iPon Hírek

Vane előzetes - a Shadow of the Colossus nyomdokain

Dátum | 2014. 09. 26.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Korábbi hírünkben már írtunk arról, hogy a Shadow of the Colossus fejlesztői közül néhányan új csapatot hoztak létre és jelenleg a Vane című játékon dolgoznak Tokióban. Akkor még csupán pár képpel tudtunk szolgálni a Friend & Foe névre keresztelt független stúdió készülőben lévő kalandjátékából, most már viszont van egy kedvcsináló előzetesünk is, amelyben egy kissrác rohan a sivatagban szétszórtan heverő rejtélyes romok között, miközben lába nyomán különböző szabályos testek nőnek ki a homokból. A világ hangulata valóban emlékeztet a Shadow of the Colossuséra és az Icoéra is, és a kisfiú főhős is a klasszikus játékokat idézi.
A Vane-ben nagy hangsúlyt kap a világ felfedezése, ebben nagy segítségére lesz főhősünknek az a képessége, hogy madárrá tud változni. A játékmenetről még nem árultak el sokat, csak annyit, hogy lesznek fejtörők is. A videó leírásában ezt olvashatjuk: "Egy ezeréves visszatérő álom. Egy világtól elzárt vidék, melyet homokfalak vesznek körül. Egy erő, amely rabszolgájává teszi azokat, akik a falakon belül vannak." Bár a két nagy klasszikus előd PS2-es (és később PS3-as) játék volt, a csapat a Vane-t elsősorban PC-re fejleszti, de úgy nyilatkoztak, hogy minden más platformra is elkészítik, amire csak rá tudják tenni a kezüket. A megjelenési dátummal kapcsolatban nem tudtak még semmi pontosat mondani, csak annyit, hogy "ha kész lesz", bár gyanítjuk, hogy hamarabb fog kijönni, mint volt kollégáik játéka, a The Last Guardian.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Chif52
2014.09.26. 15:32
A HD-s változatok PS3-ra készültek, lehet hogy arra értették, bár nem nagy baki.
Már várom a játékot. A múltkori képek után a videó is nagyon jól néz ki, bár nem tudom, hogy lesz nehéz a játék vagy nagy a világ, ha madárrá lehet változni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2014.09.26. 20:41
A fejlesztok oldalat megnezve,semmi referencia sincs a Team ICO-rol.
Ezt honnan vettetek?A muveszeti felelos arc dolgozott a The Last Guardian valamin,ami ugye nem is letezik.A tobbiek teljesen mas fejlesztoktol jottek.

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!