iPon Hírek

Vége a Good Old Games-nek?

Dátum | 2010. 09. 21.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

A Good Old Games (mostantól GOG) sok PC-s játékosnak szerzett örömet az utóbbi két évben, hiszen rengeteg régi kedvencünket beszerezhettük rajta másolásvédelem nélkül, extrákkal megspékelve. A PC-s játéktöris cikkeink fórumtémáiban is visszatérő vendég a GOG, a következő részhez is kötődött volna, ám nemrég leállt az oldal és most eléggé bizonytalan a jövője. A tulajdonosok pár sorban megnyugtatnak mindenkit, hogy nemsokára elindul egy ideiglenes oldal, amin letölthetjük a már megvásárolt szoftvereinket újra, tehát kár nem ér senkit, csak az a kérdéses, hogy mi lesz a következő lépés. Az oldalon többek között ez is olvasható: „Ez nem azt jelenti, hogy a GOG.com mögötti eszme örökre elveszik. Lezárjuk ezt a szolgáltatást, és ezzel egy egész korszakot, egy új kihívás vár ránk.”

Szemfüles netezők már kiszúrták, hogy egy lengyel üzleti fórumon Michał Kiciński, a CD-Projekt társalapítója egy szerdai konferenciát emleget, és hogy erről nemsokára posztolnak majd információt a GOG.com-ra is. Lehet, hogy a lényeg nem vész el, csak átalakul? Reméljük így lesz, szerdán már okosabbak leszünk ha minden jól megy.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Szedah
2010.09.21. 09:38
"...Persze van egy másik lehetséges magyarázat is, mégpedig az, hogy a DRM-lobbi célt ért. A GOG.com ugyanis DRM nélküli játékokat árult, ami szúrhatta bizonyos üzleti érdekek szemét. Szóval nem zárhatjuk ki, hogy a GOG.comon ezentúl majd a gyűlölt másolásvédelemmel ellátott játékokat árulnak..." iddqd.blog.hu

És erre utalhat az update is:
"First of all, we apologize everyone for the whole situation and closing GOG.com. We do understand the timing for taking down the site caused confusion and many users didn't manage to download all their games. Unfortunately we had to close the service due to business and technical reasons.

At the same time we guarantee that every user who bought any game on GOG.com will be able to download all their games with bonus materials, DRM-free and as many times as they need starting this Thursday." gog.com
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lackoo1111
2010.09.21. 15:54
Kósza hírek szerint felvásárolták a céget. Olyan cégek nevei keringenek az interneten mint a Valve ( Steam ) vagy a Stardock ( Impulse ).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zelbacsi
2010.09.22. 21:57
Na kiderült, hogy valójában francia és lengyel papok üzemeltetik az egészet DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!