iPon Hírek

Végre megjelent a Wasteland 2

Dátum | 2014. 09. 19.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

2003-ban szerezte meg a Wasteland jogait az inXile Entertainment a Capcomtól, Brian Fargo pedig azóta próbálkozott, hogy valahogy vissza tudja hozni a címet. 2012. február 16-án jelentette be a stúdió, hogy a Kickstartert választják a finanszírozáshoz, miután a Double Fine komoly sikert ért el az oldalon. A Wasteland 2 aztán a Kickstarter egyik legnagyobb projektjévé nőtte ki magát. A fejlesztésre mindössze 1 millió dollárt kért a stúdió, amiből 100 ezer dollárt maga Fargo fizetett, így tehát 900 ezret kellett "csak" összedobnia a közösségnek. 24 óra alatt kaptak 600 ezret, és 48 óra alatt meglett a teljes összeg is, a többi már történelem. A játék fejlesztését végül 3 millió dollárból kezdte el a Brian Fargót és Chris Avellone-t is felvonultató legendás csapat. A Wasteland 2-nek már tavaly meg kellett volna jelennie, azonban tavaly júliusban Fargo bejelentette, hogy késni fog. Végül pedig az idén augusztusra ígért megjelenést is lekéste a játék, ma azonban már tényleg itt van, így 25 év után folytatást kapott a Fallout játékok elődjének számító Wasteland!
A sztori továbbra is egy alternatív történelemben játszódik, ahol 1998-ban meteorok becsapódása után kitört a globális atomháború. A kataklizma napján a hadsereg mérnökeinek egy kis csoportja éppen az Egyesült Államok déli területein egy sivatagban dolgozott. A katasztrófát követően egy börtönben találtak menedéket, majd évek alatt összeszoktak, és megalapították a Desert Rangers fedőnevű kompániájukat, melynek célja, hogy egyrészt túléljenek valahogy, másrészt pedig, hogy segítsenek másoknak is ebben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. m4ss.cor3
2014.09.21. 08:50
Kb. 20 óra játékidő után azt kell mondjam hogy nagyon megérte rá várni +1 évet, és ez nagyrészt köszönhető a hihetetlen nosztalgia faktornak amit nyújt! Az idei év legjobb vétele eddig nálam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.09.21. 15:16
Én még csak megvettem, de egyelőre nincs hely feltelepíteni. De örülök hogy jó visszajelzést olvasok itt. Alig várom én is hogy toljam. ^_^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Meteoreso
2014.09.23. 10:58
Nyomjátok mert nagyon nagy !!!
Függővé tesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!