iPon Hírek

Vége a Sony Ericsson pályafutásának

Dátum | 2011. 10. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Már hetek óta keringenek olyan pletykák az interneten, amelyek arról árulkodnak, hogy a Sony Ericsson hamarosan megszűnhet, ugyanis a Sony az Ericsson kivásárlására készül. A pletykákat a napokban hivatalos forrásból is megerősítették, így most már biztos, hogy a Sony Ericsson a Sony tulajdonába kerül, a kivásárlás pedig 1,05 milliárd eurós kiadást jelent majd a japán cégnek.

Azáltal, hogy a mobilvállalat a Sony tulajdonába kerül, új lehetőségek nyílnak. Házon belül könnyebb lesz a különböző tartalmak – filmek, zenék és játékok – mobil platformon történő terjesztése, valamint a Sony különböző területeken dolgozó mérnökei is sokkal hatékonyabban együtt tudnak majd működni egymással, ami kulcsfontosságú szempont. Utóbbinak köszönhetően a mobilok egységes felhasználói kezelőfelületet kaphatnak és egyúttal lehetőség lesz egy nagy közös hálózat létrehozására is, amely összekapcsolhatja a mobilokat, a játékkonzolokat, az internetképes televíziókat és a Sony egyéb szórakoztatóelektronikai termékeit. A művelet költséghatékonyság szempontjából szintén előnyös, ugyanis a kivásárlással számos területen csökkenthetőek a költségek, mint például a kutatás-fejlesztés és a marketing területén.

Egy időben rendkívül népszerűek voltak a Walkman mobilok.
A váltásra egyébként már csak azért is nagy szükség van, mert a konkurencia erősödésével, azaz az okostelefonok és főleg az iPhone megjelenésével a Sony Ericsson korábbi népszerűsége erős hanyatlásnak indult, ami aztán sorra veszteséges negyedéveket eredményezett. A 2%-os piaci részesedéssel rendelkező Sony Ericsson azáltal, hogy a Sony berkeibe került, új lehetőségeket kínál a japán óriásvállalat számára. Fontos tény, hogy a mobilcég megszerzésével az Ericsson-tól a Sony tulajdonába került számos fontos szabadalom, amiket a cég a siker érdekében hatékonyan kamatoztathat majd a mobil szegmensben.

Hogy a kivásárlás után meg tudja-e szorongatni riválisait a Sony? Nos, ezzel kapcsolatban jelenleg erősen megoszlanak a vélemények, de idővel mindenképpen kiderül, hogy bejönnek-e a japánok tervei.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

40. Bircsike
2011.10.28. 15:32
Tehát ezentúl csak simán Sony lesz a telefonra írva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Georg17
2011.10.28. 15:43
Hát az enyémre biztos nem. Ha csak az "Ericsson"-t le nem ragasztom szig.szalaggal.
Én még mindig egy K320i-t nyúzok. Mindent tud, amire szükségem van egy mobil telefontól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Svidi
2011.10.28. 15:44
A Sony Ericsson ott rontotta el, hogy kitalálta a saját csatlakozóját. Az úgy volt szar, ahogy volt. (két ugyanolyan csatlakozós telefonom is van, kb 1 év után mindkettő használhatatlanná vált fülhallgatóval)
Részemről teljesen mindegy, hogy milyen telefonokat készítenek majd, többé úgy sem vásárolok tőlük telefont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. szucsinka
2011.10.28. 16:09
azért mert szar volt a telefon csatija??
de be vagy sülve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Liverbird
2011.10.28. 16:21
Hát, én elég sokáig SE-párti voltam. T630, W710, jelenleg pedig a képen is látható W880-as van már vagy 3-4 éve. Persze most már tervben van valami új, és kategóriában is sokkal komolyabb de inkább a Samu környékén nézelődöm... Bár az Arc külsőre nagyon szimpatikus, és belsőre sem rossz. Szóval lehet, hogy még egy utolsó SE...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. XtreemX
2011.10.28. 16:24
Svidi : Nagyon gáz vagy ha egy csatlakozó miatt állsz el egy nárkától.. a kommented meg azért kettős FAIL mert már usb+jack 3.5" van,tehát ilyen gond nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Asagrim Georg...
2011.10.28. 16:28
Én D750i-t!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Sipikee
2011.10.28. 17:03
nekem a w910i-m csúszókájából egy jókora csavar mászott ki ^^. azutánn káronkodhattam a telefonba, még a jóistense hallotta meg pedig szerettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. uristen
2011.10.28. 17:05
Nekem meg mindig jol mukodik a kis K510i-m.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Zaiko
2011.10.28. 17:08
Svidi: abszolút egyetértek. Az a kitörős csatlakozó egy agyf@sz volt. Nekem hál Isten csak egy SE-m volt ami ilyen csatis volt, de az 1 év után már szarakodott. És a vicc az hogy nem is a csati fáradt el benne hanem valami más, mert szervízbe cseréltek csatit, és 2 napra rá ugyanolyan sz@r volt.
Most a Mini Pro-n már hál isten az szabvány usb van meg jack, ez így messze jobb. Bár amilyen pici az az usb rajta, nem kétlem, hogy 2 éven belül ez sem megy tönkre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Asagrim Zaiko
2011.10.28. 17:25
De nagy gondjaitok vannak uristen!

