iPon Hírek

Van helye Kurt Cobain-nek a GH5-ben?

Dátum | 2009. 09. 11.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A napokban történt, hogy Kurt Cobain özvegye, Curtney Love azzal fenyegette meg az Activisiont, hogy "Még a sz**t is kipereli belőlük", amiért kilockolható karakterként berakták a férjét a Guitar Hero 5-be. Amit igazán vérlázítónak talált, az az volt, hogy Kurt nem csak Nirvana számokat adhat elő a játékban, hanem bármit, akár még Beastie Boys dalokat is.

Courtney próbálja mosni a kezeit, nyilakozataiban alaposan leszólta a Guitar Hero-t és elmondta, hogy Kurt megvetné ezt a játékot, különös tekintettel a benne szereplő avatárjára.

            


Nem kellett sokáig várni az Activison válaszára sem, akik nemes egyszerűséggel meglobogtatták a szerződést, amin ott állt Courtney aláírása. "A Guitar Hero biztosított minden szükséges licenszt Cobain jogainak haszonélvezőitől, amely alapján jogosult használni Kurt Cobain karakterét bármilyen dallal kombinálva."

Lehet, hogy talán Courtney és az ügyvédei nem olvasták el rendesen a szerződést, ki tudja (további tény, hogy a hölgy segített a figura kidolgozásában, ő választotta a frizuráját és a ruháit). Ettől függetlenül viszont vannak mások is akik elítélik a Nirvana frontemberének rajzfilmszerű karakterek közti szerepeltetését. Krist Novoselic és Dave Grohl a banda egykori tagjai, a halott énekes emlékének lealacsonyítását látták mindebben:

"Azt akarjuk, hogy az emberek tudják, hogy minket mélyen megdöbbent és kiábrándít Kurt Cobain hasonmásának ilyen módon történő használata a Guitar Hero játékban. Szeretnénk, ha az Activison úgy tenne ahogy kell, és eltávolítaná Kurt karakterét a játékból, és ez az egész a jövőben nem folytatódna."

"Nagyon nehéz elnézni Kurt figuráját, ahogy más rajzfilmszerű előadók mellett pantomimozik. Kurt Cobain olyan dalokat írt, ami rengeteg embernek a világ minden táján nagyon sokat jelentett. Úgy érezzük, hogy ennél többet érdemel."

A Guitar Hero 5 Európában a mai naptól kezdve kapható. (PS3, Xbox 360)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. VictoryA
2009.09.11. 21:13
VISSZA A HIRHEZ

Hát az én kedvenc énekesem Kurt .. és úgy gondolom hogy miért ne szerepelhetne egy olyan játékban a többi legenda mellett mint ez... (innen is látszik hogy az ő neve azért hagyott nyomot sok emberben) bár én személy szerint nem vagyok GH játékos... de ha valakinek ez tetszik akkor had játsszon vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. FeherZolta...
2009.09.11. 22:00
Tényleg mosolyogtató volt látni Kurt-öt amint ilyen vidám pózolgatos zenékben játszik, amikor megszoktam hogy komolykodós depis zenéket játszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vizmi
2009.09.12. 00:00
Milyen érdekes a GH4 idején a Metallica is hőbörgött egy sort a licenszekkel kapcsolatban, és ott is ugyanez lett: az ActiBliz-nek rendben voltak a jogdíjai. Ezek szerint lesz GH: Nirvana is?
Coutney jó pénzért eladta a jogokat, most meg próbálja menteni az arcát a rajongók előtt. Ribanc.
Activision bácsinak meg jól jön a cirkusz, mert így csillió példányt tud eladni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sediqwe
2009.09.12. 08:46
tehát fizettek egy kis pénzt Courtney nek hogy ugyan, verje már a nyálát...
és tadam...mindenki falni fogja hogy ebben biza benne van Cobain énis akarooook...
szal ez erről szól...nem kell tovább taglalgatni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bink93
2009.09.13. 12:08
D@niel!

A szám címe: Bon Jovi - You Give Love a Bad Name.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. OKalman
2009.09.14. 13:17
Szerintem nincs helye, de egész más okból...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!