iPon Hírek

Vékony Tablet PC készül a Gateway műhelyében

Dátum | 2009. 10. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Tablet PC és a nettablet kategóriák után rövidesen egy újabb elnevezést kell majd megtanulniuk a  felhasználóknak, ami nem más, mint az ultra hordozható tablet. A friss kategória első jövevénye a Gateway műhelyében készül és a manapság oly népszerű CULV  (Consumer Ultra Low Voltage - átlagfelhasználói piacra szánt alacsony feszültségű megoldások) platform köré épül.


A kiszivárgott információk szerint a Gateway újdonsága az EC18T típusjelzést viseli majd, és 11,5 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel lesz ellátva. A rendszerben Core 2 Duo proceszor, Intel GS45-ös lapkakészletre épülő alaplap, valamint akár 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemória is helyet kaphat, az operációsrendszer szerepét pedig piaci szegmenstől függően Windows 7 Home Premium, vagy Home Basic szoftver töltheti be. A képek alapján az újdonság HDMI kimenettel is el lesz látva, valamint igen vékony kivitellel is büszkélkedik. A billentyűzet alatt viszonylag szűk csuklótámasz-rész lesz kialakítva, de ez nem is olyan meglepő.


A méret és a formátum alapján a termék jó eséllyel az Intel új Core 2 Duo SU7300-as processzorát hordozhatja majd magában, amelyet már az ASUS ultra hordozható noteszgépeiben láthattunk. Az értesülések szerint a készülék esetében további kétmagos CULV processzorok közül is lehet majd választani, így nem lesz nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbb példányt (valószínűleg S9400 és SU9600 például).


A CULV hardver elemek tökéletesen passzolnak a vékony és könnyen hordozható tábla PC-khez. A Wndows 7 beépített többérintéses támogatása szintén előnyös lesz, ugyanis segítségével rendkívül hatékonyan kezelhető az érintőkijelző. A Gateway EC18T várható megjelenésével és ajánlott fogyasztói árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk, de a Windows 7 október 22-ei megjelenése után remélhetőleg a még hiányzó részletekről is lehullhat a lepel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!