iPon Hírek

Védelem a karcokkal szemben, már noteszgépeknél is

Dátum | 2013. 07. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Corning egy új Gorilla Glass üvegréteggel rukkolt elő, amellyel a cég az érintőkijelzős noteszgépek egyre dinamikusabban növekvő szegmensét veszi célba. A Gorilla Glass NBT névre keresztelt üvegréteg az érintőkijelzős noteszgépek védelmében segít: a strapabíró üvegréteg megvédi a kijelzőt a karcoktól, illetve a mindennapi használatból eredő kisebb sérülésektől is - persze ésszerű határokon belül. Az érintés alapú eszközvezérlés a felhasználók elsődleges választása, ha mobil eszközökről van szó, és a jövőben a noteszgépek piacán is egyre inkább az érintés-alapú vezérlés felé tolódik majd el az ember-notebook interakció - legalábbis a gyártók ezt szeretnék, mert jelenleg ebben látnak fantáziát. A Corning újítása, amely Gorilla Glass NBT névre hallgat, azzal a céllal jött létre, hogy kedvező áron biztosítson kellő védelmet az érintőkijelzős noteszgépek kijelzőinek, amelyek az intenzívebb mozdulatok és a nagyobb felület miatt sérülékenyebbek, mint a mobiltelefonokban és az átlagos táblákban lapuló érintőkijelzők. A mindennapi használatból adódóan egy érintőkijelzőt sokszor tapogat az ember - akár több ujjal is -, a tapogatás nyomait pedig folyamatosan törölgetni kell.
Corning Gorilla Glass NBT - A noteszgép-érintőkijelzők megmentője
Corning Gorilla Glass NBT - A noteszgép-érintőkijelzők megmentője
Egy-egy törlés során éppúgy összeszedhet karcokat az adott kijelző, mint hanyagabb, felelőtlenebb használat során, de a végeredmény ugyanaz: a karcok szaporodnak, a felhasználói élmény pedig romlik. A karcok idővel aztán a kijelző betöréséhez is vezethetnek, ami drága móka: egy új kijelző sokszor az adott termék árának felébe kerül, plusz csere idejére notebook nélkül marad a vásárló, ami kellemetlen. A Corning szakemberei szerint a nagy érintőkijelzővel ellátott noteszgépek esetében négyszer több reklamáció érkezik karcos kijelző miatt, mint a kisebb érintőkijelzővel rendelkező mobil eszközöknél. Itt jön képbe a Gorilla Glass NBT, ami olcsó, bekerülési költsége nagyjából a noteszgép árának 1-2%-át teszi ki, cserébe viszont nyolcszor vagy akár tízszer ellenállóbb a mindennapi használat okozta karcokkal szemben, mint a hagyományos üveg (soda-lime glass). A Corning Gorilla Glass NBT névre keresztelt karcálló üvegrétege már elérhető a gyártók számára. Az újdonság a közeljövőben több vezető gyártó kínálatában megjelenő érintőkijelzős noteszgépen is jelen lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. gamerod
2013.07.31. 14:13
Nem értem mit kellett ezen fejleszteni. Azt hittem abból áll hogy csak egyszerűen nagyobbat gyártanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2013.07.31. 14:36
"A karcok idővel aztán a kijelző betöréséhez is vezethetnek" A blikket olvasva még cask egy jót mosolygok... de itt iponon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!