iPon Hírek

Velox V70: új SSD-k a Silicon Power-től

Dátum | 2012. 07. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Velox V70-es család tagjai az LSI-SandForce jól ismert és méltán népszerű SSD vezérlőjére, az SF-2281-es modellre épülnek és szinkron típusú MLC NAND Flash memóriachipeket alkalmaznak. Az optimalizált firmware és a szinkron NAND Flash memóriachipek jóvoltából igen magas adatátviteli sebességek elérésére van mód: a család tagjai akár 557 MB/s-os olvasási- és 507 MB/s-os írási teljesítményt is képesek biztosítani, 4K-s véletlenszerű írási feladatok alkalmával pedig egyetlen másodperc leforgása alatt akár 86000 I/O műveletet is végre tudnak hajtani. Sajnos a gyártó hivatalos weboldala nem részletezi, hogy az egyes modellek pontosan milyen írási- és olvasási sebességet kínálnak.


A 60 GB-os, 120 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os változatokban érkező újdonságok SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel rendelkeznek és 2,5 colos formátummal bírnak. Mindegyik új modell 100 x 69,85 x 9,4 milliméteres mérettel rendelkezik, tömegük azonban példánytól függően 64 és 77 gramm között helyezkedik el. A TRIM, NCQ és S.M.A.R.T. támogatással egyaránt ellátott SSD-k fejlett hulladékgyűjtő algoritmust is alkalmaznak, amely hozzájárul az adattároló írási teljesítményének szinten tartásához. A rendszer emellett elhasználódás-kiegyenlítést és a jól ismert DuraWrite technológiát is alkalmazza a minél jobb teljesítmény és a minél hosszabb élettartam érdekében. A megbízhatóságról ECC támogatás is gondoskodik.

A három év garanciával érkező Velox V70-es SSD meghajtókhoz jár 2,5”->3,5” beszerelő keret, így a termékek könnyedén beépíthetőek hagyományos, 3,5 colos bővítőhellyel rendelkező asztali számítógépházakba is. A Velox V70-es SSD meghajtók már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói árukkal kapcsolatban azonban nem érkeztek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. kray
2012.07.18. 09:50
480GB SSD Szerintetek mennyibe kerülhet?

Egyelőre még mondjuk feleslegesnek tartom, mert játékokat és minden mást bőven elég HDD-ről futtatni szerintem.

Én is csak pár programot teszek rá az SSD-re, pl. lejátszókat, meg eleve lassan induló fejlesztő eszközöket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!