iPon Hírek

Vékony, vezeték nélkül is tölthető Dell notebook

Dátum | 2009. 09. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Dell egy új notebookot mutatott be, amelyet kifejezetten az üzleti felhasználók számára készített. A Latitude Z600-as konfiguráció 16 hüvelykes LCD kijelzővel büszkélkedik, amelynek natív felbontása 1600 x 900 pixeles. A termék ezen kívül ledes háttérvilágítású billentyűzettel is rendelkezik, háza pedig matt borítást kapott. A termék extra vékony: mindössze 1,44 cm-es magassága van.


A különleges üzleti noteszgépbe Intel Core 2 Duo SU9400-as (1,4 GHz) vagy SU9600-as (1,6 GHz) processzort kérhetnek a vásárlók, a rendszermemória maximális mennyisége pedig 4 GB. A termékben akár két darab SSD meghajtó is jelen lehet, sőt, egy 200 dolláros kiegészítő (induktív stand) segítségével a notebook akár vezeték nélkül is tölthető. Opcióként UWB-alapú dokkolót is kaphatunk a termékhez, amelynek segítségével USB, DVI és egyéb plusz csatlakozókhoz juthatunk, szintén vezeték nélkül.


A Latitude Z notebook ezeken kívül egy 2 Megapixeles automatikus fókusszal ellátott beépített webkamerát is tartalmaz. Az egység különlegessége, hogy segítségével és az arcfelismerő technológia erejével a gépet használó személyekről log készíthető, de különleges tulajdonság az is, hogy a mellékelt szoftverekkel egy névjegykártyát az optika elé tartva, annak adatait villám gyorsan beimportálhatjuk az Outlook-ba. Extra szolgáltatás a webkamerával történő szkennelés is: a kamera elé helyezett dokumentumot PDF formátumba menti el a rendszer (bár vannak kétségeink ennek minőségéről, de kipróbálnánk). 

A billentyűzet jobb oldalán elhelyezett érintés érzékeny csík (kapacitív megoldás) használatánál egy menü jelenik meg a kijelzőn, ami hasznos alkalmazások gyors indítására ad lehetőséget. A Dell ezt a technológiát Edge Touch néven emlegeti. A noteszgép egyébként az üzleti felhasználók számára nélkülözhetetlen WiFi és Bluetooth támogatással is bír, sőt, beépített 3G modullal is felszerelte a gyártó. A komplett rendszer négy és fél fontot, azaz nagyjából 2 Kg-ot nyom a mérlegen.


A tápellátásról négy- vagy nyolccellás akkumulátor gondoskodik: előbbi négy, míg utóbbi nagyjából nyolc órás működést kínál egyetlen töltéssel. A nyolccellás megoldás vastagsága miatt némileg kiemelkedik a noteszgép házának síkjából. A rendszerhez Latitude ON megoldás is jár, ami tulajdonképpen egy másodlagos operációsrendszert takar. A gyorsan hozzáférhető rendszer ARM processzorra alapul és teljesen függetlenül üzemel a fő operációsrendszertől. Az ötletes kis megoldás segítségével pillanatok alatt elérhető a címlista, az Exchange email vagy akár a webböngésző is.


Az ütőképes üzleti noteszgép sajnos egyáltalán nem olcsó: alapára 2000 dollárról indul és az extrák függvényében ennél sokkal többet is ott hagyhatunk az üzletben. Maga a termék az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, valamint néhány európai és ázsiai országban már mától elérhető. A vezeték nélküli akkumulátortöltést kínáló állványra, valamint az extra portokat biztosító dokkolóra október végéig kell majd várniuk a vásárlóknak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. taripocok
2009.09.29. 19:17
VISSZA A HIRHEZ

ahham,és vezeték nélkül hogy megy át az áram a gépbe? ezt valahogy nem vagyok képes elhinni...:-O
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kkarika222
2009.09.29. 19:30
hát hallhattunk ezekről az utóbbi időkben, hogy nemsokára a vezeték nélküli töltésé a jövő, de nem hittem, hogy ilyen hamar eljut a piacra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. fxdx
2009.09.29. 19:34
elektromágneses indukcióval.
Már pár éve van az A4tech-nek ilyen egere: se vezeték, se elem, de ha ráteszed a saját egérpadjára kigyulladnak a fényei és megy. (Az egérpad van bedugva az USB-be)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. taripocok
2009.09.29. 20:16
jah,értem,pedig olyan egérpadunk van/volt is,csak tropára ment egy fél év alatt csoro...:/
azért sem szerettem azt,mert igaz vezeték nélküli volt,de mégis csak azon a kis táblán tudtam használni,akkor meg nem mindegy,hogy most mien végülis?:-D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. StevyXIX
2009.09.29. 20:19
"A vezeték nélküli akkumulátortöltést kínáló állványra"
Magyarul az állványba van csatlakozó és az tölti ha ráteszed, mint autókba a töltős mobiltartó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gylovag
2009.09.29. 23:28
Az egyszerűség kedvéért. Aki nem értik.
A transzformátort is vezeték nélküli technológiának vehetjük, hiszen a primer (230V) és szekunder (gyengeáram
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX
2009.09.29. 23:47
De akkor is az állványon tölti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pjszilard
2009.09.30. 01:32
A meggyengebbek kedveert, azert jo, mert nem torik igy el a tapegysegcsatlakozo!

Milyen a video. ion ati intel... ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. trencsa
2009.09.30. 15:06
hmm, ha kiderul, hogy kiveszi a vizbul a zokszigent is, akkor veszek ilyet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fxdx
2009.10.01. 07:15
Van itt róla egy kis videó.
Produkál 1-2 meglepő dolgot: a monitor széle is érintés-érzékeny pl.
http://www.youtube.com/watch?v=id4WTJkg_Ag
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!