iPon Hírek

Vega Secret Note - valódi titkos fegyver

Dátum | 2013. 10. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Pantech-nél a várakozásoknak megfelelően lelepleztek egy újabb csúcsmodellt, ám ennek a képességei túlmutatnak azon, amire előzetesen számítani lehetett. A Vega Secret Note nem csak a nevében, hanem a specifikációjában is nagyon hasonlít a Samsung Note-jának új generációjára.

A Pantech titkos fegyverének belsejében egy Qualcomm lapka jut főszerephez. A vásárlók a Snapdragon 800 termékcsalád egyik tagjával fognak szembekerülni, ami a jelenleg elérhető megoldások között az egyik legerősebb. A négy Krait 400 processzormagnak és az Adreno 330 grafikus modulnak nem sok párja akad. A SoC 2,3 GHz-es órajelen dolgozik a burkolat alatt, az IGP működési frekvenciája pedig 450 MHz. Nem fukarkodtak akkor sem, amikor a rendszermemória méretét szabták ki, hiszen 3 GB-nyi LPDDR3 modul került bevetésre. A háttértár már kevésbé hatalmas, de így is tekintélyt parancsoló: a felhasználóknak 32 GB-ot kell beosztania, és a bővítési lehetőségről sem kell lemondani, ha emellett döntünk. A kapcsolati lehetőségeit tekintve sajnos nem kaptunk részletesebb képet a tudásáról, ám egy pontjára nagy hangsúlyt fektettek, méghozzá a mobil kommunikációs modulra. A 4G modem LTE Advanced támogatást garantálva, akár 150 le- és 50 Mbps-os feltöltési sebesség elérésére is képes lehet. És lesz is, erre ugyanis alkalmas a dél-koreai hálózat.

Az eszköz megjelenítője meglehetősen nagy méretet öltött, de ez annak tudható be, hogy egy "phablettel" van dolgunk. Az óriási okostelefon Full HD felbontású kijelzője 5,85 hüvelykes képátlóval rendelkezik. Az IPS technológiát használó panel minden tekintetben kifogástalannak ígérkezik. Az operációs rendszert górcső alá véve, az Android 4.2.2 Jelly Bean nyomait fedezhetjük fel. A Pantech-nél a szoftvert sem hagyták változatlanul, így nem éppen az eredeti külsejét mutatja a Google rendszere. A Note fedélzetén két kamerának szorítottak helyet: előre egy 1080p HD anyagok rögzítésére és továbbítására alkalmas került, míg a főkamera 13 megapixeles képeket készíthet. Ez utóbbi munkáját egy LED villanó is segíteni fogja. Mindezt egy 8,85 milliméter vastag készülékházba tudták belepréselni, ami átlagosnak nevezhető. Volt tehát hely a hátlap alatt, és ezt ki is használták a tervezés során: egy 3200 mAh-s kapacitású akkumulátort szereltek bele. Az üzemideje jónak ígérkezik, ám számosított adatokkal ezt a területet figyelembe véve nem szolgált a gyártó. A telefon súlya meglehetően nagy lett, 190 grammal állunk szemben.

A Vega széria zászlóshajójának már a puszta specifikációja is lehengerlő, és az extra képességeit számba szedve még szimpatikusabbá válhat a megoldás. A készülékhez a vállalat mellékelt egy kapacitív megjelenítőkhöz passzoló érintőtollat, amellyel a mindennapok során jelentősen egyszerűbb lehet a nagyképű gép használata. Emellett a hátlapra került egy ujjlenyomat-olvasó is, ami a Pantech berkeiben már nem számít újdonságnak, mert az augusztusi Vega LTE-A is rendelkezett ilyennel. A biztonsági megoldás elrendezésén nem változtattak a mérnökök, a hátlap felső részének közepére került. Továbbá a tartozékok listáján felfedezhetünk egy, az LG G2-höz készült QuickWindow fedlaphoz hasonló kiegészítőt is. Ezzel akkor is megnézhetőek a legfontosabb dolgok, ha a tok rá van hajtva az óriási panelre – sőt, a sajtófotó tanúsága szerint, még videókat is nézhetünk úgy, hogy többnyire biztonságban tudhatjuk a kijelzőt.

A Pantech a Vega Secret Note árusítását hamarosan megkezdi, ebben a "műveletben" a három legnagyobb dél-koreai szolgáltató a lesz partnerük. A vállalat a szokásához híven, ezúttal is a hazájában bocsátja először forgalomba a masinát, de ez érthető is annak fényében, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés a termékeik iránt. A fekete és fehér árnyalatokban feltűnő újdonságokért átszámítva nagyjából 840 dollárt kell majd az érdeklődőknek kifizetnie, ami bizony tekintélyes összeg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. myckie2
2013.10.11. 17:49
840 dollár? Sok szerencsét Vega, szükséged lesz rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm
2013.10.11. 19:04
Hatalmas, mondjuk a képességei is impozánsak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Simba
2013.10.11. 23:31
Egy újabb tepsi. De rengetegbe kerül. Főleg, ha a többi kínait nézem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani
2013.10.11. 23:45
Simba

Pantech távol áll a kínaitól azért, egyrészt dél-koreai akárcsak a Samsung és az LG, másrészt legalább azt a minőséget produkálják is, és árban is ugyanott vannak. Ráadásul Dél-Koreában az LG és a Samsung mellett egyedül ez van, aminek mérhető piaca van. Az ottani emberek rendkívül hazaszeretők és ez a termékekben is megmutatkozik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.10.11. 23:48
Ja oké, most már legalább tudom hova tenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jadam92
2013.10.12. 22:53
Ez a hozzá mellékelt 'ceruza' nem tűnik valami precíznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kirrr
2013.10.13. 22:25
Miért is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!