iPon Hírek

Vékony jégre lép a Nokia

Dátum | 2011. 02. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Tárgyalásokat folytat a Nokia a Microsofttal arról, hogy telefonjain az szoftveróriás operációs rendszerét használja - jelentette a Wall Street Journal (WSJ) az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva. Az okos telefonok piacán részben elavult Symbian szoftvere miatt hátterébe szoruló telefongyártó emellett a Google-lal is megállapodhat az Android operációs rendszer licencelésében. A Nokia szeptemberben kinevezett vezérigazgatója, Stephen Elop ezt megelőzően a Microsoft egyik vezető menedzsere volt, ha nem ő kerül a cég élére, talán fel sem merül az együttműködés lehetősége. Ugyanakkor ha megállapodnak, az akár visszafelé is elsülhet, ugyanis a Microsoft okos telefonokra kifejlesztett operációs rendszere nem igazán népszerű a vásárlók körében, csak a készülékek 3,1 százalékát értékesítik ezzel a szoftverrel. Ezért a WSJ-nek nyilatkozó elemzők szerint a high-end telefonok piacán mostanában nem túl jól csengő Nokia és Microsoft márkák összekapcsolása katasztrofális következményekkel is járhat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. energon
2011.02.11. 01:05
Nokia 5800xm-em van. kalap @>#&@ sem ér, max a media playere (de annyira ráerőltetik a használatát a médiatárnak, hogy pl ha intézőből nyitok meg 1 képet már nem is lehet léptetni). Nem mellesleg spb shell nélkül használhatatlan volna (csak ez 10e ft körül mozog). Mert alapból.. vagy 4 parancsikon vagy 4 gyorshívó lehet csak a főképernyőn. Vicc! Ráadásul gusztustalan az egész megjelenése, lassú a kezelése. Így is úgy is halál.. androiddal még csak-csak menne vmire de azt a sátán 2. reinkarnációjának tartják a cégnél (1. az iPhone ), microsoft win mobile rendszerével meg egy csapásra "be is fog szakadni alatta a jég" =D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kovesliget... energ...
2011.02.11. 01:55
spb shell-t le lehet tölteni, nem feltétlenül kell megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. BiP
2011.02.11. 01:58
okostelefon (nem okos telefon)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gyaci
2011.02.11. 07:40
Én is nagyot csalódtam az X6-ban, legszívesebben a falhoz csapdosnám olykor, annyira lassú. Néha több másodperc telik el, mire reagál valamire. Soha többé Symbian-es telefont! Ezenkívül nehéz, mint a kő, csúszik, rossz a fogása. Nem vagyok egy béna, a régi telefonjaimat nem ejtettem el, de ezt már párszor sikerült kirepíteni a kezemből, volt, hogy repült, mint egy vizes szappant.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. martonx
2011.02.11. 09:53
Nem hiszem, hogy a Nokia annyira vékony jégre lépne. Szerintem Androiddal és WP7-el is fog kiadni telefonokat.
Árérzékeny szegmensbe el tudom képzelni a Nokia + Android párosítást, míg prémium kategóriában Nokia + WP7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2011.02.11. 10:59
martonx meséld már el nekem hogy a wp7 mért jelenti neked a prémiumot? egy lehugyozott sóskiflit nem ér..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!