iPon Hírek

Vékony netbookok az MSI-tól

Dátum | 2009. 02. 24.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

A netbook szegmens jelenleg a számítástechnikai ipar leggyorsabban növekvő ága. Eddig egyetlen nagy cég, az Apple nem lépett be még erre a piacra, az MSI pedig ezt az előnyt akarja gyorsan kihasználni olyan gépekkel, amit eddig leginkább az Apple-nél találhattunk meg.

A jelenleg legnépszerűbb netbookok közé tartozik az MSI Wind U100. A vállalat az idei CES-en már bemutatta U115-ét ami hibrid tárolóval, azaz SSD meghajtóval és hagyományos merevlemezzel egyaránt rendelkezik, most pedig vékonyabb és nagyobb képernyőméretű hordozható gépekkel kívánja bővíteni a termékvonalát.

Az X340-et és nagyobbik testvérét az X600-at Kínában mutatta be az MSI. A vállalat új üdvöskéi, csakúgy mint az Apple MacBook Air akár egy nagyobb levélborítékba is beleférnek. Amit eddig biztosan tudunk róluk: az X-Slim X340 13,4-hüvelykes, az X600 pedig 15,6-hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

A CES-en már láthattunk egy korai változatot, az X320-at amit az Intel Atom CPU-ja hajtott meg, azonban ezekről az új gépekről még csak találgatni tudunk. Valószínűleg itt is Atom lesz, N280 vagy N270. Olyan pletykák is napvilágra kerültek, miszerint egy Pentium-osztályi központi egység vagy az NVIDIA Ion platformja lesz a gépben.


A pontos, végleges specifikációk később várhatók, az előzetes becslések szerint az új, vékony noteszgépek várható ára 700 és 1000 dollár között fog alakulni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.24. 10:29
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!