iPon Hírek

Vékony SSD meghajtókkal támad az A-DATA

Dátum | 2013. 03. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Eddig az A-DATA termékpalettáján csak olyan 2,5 colos SSD meghajtókat találhattunk, amelyek szabványos, 9,5 milliméteres magassággal rendelkeznek. Ezekkel a termékekkel az a probléma, hogy egyszerűen nem férnek be az ultrabookok és ultravékony noteszgépek többségébe, azokba ugyanis 7 milliméter magas SSD meghajtó kell - legalábbis általánosságban. Emiatt a helyzet miatt az A-DATA riválisai már régóta kínálnak 7 milliméter magas SSD meghajtókat, így csak idő kérdése volt, mikor áll be a neves gyártó is a sorba. A döntésre egészen idáig kellett várni - no de jobb később, mint soha.

Az új, mindössze 7 milliméter magas A-DATA SSD meghajtók minden esetben ugyanazt az adattároló kapacitást, illetve sebességet kínálják majd, mint amit 9,5 milliméter magas elődeiktől már megszokhattunk - mindezt elődeiknél vékonyabb, könnyebb kiszerelésben teszik.

Persze a gyártó azokra is gondolt, akiknek szabványos, 9,5 milliméter magas SSD meghajtóra van szükségük. Nekik jól jön az SSD meghajtó mellé csomagolt műanyag keret, amit egyszerűen az SSD meghajtó tetejére kell helyezni, majd az adattároló mehet is a 9,5 milliméteres meghajtókat fogadó bővítőhelybe, ahol így már garantáltan nem fog lötyögni. A friss, 7 milliméteres magassággal büszkélkedő 2,5 colos A-DATA SSD meghajtókkal hamarosan találkozhatunk az üzletek polcain.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!