Akkor az én 2005-ben vásárolt D750i készülékemnek miért nincs ilyen gondja? Egyrészt töltöm, másrészt ezzel halgatok zenét útközben, harmadrészt nem használok hozzá kártyaolvasót, inkább adatkábelt.

Nem értem ...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Samanoske
2011.10.28. 17:59
Megint a hatásvadász címe!
Gratula ha samut veszel,1 év után a 60 rongyos teló szoftverhibás és csak sajnálkoznak!Sonyval sose volt ilyen gond csak az összes többivel(Nokia,lg,)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. kisharo
2011.10.28. 18:07
Nekem pl.: 2 éves C702-asom van és tökéletes a csatija néha nem érzékeli a fülest, picit meg kell mozgatni és kész. Csak annyit mondok, hogy akinek rossz a csatija azt csak és kizárólag maga rontja el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Teta
2011.10.28. 19:22
Személy szerint bánom, hogy az ericsson kiszállt, szeret(t)em a márkát.
A tartósságról/minőségről annyit, hogy a Z530-am még mindig működőképes lenne, ha nem lapítom ki autóval. 7 évig semmi gondom nem volt vele, pedig nyúztam rendesen. Egyik haverom 3 N@kiát "használt el" ez idő alatt Hát ezért vettem ismét Sony Ericssont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. zord01
2011.10.28. 19:34
Hát ez gááááz...

Emlékszem még egyetemista voltam, mikor voltak Sony telefonok. Úgy voltak srok ahogy voltak.
Aztán jött a SonyEricsson és nem volt megállás. Egyik telójukat vettem a másik után. T300, T610, D750i amit 5 évig használtam, és ma is megvan mind a három teló. Imádtam őket.
Bár a csatijuk tényleg nagyon gáz volt. Meg az az elmebeteg ragaszkodás a MemoriStick ProDuo-hoz. Hülye rezsimiszta japók...

Szerintem nem a csatival írták le magukat, hanem azzal, hogy radikálisan elkülönítették a Walkman, Cybeshoot szériát. Nem fogták föl, hogy van olyan ember, aki egyszerre akar normális minőségű zenét hallgatni, és szép fotókat csinálni.

Szóvala D750 volt az utolsó jó telójuk. Azért nem is váltottam sokáig, mert nem volt direkt utódja.

Aztán bejöttek a töcskölős telók és számomra ezzel véget ért a SE aranykor. Gyűlölöm, rühellem, és hányok a töcsszkrínes telóktól, a SE pedig már nem gyárt klasszikus kialakítású, nagy tudású telefont.

Miután a D750 nyugdíjba ment, volt pár nagyon rossz évem, mikor egyik telót adtam a másik után, mert egyik szörnyűbb volt mint a másik.
Satio, X8, Nokia 5800... mind egy adag ipari hulladék.

Szép lassan rájöttem, hogy az okostelók nem nekem való cuccok. 2 nap alatt lemerülnek, lassúak, szüttyögni kell velük, lefagynak, nincs rajtuk normális szoftver, inkább a felhasználó nyakábba sózzák, hogy vegyél, töltsél le, vagy ahogy a szervizes gyerek mondta "Írjál rá" (Írjál rá te hogy bm a muterod, ha már egyszer 100 rugót kiadok egy rohadt telóért jó lenne, ha nem nekem kéne rá stoppert meg visszaszámálót írnom. Meg ébresztőt basszus)

Szóval én visszatértem a hagyományos telókhoz, és azóta ismét happy minden. Nokia 6700 gold.
Mindent tud, amire szükségem van, igaz a kamerája ennek is hulladék, meg nincs zseblámpa funkció, de minden más okés. Kicsi, lapos, acél, 5 napot simán kibír (11 nap volt a rekord), és nem fagy le az ébresztőórája.

