iPon Hírek

Védené a Wikileaks-et is a svéd kalózpárt

Dátum | 2010. 08. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Julian Assanage és Rick Falkvinge.Ugyan még mindig nincs szeptember, és még mindig nem tudhatja a svéd Kalózpárt, hogy bejut-e egyáltalán a parlamentbe, de egyre többet vállalnak magukra; legújabban a Wikileaks-nek ajánlották fel a leendő mentelmi joguk oltalmát.

A séma itt is teljesen ugyanaz, mint a Pirate Bay esetében: parlamentbe jutása esetén a Kalózpárt saját szervereket biztosít a Wikileaks-nek ingyen és bérmentve, hardverestül-sávszélességestül, hogy zavartalanul folytathassák tovább a tevékenységüket, és senki ne támadhassa őket többé.

A Wikileaks részéről Julian Assange, a Kalózpárt részéről Rick Falkvinge írta alá a megállapodást. Elmondása szerint a Wikileaks tevékenysége óriási jelentőséggel bír az egész világ számára, ők pedig a maguk részéről teljes mellszélességgel támogatnak minden olyan kezdeményezést, ami fokozza az átláthatóságot és ellenőrzés alatt tartja a hatalom birtokosait.

Természetesen Assanage is nagyon örül az új egyezménynek, és hangot adott abbeli meggyőződésének, hogy együtt kétségkívül jobb hellyé tehetik a világot. Ígéretekben és tervekben tehát nincs hiány, most már minden csak azon áll vagy bukik, hogy valóban sikerül-e megugrania a Kalózpártnak a közelgő (szeptember 19-ei) választásokon a bejutási küszöböt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Smith166
2010.08.20. 11:40
Éljen!!!! Remélem bejutnak. A sok jogvédő pöcs meg menjen kekszet kapálni kenyába!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller
2010.08.20. 11:44
én is remélem hogy bejutnak, no nem azért mert ők jobban fogják vezetni azt az országot, hanem mert az egy új látásvilág kezdetét jelentené, és végre valahol elkezdené az egész jogvédő rendszer reformját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. myckie2
2010.08.20. 17:18
Költözünk svédországba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szedah
2010.08.21. 22:39
"Molesztálás és nemi erőszak vádjával letartóztatási parancsot adott ki a svéd ügyészség a Wikileaks alapítója ellen, de kiderült, hogy nemi erőszakról szó sincs. A kiszivárogtató oldal szerint lejárató kampányról lehet szó, Julian Assange újabb titkos afganisztáni dokumentumok nyilvánosságra hozását tervezi."

forrás: http://index.hu/kulfold/2010/08/21/nemi_eroszakkal_vadoljak_a_wikileaks_alapitojat/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!