iPon Hírek

Vázolta a jövőt a RIM, egy sor BlackBerry érkezik

Dátum | 2012. 01. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Research In Motion számára minden eddiginél fontosabb év következik, hiszen a meredeken zuhanó piaci részesedés ellen most minden létező megoldást egyszerre próbálnak bevetni a cégnél. Lecserélték a cég két vezető alakját, Mike Lazaridist és Jim Balsillie-t, akik már 20 éve igazgatták a vállalat sorsát, és Thorsten Heinst nevezték ki a vezérigazgató pozícióba, technológiai fronton pedig érkezik a BlackBerry 10 rendszer, ami rengeteg újítást és reményt hoz.

Most pedig megismerhetjük, milyen készülékek piacra dobását tervezik az idei év során a RIM-nél. Természetesen a listán szerepelnek BBX-ből lett BB 10 operációs rendszert futtató készülékek, de ezekkel csak az év vége felé szolgálnak majd, addig a jelenlegi BlackBerry 7 platformra kell számítanunk. 


A tervek között elsőként két új Curve okostelefont említenek, ezek a következő hónapokban érkezhetnek. A Curve 9230-ról és a Curve 9320-ról van szó, az előbbi EDGE hálózatok elérésére képes, míg az utóbbi modell már HSPA kompatibilis. Ezt követően, május vagy június környékén érkezik a vállalat következő generációs PlayBook táblagépe, ami 1,5 GHz-es processzort, beépített 42 Mbps-os HSPA+ modemet és NFC támogatást is kaphat. Az első BlackBerry 10 platformra építő okostelefon szeptemberben érkezhet, a BlackBerry London képében. Ezután pedig néhány hónap pihenőt tartanak, mivel a következő eszköz decemberben jelenhet meg szintén a BB 10 használatával. Egy Blond szériás RIM érkezik, itt már az érintésérzékeny kijelző mellé csatlakozik egy QWERTY gombsor is. Végül beszéltek egy szintén QWERTY billentyűvel felvértezett készülékről is, ami ezúttal szétcsúsztatható kialakítással rendelkezik majd, és a jövő év első negyedévében kerülhet a boltok polcaira.

Nem mondhatni éppen, hogy impozáns tervekkel álltak elő, de ez várható volt, hiszen azt elmondták, hogy a vezetőcserékkel a fejlesztések ütemén nem szeretnének változtatni. Az új rendszeren nagyon sok múlik majd, a terveik alapján mire minden kivitelben megjelenik a BB 10 platform, nagyjából fél év telik el. De szeptemberig nagy változásokra nem számíthatunk, így a piaci részesedésük biztosan tovább csökkenhet.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. ADAMEX
2012.01.26. 00:40
"az előbbi EDGE hálózatok elérésére képes" Öö... biztos, hogy 2012-t írunk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!