Hát ennyi. Attól tartok a Sony egyedül kevés lesz, ahhoz, hogy ismét jó telefonokat csináljon. Ez a vonat el ment srácok, pláne ha nem is áll szándékukban klasszikus kialakítású, nagy tudású butatelefonokat csinálni.
Én töcsszkrínes telót többet nem veszek. Inkább nagyimobilt. Vagy Vertut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. zord01
2011.10.28. 20:08
Mondjuk ez a 2% tényleg nagyon durva. Szerintem ebben az is benne van hogy az xperia play is többett vitt, mint hozott. Nem ilyen baromságokban kellett volna gondolkodni, hanem egy tisztességes, a mindennapi életben jól használható, korszerű és korrekt árú sorozatra kellett volna gyúrni.

Késő bánat...

A Sony meg egy rakás szerencsétlenség lesz, és le merem fogadni, hogy újra meg újra el fogja követni a régi hibáit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Emberfej
2011.10.28. 21:18
Ott bukták el, hogy hülye egyedi csatlakozót pakoltak mindenre, aztán ha elromlott helyesbítek, amikor elromlott mert egy évnél nem húzta tovább a telefon árának felébe került az új gyári headset ami max fél évig bírta. És nem volt elég csak headsetet venni, mert ennyi idő alatt a töltő csatlakozója is tönkrement.

Nokia jól csinálja, már azelőtt lehetett szabványosított csatlakozóval ellátott készüléket kapni még mielőtt kötelezővé tették.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. JoinR
2011.10.28. 21:34
Én is sokáig SE párti voltam...W810 (imádtam), W610 (itt már érződött a minőségromlás), aztán Elm, ami egy nagy rakás fos volt...a kezdeti agybadugós SE fülesek sztem húzták az eladásokat, én a mai napig azt használom a Defy-ommal (gyári motorola füles is ugyanannyira kuka, mint az új bóvli SE fülesek), a csatlakozóval nekem is voltak problémák (megtört, nem érintkezett a csatlakozófelületen, egyszerűen néha elkoszosodott). Az okostelóikat nem ismerem, bár az X8-X10MP jó ár/érték arányúnak tűnnek, nem hiszem hogy valaha lesz még1x SE (vagy sony) telefonom..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. slaf
2011.10.29. 02:50
Kár mert sajnos külön külön egyikük sem tudott vmi jó telefonakt gyártani
Bár az Ericssonnak voltak oksabbacska telefonjai csak nem voltak szépek. Sonynak meg idegesítő volt az oldalán lévő görgős menüs irányítós dolog.
SE meg király volt a telefonok közt. Nekem is egy K550i-m van w610i szofver-el és addig az is lessz míg be tudom kapcsolni .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. slaf
2011.10.29. 02:52
UI. Sose volt gondom a csatlakozóval (töltő, füles, adatkábel, bemeneti csatlakozó, mind hibátlan)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. tomchee
2011.10.29. 05:08
Szomorúan hallom. Bár én kevésbé követem a mobil piacot a 2% rendesen meg lepett. Anno W200-al kezdtem most 3 éve egy w595-öt nyúzok. Mind a kettőt imádom így sajnálom, hogy meg szűnik a márka.
Nokiával nincs jó tapasztalatom, a Samsung-ot és az Apple(iPhone)-t pedig normál ember nem engedheti meg magának.
Így maradnak a "nemokos telefonok" amik viszont semmire nem jók és arra is csak kevés ideig, mert fél éven/éven belül beadják az unalmast.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. dodesz8
2011.10.29. 09:15
Én is sajnálom, szomorúan olvasom. M600i-t használok és imádom még úgy is, hogy nincs benne kamera. Érintőkijelző és QWERTY billentyűzet egy készülékben, nekem ez vált be. Van meg egy P1i-m is, de azt csak ünnepnap veszem elő! Ha megszűnik a márka nem tudom mit fogok venni, de én sem repdesek a teljesen érintőkijelzős telefonoktól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. psylocke
2011.10.29. 10:07
Régen soha nem érdekelt milyen telefonom van, megnéztem a specifikációt és az árat, összehasonlítottam, és megvettem amelyik jó. Aztán kaptam egy k800i-t, ami az akkori x10nek felelt meg. Azóta már megfordult pár teló a kezemben. k850i, 5800, Champ, Ace... Most legutóbb szerettem volna egy használt galaxy s-re beruházni, így fogtam, elindultam és vettem egy k800i-t . Nekem valahogy ez a teló.

