iPon Hírek

Vége a YouTube-nak?

Dátum | 2007. 01. 05.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | EGYÉB

A videótartalmak ellenőrzésének szükségességéről szólva egy brazíliai bíró elrendelte, hogy a felhasználók által létrehozott YouTube videóoldalt letiltsák egy azon időről időre bemutatott szexvideó miatt, amelyben Daniela Cicarelli brazil modell látható barátjával, Tato Malzoni-val.Míg YouTube hónapok óta próbálja levenni a pár videóját, a felhasználók újra és újra feltöltötték a videót. Végül Cicarelli and Malzoni újabb keresetet adott be, amelyben a YouTube betiltását követelték, a bíró pedig nekik adott igazat.


Nem valószínű, hogy tényleg betiltják a YouTube-ot. Mivel a Google-ra, így a YouTube-ra is az amerikai jog érvényes, nem pedig egy brazíliai bíróság döntése. Egy másik eset során Brazília követelte a Google Orkut-jától, hogy adjon át neki adatokat az oldalra látogató pedofilekről. A Google megint megpróbálta kiengesztelni őket azzal, hogy eltávolított néhány oldalt, ám az amerikai jogot betartva nem adott át személyes információkat.


Megint azzal a kérdéssel állunk tehát szemben, hogy felelősségre lehet-e vonni az Internetet az általa közvetített tartalmakért. Brazília végül úgy döntött ugyan, hogy blokkolja határain belül a YouTube-hoz való hozzáférést, ám ezzel még nem lehet megakadályozni, hogy a világ többi része Cicarellit és Malzonit nézze a YouTube-on.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.05. 16:02
vissza a hírhez

A videótartalmak ellenőrzésének szükségességéről szólva egy brazíliai bíró elrendelte, hogy a felhasználók által létrehozott YouTube videóoldalt letiltsák egy azon időről időre ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!