálni a CS:GO, szerintem szépen fog tejelni a valvenak, de hogy maga játék milyen lesz arra nagyon kíváncsi vagyok. Én biztos megfogom venni mert az előző kettő game tetszett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. uristen
2011.08.29. 14:18
-Te mivel szoktal jatszani?
-Cségóval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. msznagyb
2011.08.29. 22:13
ööö...hú de pocsékra sikerült az egész! fuuuuuuuuuuuuuuuu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. replay
2011.08.29. 22:32
PC-n nagyon jó lesz. PS3-mon is, ha a Valve kihasználja a Sony azon lehetőségét, hogy engedélyezhetik az egér/billentyűzet támogatást. Ellenkező esetben kuka. Az Xbox 360 meg jobban is jár, ha nem engedik a cross-platform play-t, vagy akkor már engedniük kell az egeret és billentyűzetet is, amit erősen kétlek, hogy be fog következni. Na mindegy, akárhogy is, nekem biztos vétel PC-re, ha ez az egész be is fuccsol, PC-n még mindig ott lesz a custom game.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2011.08.30. 00:54
A PS3-on lesz USB billentyűzet + egér támogatás, és lehet a PC-sekkel, és a MAC-esekkel játszani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Horx
2011.08.30. 09:06
msznagyb

Ha arra a trailer-re gondolsz ami idevan linkelne, ez nem a valve hivatalos trailerje. Amit slaf linkelt az az eredeti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rhodia
2011.08.31. 08:57
Sztem a grafika fog csak aratni, sok source updateal is csak hitboxokat tették tönkre a valódi cs az a 1.6 a source is grafikával aratott. Itt is az lesz legalábbis szerintem grafika miat fogok csak vele játszani sztem hitbox lehet jobb lesz de fegyvreken változtatni hülyeség (leszarom a korral való haladást)
összegében ennyi
SOK SIKERT NEKIK HOZZÁ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2011.08.31. 21:56
Ez a videó már 4 éves körülbelül?D
amit meg linkelt slaf, az meg valami retextúrázott valami akart lenni.
És a Tactical Interventionről tud valaki valamit?(habár nem Valveos, de azért mégiscsak CS)
[LINK]

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!