iPon Hírek

Végre válaszolt a kihívásra a Nokia

Dátum | 2010. 09. 30.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Többszöri késlekedés és a bemutató további halasztásának bejelentése után mégis piacra dobta N8-as okos telefonját a Nokia Oyj, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója. A tőzsde viszonylag kis érdeklődéssel fogadta a hírt, mert az elmúlt napokban már erősen tartotta magát a pletyka, hogy a cég rácáfol múlt heti bejelentésére, miszerint még jó pár hetet csúszik a várva várt készülék bemutatkozója. Az eredeti tervek szerint júniusban kellett volna a boltokba kerülnie a telefonnak, ám a cég tavasszal kénytelen volt közölni, hogy szoftverproblémák miatt csak szeptemberre lesz kész az újdonság. Az N8-as úgy kellett a Nokiának, mint egy falat kenyér, ugyanis ez lesz az első komoly válasza az Apple iPhone-jára az utóbbi készülék több mint három évvel ezelőtti bemutatója óta. Az N8-as egy szempontból máris rekorder a Nokia történetében: a cég rengeteg telefonja közül erre érkezett a legtöbb előrendelés.

A Reutersnek nyilatkozó elemzők szerint az okos telefon piaci bevezetésének időzítése rendkívül fontos a profit növelése szempontjából - az év utolsó három hónapjában már számottevően javíthatja a vállalat jövedelmezőségét. Az okos telefonok ugyan még csak kis szegmensét adják a teljes mobiltelefon-piacnak, de a legmagasabb nyereséggel értékesíthetők. Szakértők szerint az N8 kamerája lekörözi versenytársaiét, ám a két legerősebb konkurens, a Samsung Galaxy S és az iPhone processzora gyorsabb.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. mythbuster
2010.09.30. 23:30
A NOKIA újabb csodatéglája nem fog választ adni az Apple iPhone -jára, még a rakás 12 mpixeles <mod> kamerájával sem Jelenleg az Apple és a Samsung áll az élen, és ezt soha nem is fogja lekörözni a nokia, főleg az <mod> építkezési tégláival
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. JamesBond
2010.09.30. 23:50
"Jelenleg az Apple és a Samsung áll az élen"

LoL?!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mythbuster
2010.10.01. 00:12
Hát nem is a NOKIA építkezési vállalata... Azért meg lehet nézni, hogy mikor az Apple piacra dob egy új telefont, mekkora tömeg sorakozik fel az Apple Store -k előtt, és mikor a Nokia dob piacra egy új telefont, hány ember áll sorban érte...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hakosh2
2010.10.01. 00:27
@mythbuster: Az a mérce, hogy hány ember kajálja meg a marketinget?

Ettől függetlenül köze sincs az iPhone-hoz, de a felsőkategóriás HTC-khez sem, bár a HDMI-t el tudnám viselni az én telefonomon is. Szerintem az igazi válasz az első meego-s mobil lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. JamesBond
2010.10.01. 01:18
HTC-re gondoltam, nem a Nokiára, a szifon meg... No Comment

Álljál csak te is sorba, had örüljön sztív dzsobsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. XtreemX
2010.10.01. 03:01
mythbuster:
Te mekkora kis <mod> vagy.. ilyenek kellenek ide jah. Ha az apple is sokféle telefont dobna ki évente akkor ott se állna sorba senki. De így mivel "nincs választék" így azért az 1-ért persze hogy sorba állnak. Pff... Maradjunk abban hogy pl a HTC keresztbe megeszi az almáékat úgy ahogy vannak.Desire HD,HD3,HD7? Ennyit erről <mod>.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ispo
2010.10.01. 04:19
XtreemX : hiába apple fan...a lényegen akkor sem változtat. nézz meg pár tesztet és utána írjál be üvöltő marhaságokat htc fan "HTC keresztbe megeszi az almáékat "
http://www.mobilport.hu/mobiltelefon_tesztek/20100926/iphone_4_vs_desire_vs_galaxy_s/

olvasd el és okulj! ami jó az jó és hadjuk már ezt a marketing szöveget annyira gyenge magyarázat arra ha valakinek nincs pénze valamire akkor egyből <rossz> és marketing miatt veszik a telót! vegyél fel hitelt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. micu13
2010.10.01. 06:10
HTC az igazi, annál jobb telefon nincs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pcbizi
2010.10.01. 08:05
Egy forgalomból kivont drahmát se adnák egyikért sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mythbuster
2010.10.01. 08:40
XtreemX - te elég nagy <mod> vagy ahoz, <mod> áraszd el a fórumot . Te most komolyan el is hiszed azt a sok hülyeséget amit ide leírsz? Kezdjük talán azzal, hogy az Apple nem dob ki sem távirányítókat, sem <mod> fagyasztókat... Ha NOKIÁ -ról hall az ember már frászt kap, alapjában véve már az OS egy rakás <mod>, na meg azt hiszi, hogy összerak egy <telefont>, amibe véletlenül belekerül az Apple technológiájával lekoppintott kijelző, majd azt felspécizi egy rossz 12MPixeles kamerával ami csinál olyan képet mint a iPhone 3GS 3,2Mpixellel, processzor 0, teljesítmény 0, stabilitás 0 és gondolja, hogy majd el is tudja adni a piacon azt a <telefont>...

ispo kolegának adok igazat... "ha valakinek nincs pénze akkor a marketing miatt veszik a telót" -nem számít, hogy <rossz>, de benne van a 12Mpixeles kamera... Az ilyent csak sajnálni tudom... Nekem iPhone 3GS -em van, 80 rugóért vásároltam 1 évvel ezelőtt, igaz használtan de tökéletes állapotban, még egyszer nem fagyott meg, és tuti többet tud mint a NOKIA legújabb csodája, meg a HTC Desire...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DonTomi
2010.10.01. 09:09
így van mythbuster! Szinte az összes gyártótól használtam okostelefonokat, hosszabb-rövidebb ideig.És elmondhatom, hogy messze az Iphone OSX eddig a legjobb. Gyors, stabil, a multimédia része pedig aláz bármit, amit eddig használtam. Persze minden telefonnak vannak előnyei, hátrányai. Sokban befolyásolja az ember meggyőződését az is, hogy régen milyen márkát használt, és foggal-körömmel ragaszkodik az igazához, hogy "márpedig akkor is az enyém a legjobb" Holott nincs tisztában a dolgok technikai hátterével. Hozzáfűzném az Android megjelenése óta azért komoly riválist kapott az Iphone is... De a Nokia-t még említeni sem szabad egy lapon ezekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. beamkiller
2010.10.01. 09:19
hakosh2
mar van Meego-s telefon a Nokiatol, N900
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gylovag
2010.10.01. 09:26
N8 a válasz? És mi volt a kérdés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2010.10.01. 10:22
Az baj hogy ha én telefonálni szeretnék egy telefonnal, és 10 Ft.-ért vettem a jelenlegi készülékemet és elégedett vagyok vele? Ha nincs csilivili okostelefonom akkor már sikertelen vagyok?

A Nokiának sokáig nem volt konkurenciája, és elpihengetett a babérjain, és nem vette észre hogy pár gyártó már túlnőtte, és most kapkodva próbál visszamászni a csúcsra. Erről van itt szó kéremszépen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hakosh2 ispo
2010.10.01. 16:07
ispo: azért az iPhone 4-et nem a Desire-vel kéne összehasonlítani, hanem az EVO 4G-vel. Picit nem egy árkategóriában vannak.

beamkiller: Az N900-on Maemo 5 van. MeeGo-val még nincs mobil.

mythbuster: miben jobb a 3GS a Desire-től?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!