iPon Hírek

Védett DivX-filmletöltést kínálnak a filmstúdiók

Dátum | 2009. 08. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Érdekes új kezdeményezést indított az amerikai Film Fresh: DivX formátumban kezdték árusítani több nagyobb stúdió, így például a Lionsgate, a Paramount, a Sony és a Warner filmjeit.

Az említettek régi és új filmeket egyaránt rendelkezésére bocsátottak az új vállalkozásnak. Ezeknek az ára meglehetősen széles palettán mozog, mivel sok mindentől függ, de leginkább persze attól, hogy mennyire újak. Egy olyan régebbi alkotás például, mint a School of Rock $10, míg egy olyan újabb, mint a Watchmen, $16 (ami egyébként elég drága SD felbontású digitális tartalomnak).

Bár a filmek természetesen továbbra is másolásvédettek, a DivX formátum még így is kellemesen széles felhasználási lehetőséget és platformfüggetlenséget biztosít, tekintve, hogy iPod-okon és iPhone-okon kívül gyakorlatilag minden máson lejátszhatóak. Annál is inkább, hogy a védelem a már ismert regisztrációs elvet alkalmazza: egyszerűen regisztrálni kell a lejátszó készülékeinket. és onnantól azok között úgy másolhatjuk és hordozhatjuk a már megvett filmeket, ahogy csak akarjuk.

Apró szépséghibája a dolognak, hogy egyes filmek nem letölthetőek; ezeket valamilyen oknál fogva csak hagyományos DVD-n lehet beszerezni tőlük. Ennek az oka egyelőre nem ismeretes. Mindazonáltal érdekes kezdeményezés, még ha még van is mit finomítani rajta - de erre lesz is idejük bőven (de azért jobb ha összekapják magukat, mert a konkurencia sem alszik).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Insignia
2009.08.30. 12:41
VISSZA A HIRHEZ

divx-ért fizetni?!?!
azt a minőséget inkább streamelni kellene és mondjuk 2$-os áron adni és netes videó kölcsönzőnek hívni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ssanyi2
2009.08.30. 12:45
Ez még viccnek is rossz. Még mindíg erőlködnek a másolásvédett hulladékjaikkal, amiért értelmes ember pénzt nem ad. Ezért a pénzért minimum 720p felbontású másolásvedelem nélküli fájlokat kellene adniuk. Akkor még lehet hogy érdekelne is valakit a dolog... Persze nem nálunk, hanem az amerikaiaknál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Konkii
2009.08.30. 12:51
Akkor jó.
School of Rock (Widescreen Edition) ~ Jack Black, Mike White, Joan Cusack, and Adam Pascal (DVD - Mar 2, 2004)
Buy new: $8.9

forrás: amazon.com
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pjszilard
2009.08.30. 13:02
Praktikus DVD-n tarolni egy divix filmet, es kornyezetbarat, helytakarekos...
Ha ugyis at kell kuldeni egy szamitogep segitsegevel a mobil eszkozre egyszerubb DVD-rol atalakitani. Ha esetleg micro sd kartyan arulnak ennyiert az legalabb elegans megoldas lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!