--- szerk.

Nekem sem volt még baj a csatlakozóval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. TheRealTsL
2011.10.29. 10:16
Eléggé megmosolyogtató, amit itt több ember "állít" (hogy finoman fejezzem ki magam)
Az 5-6 éves W300i-m a mai napig tökéletesen működik és az eredeti gyári headsetet nyúztam vele rengeteget és még a gumiharang se kopott rajta, nem hogy valami komolyabb technikai gondja lenne.
A Csatlakozó nem érintkezik? Emberek, a technológia korában legyen már annyi eszünk, hogy egy réz (mert igaz, hogy sárga, de az nem aranyból van) csatlakozó korrodálódik. Megoldás egy negyed fújásnyi kontaktspray és voilá, megint tökéletes egy éven át. :lol:
Nagyon megy a sárdobálás, csak épp nincs túl sok valós alapja.

Gondolom az, hogy az okostelefonok előtti samsungokon típusról típusra más a csatlakozó, az nem hökkent meg senkit... A SE-okon legalább egységes.
No mindegy...
A w300i után most egy xperia neo teljesen elégedett tulaja vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. tibaimp
2011.10.29. 11:49
Ezt nem értem, ha óriáscégek felvásárolják így egymást, vagy összefognak, akkor kb. ugyan ezt a szöveget olvashatjuk, csak épp fordítva, hogy miért is jó az összefogás, most hogy kivásárlás van, azt ecseteli, hogy miért jó a kivásárlás.
Tehát tök mindegy, mit tesznek a nagyok, az csak jó lehet az újságírók szerint!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. piter
2011.10.29. 12:06
Arran en nem emlekszem hogy voltak sony telefonok!De arra igen hogy voltak Ericsson telefonok!Es nagyon is jok voltak 13-14 evvel ezelott!Kicsik voltak vekonyak!
Aztan jott a sonyericsson es kezdodott az a hulye slider orulet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. csicsoblad...
2011.10.29. 20:25
Nekem K810i van, előtte T610 volt, és volt a családban még C702, meg lett most egy X10 mini.
Érdekes, hogy itt szinte mindenkinek van/volt 1 vagy több telója tőlük, Nem értem, hogy sikerült nekik ennyire lecsúszni a piacon.

A csatinál amit jobban csinálhattak volna, hogy tesznek kis "ajtót" mint a memó kártyánál, hogy amikor épp nincs semmi csatlakoztatva, akkor az védte volna az eloxidálástól/korrodálástól és a kosztól/portól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. piter
2011.10.29. 21:28
Csicsoblade ugy csusztak le hogy nem kezdtek el idelyeben gyartani az okostelefonokat!A zenere mentek ra!Es ez lett a vesztuk!
Nem egeszen volt mindenkinek sonyericssonja!Nekem nem volt soha!Elejinte nokia parti voltam majd ipone!Es most samsung!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Barkoczi
2011.10.29. 22:02
piter
ott csúsztak el ,hogy minimum 5 évig hibamentesen működik minden modelljük és nem kell félévente újat venni( agyonnyúzott w300i még megadni se próbálja magát 18E flippnyitás ,többféle kemény ejtés, fürdetés után)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. csicsoblad...
2011.10.29. 22:33
Mondjuk az enyém is túl élt egy medencézést, a kijelző mögött annyi víz volt, hogy vízmértéknek is lehetett használni, de azonnal elvittem egy szervizbe, ahol feltámasztották, de nem tudták garantálni, hogy 1 nap vagy 1 hét után is működni fog. Ez tavaly nyáron volt.

