iPon Hírek

Végleges Firefox 4: 2011-re halasztva

Dátum | 2010. 10. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Firefox 4 végleges kiadása a korábbi tervekkel ellentétben nem az idei év végén, hanem majd csak valamikor 2011 elején jelenhet meg - számolt be a Mozilla csapata. Az illetékesek elmondása szerint a webböngészővel kapcsolatban még rengeteg munka van hátra, mire az eléri a végleges formáját, így most már kizárt, hogy az idei év vége előtt piacra kerüljön a végleges verzió.


Ez nekünk felhasználóknak annyit jelent, hogy ugyan a végleges kiadást már idén biztosan nem kapjuk meg, de újabb béta változatok még érkezni fognak, mielőtt befut a kész Firefox 4. Ha már a bétákról beszélünk: a legfrissebb, azaz a hetedik béta kiadás érkezésére jövő hónap folyamán számíthatunk, majd nem sokkal ezután még további két béta változat is napvilágot lát, míg végül decemberben megjelenik az utolsó béta verzió is, amely akkoriban már a tizedik lesz.

A rendkívül hosszúnak tűnő béta időszak után a kiadásra jelölt (RC) változat 2011 elején jelenhet meg. A végleges Firefox 4 várható érkezésével kapcsolatban pontos dátum nem áll rendelkezésre, mivel ez attól függ, hogy az RC változat milyen fogadtatásra lel, illetve mennyi hibát kell még benne javítani. A Firefox 4.0 egyébként rengeteg újítással büszkélkedet, kezdve a modern kezelőfelülettől a WebGL támogatáson át a hardveres gyorsításon keresztül egészen az automatikus frissítésig, illetve a többérintéses technológiák támogatásáig.

A legfrissebb béta kiadás innen tölthető le.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. Zelbacsi
2010.10.28. 13:39
Édes istenem, hát legalább akik a cikkeket/híreket írják figyeljenek oda, hogy mit írnak le T_T...

A tízedik az marhaság, tizedik, hányas voltál nyelvtanból? >_<

És mi az a Forefox? >_<

Nem szoktam pampogni fórumon, de mostanra szállt el az agyam...
Tudom, hogy én vagyok a vén nyomi, aki nem képes haladni a korral, meg ilyeneket mond, hogy "szégyelld magad", de szégyelld magad. >_<
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. maláj
2010.10.28. 14:06
előfordul, hogy hibázik valaki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Szaby59
2010.10.28. 15:01
Ha már ennyit halasztják megcsinálhatnák azt is, hogy ne 40 mp-ig induljon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Zelbacsi
2010.10.28. 15:08
*Nagy sóhaj*
Igen, Maláj, tudom. Jokerrel nincs semmi bajom amúgy, csak ma már ez a századik ilyen volt kb. amit olvastam, és mostanra telt be a pohár, muszáj volt kipampogni magamból ...
Nehéz elhinni, hogy húsz írásból tizennyolcban hiba van... Ott van a helyesírás-ellenőrző funkció, ha nekünk magunknak nem megy, hát nehéz beírni egy Word be, és megnézni, hogy jó-e? Vagy csak én vagyok ilyen túl igényes és senki mást nem zavar az ilyesmi az egész világon?
Én még azt is elolvasom még egyszer, amit fórumra írok, mielőtt elküldeném, hát még ha olyat írnék, amiről azt várom, hogy sokan elolvassák. Nem akkora plusz idő, hogy ne érné meg a befektetést.
Na vinnyogásból bőven elég volt ennyi, befejeztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. dimiona
2010.10.28. 15:39
@Szaby59: Add-on -ok nélkül, üres lappal hamar elindul. Az h a felhasználó hány db kiegészítővel hányja tele, az már a maga baja. :]
Nekem jelenleg 16 aktív kiegészítő (add-on) van bent + egyéni téma és erre jön még rá a közel 100oldal amit bespájzolok mindig
Így mikor elindítom, nagyjából 1-2perc közötti az az idő amíg üzemkész - értsd, mindent betölt és nem kell várni +ba - és teszi mindezt egy Core i7-920, 6gb Tri-channel @ 1300Mhz mellett.

