iPon Hírek

Véglegesítette az EU a böngészőhelyzetet

Dátum | 2009. 12. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Úgy tűnik, végre végleg lezárult a Microsoft böngészős ügye az EU-ban, miután az Európai Bizottság hivatalosan is befejezettnek nyilvánította az eljárást, elfogadva a többszöri módosítással kicsiszolt végső megoldást.

Ez pedig úgy néz ki, hogy (március közepétől kezdve) a Win7 nem kevesebb, mint 11 böngészőt fog felkínálni a vásárlóknak, amelyek közül kiválaszthatják a nekik tetszőt. Ezek között természetesen ott van a négy nagy, vagyis a Firefox, a Chrome, a Safari és az Opera is (az IE-vel karöltve nagyobb helyet kapnak mint a többiek, de véletlenszerű sorrendben tűnnek majd fel minden gépen).

Azoknak az európai vásárlóiknak, akik már rendelkeznek Win7-tel, szintén március közepéig küldenek majd egy frissítést, melynek segítségével könnyedén válthatnak böngészőt visszamenőlegesen is - bár ez persze leginkább csak jelképes gesztus, miután akinek egy ideje már van Win7-je, és nem IE-t kíván használni, az már feltehetőleg elintézte a cserét. Így azonban még emlékeztetik is a további lehetőségekre, amennyiben ezt még mégsem lépte meg.

Lezárult tehát az ügy (ami lássuk be már kezdett kínossá válni), ám a Bizottság most már láthatólag semmit nem bíz a véletlenre: az említett márciusközépi időponttól számítva fél éven belül jelentést várnak a Microsofttól az új rendszer beépítéséről és eredményeiről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Peterku
2009.12.17. 14:14
Nem tudtam, hogy ilyen sokféle böngésző van. A Microsoftot arra kötelezték, hogy ingyenreklámot biztosítson a konkurenciának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ver_Pistik...
2009.12.17. 15:00
Remélem majd a Google és az Apple operációs rendszereiben is megjelenik egy ilyen opció mert úgy lenne igazságos a dolog.Szerintem Alapvetően elbaxxot rendszer ez az EU-s.Jövőre majd a Paint jön meg a WMP?Szerintem ez igazságtalanság a Microsofttal szemben.Saját operációs rendszeréhez a saját netböngészője... miért is problémás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ver_Pistik...
2009.12.17. 15:12
Dupla post.Sorry érte.Ha egy Op vagy Mod erre jár legyen oly kedves törölje.Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. YuGabe
2009.12.17. 15:16
Már volt kábé 4 ezzel kapcsolatos cikk itt Iponon, és szerintem ha másban nem is, de ebben mindenki a MS oldalán áll, akinek van egy legalább nem alacsony értelmiségi szintje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szerzetes
2009.12.17. 19:33
Persze h az MS oldalán áll, mert kivételesen ő az ésszerű. Mi a másik 11? Tippek?
(Vér_Pistike fórumba belépve tudsz törölni, módosítani)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Peterku
2009.12.17. 19:48
http://www.webdevelopersnotes.com/design/browsers_for_windows.php3

Ezen a listán akad néhány alternatíva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!