iPon Hírek

Véget ért a Tokyo Game Show

Dátum | 2013. 09. 24.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Véget ért az idei Tokyo Game Show, amely megdöntött minden eddigi látogatottsági rekordot. Idén összesen 270 197-en vettek részt a rendezvényeken, míg tavaly 223 753 volt a látogatók összlétszáma. A négynapos esemény idén szeptember 19-től 22-ig tartott, az első két nap a játékipar és a sajtó képviselőinek szólt, az utolsó két napon pedig már a nagyközönség előtt is megnyitották a kapukat. Az odalátogató érdeklődők láthatták többek között a Square Enix Drakenguard szériájából a legújabb, azaz a 3. rész előzetesét, amelyből megismerhetjük Zérót, és számokkal jelölt különleges erőkkel bíró öt testvérét, akiket mind meg fog ölni. A Japánban Drag-on Dragoon 3 címen decemberben megjelenő darab nyugati megjelenését egyelőre nem erősítették meg.
A Lightning Returns: Final Fantasy 13-ban nagy hangsúlyt helyeznek mostanság az öltözködésre, a legújabb videó a rózsaszín hajú főhősnőt a Final Fantasy 7-ben szereplő Aeris ruhájában mutatja be. Ebben a másik klipben pedig az FF10-es Yuna rucijában feszít. Akinek ez nem lenne elég, az a játékban szereplő több mint 80 ruháról készült összeállítást is megskubizhatja, és eltűnődhet azon a mélyfilozófiai kérdésen, hogy miért van Lightningnak ekkora feje. A divatbemutatók után a játék bevezető filmjét is megnézhetjük, melyet a show közönsége is teljes hosszúságában láthatott. Az FF13: Lightning Returns február 14-én jelenik meg Európában PS3-on és Xbox 360-on.
És még egy FF hír Tokióból: a Square Enix a Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call 3DS-es kiadását fontolgatja. A ritmus-akció széria ezzel hamarosan véget ér, Ichiro Hazama producer szerint a lehető legjobb módon, mert ez lesz "a legújabb, a legjobb és a legvégső". Az alkotók igyekszenek minél több dalt beletenni a játékba, ugyanakkor a régiek közül is sok kihagyhatatlan nóta visszatér. A darabban gyűjtögethetünk kártyákat, lesz egy quest medley nevű új játékmód és egy új multiplayer mód is. A játék Japánban 2014-ben jelenik meg, a nyugati kiadást még nem erősítették ugyan meg, de Észak Amerikában már bejegyezték a címet, ami jó jel. Goichi Suda a Tokyo Jungle csapatával, a Crispy-vel fogott össze, hogy elkszítsék a Ranko Tsukigime’s Longest Day című játékot, amely egy Katsuhiro Otomo Short Piece mangáján alapuló filmes projekt része is egyben. Az előzetesben 1:49-nél rendesen befigyel Tokyo Jungle-ös kedvencünk, a pomerániai törpe spicc. A játék kizárólag PlayStation 3-ra jelenik meg Japánban jövő januárban, nyugati megjelenéséről még nem tudni.
A Falcom JRPG-je, a The Legend of Heroes: Trails in the Flash a jövő héten fog megjelenni Japánban PS3-ra és PS Vitára, és természetesen új előzetes is tartozik hozzá. A nyugati megjelenésről ennél a játéknál sem lehet még tudni semmit, de mivel a játék elődjét, a 2004-es PC-s Trails in the Sky-t már kiadták angolul (igaz csak 2011-ben), a folytatásra is lehet számítani, és ezúttal talán már nem is kell annyit várni. A Trails in the Sky egyébként év vége felé Steamen is megvásárolható lesz.
Az Idea Factory és a Compile Heart bejelentették, hogy hamarosan megjelenik PSVitára a Hyperdimension Neptunia Re: Birth 2, amely a Hyperdimension Neptunia mk2 remake-je. Az alkotók szerint a cím még nem a végleges. Az eredeti Hyperdimension Neptunia mk2 2011-ben jelent meg Japánban, és később az USA-ba és Európába is eljutott, és a 2010-es első rész is megjelent keleten és nyugaton egyaránt. A széria harmadik része, a Hyperdimension Neptunia Victory márciusban jelent meg a nyugati piacon.
A GungHo Online Entertainment a Divine Gate-tel akarja bővíteni Japán mobiljáték piaci hódításait. Az Androidos és iOS-ses RPG-ben több mint 200 szereplő található és szeptember 30-án jelenik meg Japánban. A GungHo-ra érdemes odafigyelni, Puzzle & Dragons című darabjuk pl. naponta 4,5 millió dollárt hoz nekik a konyhára. A végére maradt a Bravely Default: For the Sequel, amely egy 3DS RPG remakje új tartalmakkal, szebb grafikával és egyéb extrákkal. A játék decemberben jelenik meg Japánban és Európában, jövőre pedig Amerikában. Az eredeti, a Flying Fairy csak Japánban jelenhetett meg, a Square Enix a remake segítségével szeretné felkelteni az érdeklődést a széria iránt. Az idei Tokyo Game Show tehát véget ért, a jövő évi szeptember 18-21 között kerül megrendezésre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!