iPon Hírek

Vékony kliensként működő monitorok az ASUS-tól

Dátum | 2014. 04. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS kínálatában több olyan új termék jelent meg, amelyek VMware alapú virtuális asztali környezetben jöhetnek jól. A Teradici PCoIP technológiájára alapozó újdonságok között két speciális, vékony kliensként működő monitor, illetve egy asztali vékony kliens lapul.
CP240 Zero Client Monitor
A VMware VDI támogatással ellátott újdonságok jóvoltából kompakt és biztonságos távoli munkaállomások hozhatóak létre, amelyek egy központi szerverhez csatlakoznak. A különböző alkalmazások a központi szerveren futnak, de az adatok tárolásáról és a számítási feladatok elvégzéséről is az adott szerver gondoskodik.
CP220 Zero Client Monitor
A vékony kliensekkel biztonságosan, hatékonyan végezhető a munka, de emellett további előny, hogy egységes platform biztosítható minden felhasználó számára, sőt, a hálózat karbantartása is jelentősen leegyszerűsödik. A távoli szerver és a vékony kliens között hálózati kapcsolat húzódik, amelyen keresztül a video és audió folyamok továbbítása mellett a vezérlés is megoldható. A különböző perifériák fogadásához néhány USB port áll rendelkezésre.
Az új vékony kliensek mindannyian Teradici TERA2321-es SoC egységre támaszkodnak, ami mellett 512 MB-nyi DDR3-as RAM van. Az egyes termékek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek – ezekről az alábbi táblázat ad tájékoztatást.
A CP220-as és CP240-es Zero Client monitorok, valamint a monitor hátuljára is felszerelhető CPX20 Zero Client Box már elérhető kereskedelmi forgalomban. Árakról sajnos nincs hír.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. legyes
2014.04.30. 16:25
Minden bizonnyal durván drágább lesz, mint építeni külön egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. matyi009
2014.04.30. 17:06
Ötletes,bár nem mondanám ujnak mivel a sulimban is ilyen volt 5 éve. Egy Üreget rakhattak volna a talapzatba ahol a kábeleket ellehet vezetni mert igy mind ott fog diszelegni a monitor mellett plusz hátrafele legyen kivezetve ne oldalra.
http://www.dhgate.com/wholesale/thin+client+pc+terminal.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thedevelop...
2014.05.03. 16:36
A "vékonykliens" egyben írandó, hiszen nem egy olyan kliensről van szó, ami vékony.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!