iPon Hírek

Végleges az MS európai Win7-terve

Dátum | 2009. 08. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Ahogy az várható is volt, az Európai Bizottság legalábbis kísérleti jelleggel elfogadta az MS többöngészős Win7-változatának terveit, így Redmond egyben be is jelentette a korábban szintén az európai piacra tervezett, teljességgel böngészőmentes Win7-változatának törlését.

Dave Heiner az MS-től a következőképpen fogalmazta meg az immár lényegében véglegesnek tekinthető megoldást: alapállásban ugyan az IE az alapértelmezett böngésző, ám indításkor máris megjelenik a választék, IE-től FF-on és Safari-n át egészen Chrome-ig és Operáig, és amelyiket választjuk, onnantól az lesz az alap.


Erre a böngészőválasztó oldalra később még visszatérhetünk, ha netán meggondoltuk magunkat, de ha már egyszer választottunk, akkor magától természetesen nem fog megjelenni újra. Érdekesség továbbá, hogy a jelek szerint ezt a szavazóablakot visszamenőlegesen beiktatják az XP-kbe és a Vista-kba is.

Úgy tűnik tehát, hogy az MS éppúgy megnyugodhat, ahogyan a szabályozóhatóságok is, miután láthatólag sikerült végre megtalálni a megfelelő megoldást - amennyiben a "próbaidő" is igazolja majd az elméleti várakozásokat. Úgy legyen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. YuGabe
2009.08.04. 21:41
VISSZA A HIRHEZ

Még mindig baromság a "szabályozóhatóságok" részéről. Szabad verseny van, akkor meg kit érdekel? Ingyenes böngészőkről van szó. Az MS-en kívül ki a tökömnek van joga ahhoz, hogy megmondják, hogy a saját termékükbe mit raknak bele? Amit akarnak, azt. Akinek meg nem tetszik, eddig is le tudta tölteni. Őrület. Ez ilyen "na csakazért is megmutatjuk nekik" baromság, amivel szerencsére sem érnek el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gpopovics
2009.08.04. 23:13
Tökéletesen egyetértek. Én Firefoxot használok már évek óta. IE-t sose. És amúgy nem látom értelmét ennek a ságnak. Azt a 2 percet mindenki kibírja IE-n míg letölti a Firefoxot vagy éppen amire esküszik. És én se látom jónak h itt szórakozzunk. Én amondóü vagyok aki ismeri az alternatív böngészők nyújtotta lehetőséget az úgyis mást használ aki nem továbbra is IE-t. Szóval értelmetlen volt. Elméletileg DVD írási lehetőség is van a windowsba. Ember nem használta még. Mindenki Vagy Nero-t vagy vmi alternatívát használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Konkii
2009.08.05. 00:21
A téma maga már lerágott csont, szóval csak a szokásos... Egyébként sikerült egy igen jó megoldást találniuk, remélem az EU nem köt bele, hogy az IE van az első helyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX
2009.08.05. 09:00
Hát Mihály ahogy mondani szokták, ez egyéni szociális problémád. Meg se kérdezem minek neked 2-3 böngésző a gépen, nem érdekel, mint ahogy az se, hogy hány böngésző települ a gépre, mert úgy is csak az fut amit használok, adatvesztés se nagy éppen, ha minden létező böngészőt felteszek, csak elférnek már a merevlemezen.
Amúgy írták a cikkben, alapba IE van fent, amit ha elindítasz először, rögtön bedobja ezt a menüt, ahol böngészőt választhatsz (végül is így kényelmesebb lett a művelet, nem kell keresőbe írni a kívánt böngésző nevét (letöltés szócskával kiegészítve), majd a találatra ééés ezek után még a letöltésre is kattintani, hanem egyetlen jól irányzott egér klikkeléssel azon nyomban feltehetjük a nekünk legszimpatikusabb, legkedvesebb, legjobban tetsző böngészőt, ez roppant fontos momentum, remélem azért nem ez lesz a win7 legmegnyerőbb újítása).
Nem elképzelned semmit se (ha igaz a hír), mivel le van írva feketén fehére, hogy miként lett megoldva ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sede
2009.08.05. 10:05
Már haladás, de én a szabad választást úgy képzelem, hogy nem rakja fel eleve magát a gyártó böngészője és utána nem abban kell kiválasztani dolgokat.
Remélem legalább törölni lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.08.05. 11:51
Most komolyan, nem tök mindegy???
Ez az egész a felesleges hülyeség kategóriába tartozik, mert valamelyik fejlesztőnek hű de nagyon rosszul esik, hogy winbaóe alapba csak IE van és így a számítástechnikai analfabéták (vagy akit abszolút nem érdekel min netezik) mind IE-t használnak, ez pedig lehet nem kis millió emberke.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Konkii
2009.08.05. 12:26
És mégis miért zavar az a kevesebb mint 100 Mb-os program a majd' 20 Gb-os operációs rendszered mellett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!