@Zélbácsi: egyetértek :] Én is észrevettem ezeket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. dimiona
2010.10.28. 15:43
@Zélbácsi: Nincs egyedül ezzel. A kommentekben nem zavar (nem érdekel) egyáltalán, az, hogy hogy írnak egyesek, de egy cikkben azért elvárom még, hogy közel hibátlan legyen.
Mellesleg én szintúgy elolvasom az hozzáfűznivalómat még egyszer, az elküldés előtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. SirAlo
2010.10.28. 16:47
Legtobben eszre se veszik az ilyen hibakat , nem beturol beture szoktak olvasni hanem csak ugy raneznek es egybol latod hogy mit ir es ha 1-2 betu felcserelodik eszre se veszed
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. expander
2010.10.28. 16:51
Az jó, mert úgyis olyan gagyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Ipadnak
2010.10.28. 17:11
Igen, a FF egy vacak hogy semmi nem elég neki, de sajnos jobb alternatíva sincsen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Terror
2010.10.28. 17:34
40 másodpercig indul? Nálam öt másodperc, vagy húsz add-onnal, második indításra meg 1-2, csak ráklikkelek és már fel is villant az ablak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mzso
2010.10.28. 17:54
Nem attól lesz egy program komoly hogy nagy a mérete. Az általában csak azt jelenti, hogy <mod>. Vagy sok a beépített adat, mint pl a textúrák/multimédia tartalom a játékokban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. XtreemX
2010.10.28. 18:41
mzso :
Nem,csak tényleg érdekes hogy Google Chrome-ot ki tudnak dobni pár hetente újat,és tényleg sok újítással(az egy dolog hogy nem látványosak annyira...) a mozilla meg már nem is tudom hány éve csinál egy darab böngészőt....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. lpmaskmanc...
2010.10.28. 19:28
Végre azt a <mod> plugin-coantiner.exét vennék ki, nemtomm mi az apja<mod> kellett beletenni, mikor nem jó semmire, csak kiakasztja a gépet. Fura hogy befagy nekem a fox, mikor 3ghz 4 magos amd phenomII-esem és 2x2gb ddr3 dual channel memóriám van. Egyedül a kiegészítői miatt használom. A chromeot is kipróbáltam már, de az nekem túl paraszt böngésző volt. Opera nem tetszik, IE meg az IE oszt jóva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. dimiona
2010.10.28. 20:51
@Mikrobi: talán azt írogatják ennyi ideig, hogy ne hekkeljenek *zarrá téged?
+ css3 feature-öket hogy esetleg a weblap tervezőknek/fejlesztőknek könnyebb dolguk legyen egy kicsit :]
És hozzátenném, hogy a Firefox-ot is frissítik ;] talán a 3.6.11 olyan 2hete jöhetett ki, nekem a mai napon frissítette magát 3.6.12-re. Szóval az, hogy mit szórakoznak pár megás progival annyit az kicsit nagy elszólás volt tőled.
Mivel egy újabb, nagyobb verzió váltás következik, nyilvánvaló, hogy nem 2 hónap alatt fogják neked összegányolni. És többek között ott a Beta is belőle, és lehetőséged van az esetleges hibákat jelenteni, segítve ezzel a fejlesztőket.
De emellett ugye mint mondtam, a korábbi verziót is javítják folyamatosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. J.o.k.e.r Zelba...
2010.10.28. 20:56
A hibákért elnézést, javítottam mindet. A tízedik nem tudom honnan jött, ilyen hibákat nem szoktam elkövetni...

Hogy a kérdésre is válaszoljak: nyelvtanból tanulmányaim során végig ötös voltam, de manapság már néha sajnos előfordul, hogy be-becsúszik egy-két olyan hiba, ami miatt a hír átolvasása közben csak fogom a fejem... Szerencsére észre szoktam őket venni, de ezek felett most átugrottam. Tanulságnak mindenképpen jó, több ilyen nem lesz.
Elszégyelltem magam...

(A Word szerint a tizedik a hibás alak, valószínűleg ezért sem tűnt fel... Ennyit az ellenőrző szolgáltatásról...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiskoller
2010.10.28. 21:28
Hát hát. sokan mondják hogy a firefox a legjobb böngésző, de sajnos nekem is legalább fél perc mire elindul a program. És ez számomra nagyon zavaró. A másik zavaró dolog hogy sokszor nem jeleníti meg az oldalt, csak akkor, ha már a kistrillió reklám meg flash cucc meg kép betöltődött. Ugyanez volt a Konquerorral. Chrome-al ilyen nincs, ráadásul villámgyors a bootideje. Opera-t alig-alig használtam, Safari megrágott alma, IE Windows-os. Az FF bétához csak pár pillanat erejéig volt szerencsém, de egyből megtetszett az új felület, a Tabok elhelyezése, az új ficsőrök meg csak hab a tortán. Ha kijön a 4 én leszedem az biztos, de bétával nem kisérletezek. (Ahogy Chromiummal sem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. balintdavi...
2010.10.28. 22:12
Oltári nagy FF fan voltam évekig, de most átálltam Chromiumra.
Esküszöm nehezebb volt átállás, mint Windowsról Ubuntura, pedig ez csak egy rohadt böngésző :-D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zelbacsi
2010.10.29. 09:07
J.o.k.e.r:
Ne haragudj, hogy ennyire lehordtalak. Ez a cikk aznap már nagyjából a 101. volt, amiben ilyen hibát fedeztem fel, Neked pedig azért szóltam be, mert Tőled aztán tényleg nem ezt szoktuk meg (van olyan, akire teljesen fölöslegesnek érezném, hogy ráripakodjak, mert reménytelen eset). Mostanra lenyugodtam már.
Az érdekesség kedvéért kipróbáltam és az OpenOffice szövegszerkesztőjében a tízedik van aláhúzva, és a tizedik az, amit elfogad. (Mellesleg most itt az iPon hozzászólás-író felületén is a helytelent húzta alá Microsoft, mit csinálsz?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. J.o.k.e.r Zelba...
2010.10.29. 09:31
Nincs semmi baj, ez már kellett, mert amúgy is sok volt az elütés. Legalább jobban odafigyelek.
A helyesírás-ellenőrző szoftverekről pedig eddig is tudtuk, hogy nem tévedhetetlenek, de azért egy kis odafigyelés mellett - ami tegnap például hiányzott - aranyat érnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gargantu
2010.10.29. 17:05
Zelbácsi - 2010-10-29 09:07:42:

"Microsoft, mit csinálsz?"

Zsebretette a nem is tudom hány milliárdot azért, hogy a magyar oktatásban lehessen használni a szoftvereit. Persze, mert nem ígérte, hogy "ingyen oktat".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. aka
2010.11.07. 18:16
>Firefox 4: 2011 első felére halasztva
Fogadjunk bevárják a GNOME Shell-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!