Persze nem volt mindenkinek, de írtam is, hogy szinte, meg az első 27 hsz-re gondoltam.
Valószínűleg azért ilyen nagy az arány, mert sok emberhez eljut a mobil, és sokan sűrűn cserélik, valamint korábban nem 2% volt a SE részesedése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. djwolf
2011.10.30. 05:26
5 éve van w880i-m. kipufogó heggesztés közben rátoltam az autót. Meghajlott a telefon. lecseréltem eredeti előlap+hátlapra. Akkor... Fürdőkádban fürödve, telefonálás közben, beleejtettem a kádba a telefont. Azonnali akksi kivétel, + 1 nap várakozás után össze raktam a telefont... Voilá működött. Akkor... Zenét hallgattunk munka közben a magasban (kb 40m ) magas. Leesett a telefon, rommá esett ( hátlap, akksi, ) össze raktam .... Voilá.... működik. A tesómnak w300i- VAN, szintén 5 éve, nyuzza, zenét hallgat, telefonál, netezik (opera mini) , akkor a kisbabája szó szerint eszi a telefont, nyál stb... nagyon dúrwa, hogy mit kibirnak ezek a telefonok. ui; a csatlakozóval jekem is gond volt. (megoldás) meg kell takarítani, és működik. Sajnálom ezt a céget! Szép emlékeim vannak a gyártott se telefonok iránt. Minden jó megszűnik. (legalább is én szerettem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. netmumus
2011.10.30. 07:25
Meglepő hír ez számomra ugyanis én nem hallottam még erről a dologról, hogy a sony fel akarj vásárolni. Remélem azért a meglévő sony ericssonokra ez nem lesz kihatással, tegnap rendeltem meg a Sony ericsson ray típust. Én világ életemben sony ericssonos voltam, egyszer volt egy nokiám, az se bírta szinte semeddig. Sajnálatos hír ez, reméljük hogy nem esnek bele a régi hibáikba a sony vezetői és hogy folytatják ezt az ágat amit sony ericssonként fejlesztettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Timer
2011.10.30. 11:38
Sokakkal ellentétben én örülök, hogy a Sony magához ragadta az irányítást. Anno volt egy Sony J7-em, sokáig azt tartottam életem legjobb telefonjának. Volt T310-em, K700-am, utóbbit szerettem, de nem váltott ki belőlem rajongást, így lecseréltem a Nokia E szériára. Most - hogy a Symbian-t kivégezték az őrült finnek - gondoltam, visszatérek SE-re, az XPERIA Mini Pro-t néztem ki, erre kiderül, hogy egyelőre hibás példányokkal van tele a széria. Bízom benne, hogy a Sony vezényletével minden készülékük legalább annyira megbízható, minőségi termék lesz, mint amit a Sony-tól immáron évtizedek óta elvárok, illetve meg is kapok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. fszotyi
2011.10.30. 17:36
hat most gondban vagyok mert karacsonyra akartam x10 minit vasarolni erre ketteval a ceg
anno k300i-vel kezdtem 4 ev utan a joystick megfekudt ezert erett 1 uj telefon. k800i hihetetlen jol sikerult telefon volt (szerintem), 1x romlott el a fulhalgato de azert inkabb en voltam a hibas, evente 1x mikor eszembe jutott kipucoltam a csatlakozot es semmi gond nem volt. k850i-m van 3 eve de sajnos egy esoben valo fotozas utan masnap csak azt vettem eszre h a vaku mar nem mukodik. (nokiat sajat tapasztalatbol nem veszek, samsung haveri korbe nem vallt be, legalabb is felemas a megitelese, LG az mindenkinek nagy kedvenc ha szidni kell, apple tul draga, na most erdekes lesz, hogy mit veszek legkozelebb )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. piter
2011.10.30. 23:12
Itt az a kerdes ki mire hasznalja a telefonjat!En nagy reszben filmet nezek rajta meloban!Internet meg hasonlok!Tehat a kepernyo legyen nagy!
Sajat velemenyem szerint az elso komoly telefonja az az Sony Ericsson XPERIA Play!
A tobbi mind ocska muanyag gyerekjatek!Kiveve a fenti kepet!
Anno 3-4 eve ezert rugtak ki az igazgatot!Tobb szaz millios veszteseg mert csak ocska tucattermekeket arultak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zabalint
2011.10.30. 23:23
Nekem csak rossz tapasztalatom volt a SE-al. Szerintem a legtöbb modellt nagyjából 1 évre tervezték, nyilván ezért tudott azonos árkategóriában több extrát felvonultatni, mint pl. a Nokia. A legnagyobb baklövésük pedig a pár hónap alatt használhatatlanná váló joystick volt. Ezen kívül a silány gombok jellemzik a SE készülékeket.

