iPon Hírek

Várakozásokon alul teljesített a mobilóriás

Dátum | 2009. 07. 27.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az új mobiltelefon-előfizetések és a kábeltelevízós piac további bővülése segítette a Verizont a második negyedévben, amelynek profitja így is 7,2 százalékkal csökkent a magasabb költségek és az elmaradó üzleti ügyfelek miatt. A társaság nettó eredménye így 3,16 milliárd dollár, azaz részvényenként 52 cent lett, szemben a tavalyi év bázisidőszakában regisztrált 3,40 milliárd, azaz részvényenként 0,66 dolláros eredménnyel. A bevételek 11,3 százalékkal 26,86 milliárd dollárra ugrottak, ebben pedig kiemelkedő szerepe volt a társaság által nemrég felvásárolt Alltel-nek.

Egyszeri tételek nélkül a Verizon 63 centes részvényenkénti eredményt érhetett volna el, ám az Alltel beolvasztásából, illetve a leépítésekből származó költségek részvényeként 11 centtel csökkentették a profitot. A FactSet által megkérdezett elemzők részvényenként 62 centes profitot vártak 26,9 milliárd dolláros bevétel mellett a Verizontól.

A társaság 1,1 millió mobil-előfizetővel gazdagodott a negyedév során, ezzel az üzletági bevételei 27,7 százalékkal 15,48 milliárd dollárra emelkedtek. A kábeltévé-üzletág 300 ezer új ügyfelet szerzett, de a kábelnetes ügyfelek száma is nőtt, ezzel szinte megegyező mértékben. A vezetékes telefonpiacon 5,2 százalékkal csökkentek a bevételek, amelyek így 11,49 milliárd dollárt tettek ki.

A New York-i tőzsde nyitás előtti elektronikus kereskedésében a Verizon részvényeinek árfolyama 0,6 százalékkal 31,30 dollárra csökkent a bejelentést követően.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!