iPon Hírek

Váratlan újdonság: Bemutatkozott a BlackBerry Aurora

Dátum | 2017. 03. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Alig számoltunk be arról, hogy további három BlackBerry okostelefonra számíthatunk még az idén, az egyik modell már be is mutatkozott. Az eszközt a vállalat hivatalos indonéz partnere, a BB Merah Putih leplezte le. A több ízben kiszivárgás áldozatává vált Aurorával ismerkedhetünk most meg, ami az eddigiekkel ellentétben nem kapott másik nevet, a fejlesztés során használt azonosítóval került bevetésre.
A BlackBerry Aurora egy teljesen érintésvezérelt, 5,5 colos megjelenítőre épülő mobiltelefon lett, ami a nagy mérete ellenére szerényebb képességeket vonultat fel és olcsóbb is, mint az eddigi megoldások. A készülék egy 720p-s felbontású, IPS technológiás panelen tárja az érdeklődők elé a Google operációs rendszerét. Az újdonságon az Android 7.0 lesz jelen a BlackBerry saját fejlesztésű alkalmazásaival és szolgáltatásaival megtoldva, melyeknek köszönhetően kiemelkedő biztonságban részesülnek majd a felhasználók adatai. Az Aurorára nemcsak akkor számíthatnak majd a tulajdonosok, mikor egy-egy videohívást kell lebonyolítani, hanem olyankor is, mikor szelfik megörökítésére kerül a sor, hiszen egy 8 MPixeles kameramodul található az előlapján. A gépezet főkamerája egy 13 megapixeles érzékelőre épül, amely mellé került egy LED-es segédfény, így akár sötétben is lehet majd vele fotózni vagy videózni. Apropó videózás, ilyen téren Full HD támogatást nyújt majd a szerkezet.
Az Aurora meglehetősen szokatlan központi chip és rendszermemória konfigurációt vonultat fel. A készülékben egy négymagos Qualcomm lapka dolgozik nem kevesebb mint 4 GB-nyi RAM mellett. Noha memóriában meglehetősen el van engedve az okostelefon, a Cortex-A53 kvartettre épülő, 1,4 GHz-es Snapdragon 425 központi chip csak addig lesz társ a tempós munkavégzésben, amíg komolyabb feladat elé nem állítja egy játék vagy egy komplexebb alkalmazás. A masina tárkapacitása 32 gigás, amit szükség esetén bővíthetnek a tulajdonosok. A mobil kapcsolati opcióinak lajstromát a 4G LTE hálózati modem nyitja, ami 150 Mbps-os letöltési sebességet biztosíthat, ezen felül van itt még Wi-Fi, Bluetooth modul, és A-GPS vevő is. Különösen kiemelendő itt, hogy kettő hálózati kártya kezelésére lett felkészítve az okostelefon, ugyanis ez az első ilyen konstrukció a BlackBerry kínálatában.
Már az első találkozásnál, a képességek ismerete nélkül is nyilvánvalóvá válik majd az érdeklődőknek, hogy ez egy költséghatékonyabb szerkezet, ugyanis tervezők plasztik burkolattal látták el az új BlackBerryt. A telefon meglehetősen nehéz, 178 grammot nyom és 152 x 76,8 x 8,55 milliméteres vonalak határolják körül. A masina három kivitelben lesz megvásárolható, a fekete, az arany és az ezüst alkotja a BlackBerry Aurora színpalettáját. A mobiltelefon egy 3000 mAh-s akkumulátorral a hátlapja alatt érkezik, ez a kapacitás már biztosan elegendő lesz az átlagos üzemidő biztosításához. Egy töltéssel vegyes használat mellett nagyjából két napig bírja majd a kiképzést az eszköz.
A BlackBerry Aurora tehát Indonéziában mutatkozott be, és ott is kerül először kereskedelmi forgalomba. Az okostelefon 260 dollárnak megfelelő összegért kaparintható meg, és napokon belül elkezdi felvenni rá a rendeléseket a BB Merah Putih – hogy a kiszállítás mikor indulhat be, az nem derült ki egyelőre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Gyurkov
2017.03.10. 16:05
Csendben jött, úgy is tűnik el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!