iPon Hírek

Vékony külső HDD a Seagate műhelyéből

Dátum | 2011. 04. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS


A Seagate illetékesei még a január folyamán megrendezett CES (Consumer Electronics Show) alkalmával mutatták be a gyártó különleges külső merevlemezét, amely a GoFlex családban foglal majd helyet. Akkoriban még elég kevés információ állt rendelkezésre a termékkel kapcsolatban, de a helyzet azóta szerencsére változott, így van miről beszámolnunk.


A kategóriájában pengevékonynak számító külső merevlemez stílusosan a GoFlex SLim nevet kapta. A 2,5 hüvelykes formátumú mobil merevlemezt tartalmazó külső HDD ház mindössze 9 mm-es vastagsággal bír, ami vékonyabb, mint egy hagyományos mobil merevlemez. A GoFlex Slim esetében 7200 RPM-es merevlemezt alkalmaz majd a gyártó, ami US 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódhat az adott noteszgéphez vagy asztali konfigurációhoz. A különleges termék 124 x 78 x 9 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig 160 gramm körül helyezkedik el.  A gyártó hivatalos közleménye szerint a GoFlex Slim 38%-kal vékonyabb, mint a GoFlex sorozat jelenleg is forgalomban lévő tagjai.


A három év garanciával forgalomba kerülő termék speciális USB 3.0-s kábel segítségével kapcsolódik az adott rendszerhez, de természetesen ez a kábel a csomag részét képezi. Az Engadget munkatársai egy 320 GB-os GoFlex Slim példányt már meg is kaparintottak, amely USB 3.0-s porton keresztül a tesztek szerint 40 MB/s feletti adatátviteli sebességet kínált.


Az automatikus adatmentést is biztosító prémium szoftver mellett a 192-bites, tripla DES adattitkosító szolgáltatás is fokozza adataink biztonságát. A termék egyébként elérhető lesz kifejezetten Mac konfigurációkhoz szánt változatban is, ami NTFS helyett már HFS+ fájlrendszerrel formázva kerül majd a boltok polcaira, természetesen ugyanazon az áron.


A GoFlex Slim külső merevlemez hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, ám a termék közvetlenül a Seagate-től 99 dolláros áron már most is megvásárolható. Az újdonság Mac-es változata májustól kezdve tűnhet fel a különböző Apple viszonteladók kínálatában.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. m107
2011.04.05. 18:37
Szép darab
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bercesmate
2011.04.05. 18:39
az első kép alatt a sor végén us 3.0 helyett USB 3.0
egyébként tetszetős
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Anzal0te
2011.04.05. 18:40
4. képen férfi vagy női kéz? Tippek? : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fabicska
2011.04.05. 18:42
Női...

A körömből lehet ítélni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2011.04.05. 21:33
a 4. kép az fake, hogy fogja már a merevlemezt? próbáljatok már valami tömör méretéhez viszonyítva viszonylag nehéz cuccot megfogni, nemhogy vízszintesen tartanátok, hanem valszeg kiesne a kezetekből... -.-"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2011.04.05. 22:43
A 4. kep fejjel lefele van felveve es alulrol vilagitva, hogy amikor 180 fokkal elforgatjak, akkor a feny termeszetesnek tuno modon felulrol jojjon, ...

... es mivel igy elforgatva a ket ujj NEM tartja meg a sulyt, ...

... ezert az lesz az osztonos ILLUZIO, hogy baromi konnyu cuccrol van szo.

Ez egy regi trukk.

Mint arckep eseten fuggoleges tengely menten tukrozni a kepet, mert akkor a kedves kuncsaft PONTOSAN olyan kepet kap, amit naponta lat onmagarol a fudoszobai tukorben, ... kovetkezeskepp nagyon eredetinek, nagyon talalonak erzi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!