Igen, lehet jönni azzal, hogy az "enyém 5-6 éve jó", a szomszédé is 5-6 éve, stb., csakhogy ne felejtsük el, az elhasználódásban szórás is van, tehát ami átlag 1 évet bír, abba simán belefér, hogy minden 10-edik emberé sok évig használható marad, nekik szerencséjük van. Nem, nem olvastam statisztikákat, én is csak saját tapasztalataimat tudom leírni, tehát az állításom fordítottja is igaz lehet, hogy csak épp én jártam szerencsétlenül. Csakhogy én nem ezt látom, mert túl sok embert ismerek, aki panaszkodik.

Tehát ha tényleg kivásárolja az Ericssont a Sony, én egy dologban bíznék, egy minőségi javulásban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. levente88
2011.10.31. 09:05
Én egyszer adtam ki nem kevés pénzt egy C902-ért amikor megjelent. Bármit is csináltam vele, egyet gondolt és lefagyott vagy újra indult, de volt, hogy csak simán kikapcsolt. Ezt pár hónap elteltével egyre gyakrabban csinálta. A szervizbe csak pislogtak mint hal a szatyorban. Gondoltam h csak én fogtam ki, amikor a munkatársam is vett egyet. Ugyanezt csinálta... Muternek egy másik modell volt, az is feszt dögledezett. Ekkor számomra meghalt a márka iránti érdeklődés. Remélem, hogy ha sima "SONY" felírattal megérkezik a minőség is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TheRealTsL
2011.10.31. 10:56
piter:
Az Xperia Play! konkrétan az egyik legértelmetlenebb darabja a jelenlegi palettájuknak szvsz. Az Arc, a Neo, a Ray (amik ugye telefonok, nem hibrid félkonzolok) mind ugyanazzal a hardverrel bírnak, más-más méretű kijelzővel és mind tökéletes minőség. Aztán ott az Active, ami megint csak azonos hardverre épülő ütés és cseppálló darab, azt se nevezném kontármunkának. De említhető az x10 és a mini, mind-mind jó minőségű, jól megtervezett és jól használható darab.

A Sony Ericsson jelenleg egy nagyon erős Androidos választékkal nyomul a piacon, részben ezért is érthetetlen számomra, hogy miért épp most akarják meglépni ezt a dolgot. A kampány elején egy névváltozás (mert gondolom utána csak Sony marad) csak összezavarja az embereket. Ezt meg kellett volna lépni korábban és már eleve így kiadni a jelenlegi telefonjaikat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. netmumus TheRe...
2011.11.01. 10:14
TheRealTsL
Neked adok igazat. Az első Xperia típusok előtt (android kategória) kellett volna ezt meglépni. Valószínűleg csak névváltás lesz és a gyártások ugyanúgy fognak menni ahogy az eddig is ment, miért változtatnának a bevált módszeren, csak az esetben ha vannak jobb gyorsabb és termelékenyebb módszerek. De ugye ha a termelékenységen változtatni akarnak akkor ugyanúgy tömegtermelésbe legyártják a sok szart ami utána a nyakukon marad. Meglátjuk mit fog alkotni ezután a SONY Lehet itt vitatkozni hogy nekem nokia, nekem sony ericsson, nekem samsung és stb.. de felesleges. Mindenki saját szájíze szerint válassza meg amit vásárolni szeretne. Szokták mondani ízlések és pofonok. Nekem a héten fog megjönni a ray, kíváncsian várom. De konkrétumot én nem olvastam a névváltásról, kitudja lehet hogy megmarad a sony ericsson (bár kétlem), ezt is meglátjuk hamarosan szerintem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zabalint
2011.11.02. 15:01
@netmumus:
Nekem tök mindegy melyik márka, egy dolog érdekel, hogy működjön, és erre képes legyen X év után is. Na, éppen ez az, amire a SonyEricsson általában nem volt képes, inkább azok a modellek kivételek, amelyek igen. Újabban nem tudom mi a helyzet, mert jó ideje kerülöm a márkát bár egyik ismerősöm vett egy Androidos SE-t, talán a legolcsóbbat, olyan 30k körül lehetett, és kiderült, hogy rendkívül szarul összerakott készülék, valahová betett egy papírdarabot, hogy egyben legyen az egész. Szóval úgy sejtem, a helyzet változatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!