iPon Hírek

Vampyr - új információk a DontNod játékáról

Dátum | 2015. 12. 03.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Life is Strange-et is készítő DontNod Entertainment éppen egy új vámpíros játékon dolgozik, amiről most kiderült néhány dolog a PSN Blog interjújának köszönhetően. Először is az, hogy az anyag alapvetően egy akció-RPG, brutális harccal, többféle fejleszthető fegyverrel, felderítéssel és nyomozással. Habár a főhős (egy műtősből lett vámpír) nem teljesen feledte el a múltját, és próbál némileg emberséges lenni, azért természetesen ennie kell - mégpedig emberi vért. A fejlesztők ígérete szerint Londonban bármi a célpontunk lehet, azonban nem biztos, hogy érdemes ész nélkül gyilkolászni, ugyanis mindennek következményei lesznek a történet szempontjából, és a város is reagálni fog rá valamilyen módon. Megpróbálhatod kideríteni, hogy ki az "ártatlan" ember, és azokat elkerülni, de ez nem mindig fog sikerülni.
A főszereplő neve egyébként Jonathan Reid, és amellett, hogy orvosként tevékenykedett háborúban, tudományos kutatásait leginkább a vérre koncentrálta. A tudomány embereként nem nagyon hitt a természetfeletti dolgokban, így eleve azt sem lesz egyszerű elfogadnia, hogy vámpírrá alakult. De ha már így alakult, akkor megpróbál gyakorlatiasan hozzáállni, és kitapasztalni, megérteni a vámpírlétet. Maga a történet egyébként 1918-ban játszódik Londonban, a spanyol nátha kitörésének idején, mikor az ország éppen próbált talpra állni az első világháborút követően. Egy gótikus, sötét és kegyetlen világot ígérnek. Habár a tudomány már egyre inkább releváns, azért alapvetően ez nem egy túl vidám hely. A minél hitelesebb megvalósításhoz a készítők rengeteg régi anyagot néztek át, és persze szakértők véleményét is kikérték.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. KatonaKM
2015.12.04. 07:16
Nem unják még a zombis-vámpíros témát? Az elmúlt 10 évben annyi eredetiséget sem láttunk a játékvilágokat és témákat illetően, mint egy fél MAGUS novella.
Kivéve a Bioshockot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg
2015.12.04. 08:49
Az játékvilágban ötletet lopni nem szégyen, ha a megvalósítás kimagasló.
Maga a téma (halhatatlanság, mi tesz bennünket emberré, emberfeletti lényként köt-e az emberi morál) feldolgozásra érdemes.

Azt mondom, ha jól csinálják, legyen még egy vámpíros játék. 1918 környékén amúgy is kevés sztori játszódik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.04. 09:44
"A játékvilágban ötletet lopni nem szégyen, ha a megvalósítás kimagasló."

Erről szól a Blizzard elmúlt 20 éve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DarStav
2015.12.04. 10:38
Remélem tanultak a Life is Strange bakijából, és ezúttal nem kukázzák az egész történetet a játék végén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. AgeOfVampi... Katon...
2015.12.04. 13:21
Ha tudsz jó vármpíros játékot, akkor ne tartsd magadban légy szíves, játszanék valami ilyesmivel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!