iPon Hírek

Végre itt az OLED billentyűzet

Dátum | 2008. 02. 23.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

Már két éve várjuk az első szerves-alapú LED-ekkel gyártott billentyűzetet, az Optimus Maximus-t, ami úgy látszik végre megérkezett a boltokba. A csillagászati árú beviteli egység eléggé megosztotta a tesztelőket.

Egy billentyűzet elsődleges feladata nyilván a gépelés megvalósítása, és csak ezután jönnek a különböző kényelmi, extra funkciók. Az Optimus Maximus tervezői úgy látszik ezt nem vették figyelembe, pedig egy ilyen drága billentyűzetnél ez már elvárható lenne. Hiába találhatók meg a billentyűkön a dinamikusan változtatható OLED-kijelzők, az alapvető hiányosságok kellemetlenné teszik az Optimus Maximus használatát.


Az Engadget tesztelői így nyilatkoztak: "A gépelés az Optimus Maximuson eléggé pocsék. Túl nagy erőkifejtés szükséges a billentyűk benyomásához. Minél nagyobb a billentyű, annál nehezebb benyomni. Sajnos azt kell mondanunk, hogy az Optimus Maximus nem fogja leváltani az eddig (hosszabb gépelésekre) használt billentyűzetedet. Azonban játékoknál, Photoshop-képszerkesztéseknél, és olyan programoknál, amik nem igényelnek sok billentyűleütést, az Optimus Maximus nagyon jó szolgálatot tehet igazi, teljes mértékben konfigurálható svájci bicskaként."


Az Optimus Maximus főként a fent felsorolt felhasználóknak, például képmanipulálóknak nagyon jó szolgálatot tehet, azonban otthonra 1564-dollárért eléggé drága játék.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások