iPon Hírek

Ventilátor nélkül üzemel a Shuttle új egybegépe

Dátum | 2010. 03. 17.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | EGYÉB

A Shuttle második generációs X50-e azon felhasználókat célozza meg, akiknek nem elsősorban a teljesítmény, hanem a minimális zajszint és az alacsony fogyasztás számít. Márpedig az X50V2 utóbbi kettőben példás útmutató lesz, az egyszer biztos. Az Intel Pinetrail platformjára épülő masina egy kétmagos Atom D510-es processzort kapott, az NM10-es chipset mellé pedig sajnálatos módon nem került be a Broadcom Crystal HD lapkája, így minden megjelenítéssel kapcsolatos feladatért a processzorba integrált GMA 3150 a felelős. A mindössze 3,6 cm vastag gép hűtéséért kizárólag passzív alkatrészek felelnek, a szerkezet ventilátoroktól mentes.


Az első generációs X50-hez képest a gyártó fele akkora fogyasztást ígér, a maximálisan felhasználható memória mennyiség pedig a korábbi 2-ről 4 GB-ra nőtt. A notebookokba való SO-DIMM modulok bővítését viszont felhasználói visszajelzések alapján a gyártó nem kötötte a vásárlók orrára, ugyanis a gép szétszedésével kapcsolatban semmilyen információt nem találunk a dobozban szunnyadó papírokon. A 15,6”-os kijelző (1366x768) multitouch-képes, de a csomagban egy stylus-t is lapul. Video kimenetként egy analóg D-Sub-ot van a készülék hátulján, az összes többi csatlakozó (4 USB 2.0, egy sztereó kimenet, vezetékes hálózat, egy mikrofon bemenet és egy memóriakártya-olvasó) oldalt kapott helyet. A hangzásért egy 2.1-es hangrendszer, a kapcsolattartásért pedig egy 1.3 MPixeles webkamera felel. Bluetooth-t nem, 802.11n-es WLAN-t viszont kapunk. Az adatok tárolására a gyártó szerint legfeljebb 500 GB-os SATA csatlakozós notebook merevlemezt használhatunk. A vékony, alacsony fogyasztású gép 40W-os beépített tápegységet kapott. Hazai megjelenésére még várni kell, az EU területén belül nettó 353 euróért fogja kelletni magát, amelyre minden ország ráteszi majd a saját adóját, így nálunk 120 ezer forint körüli árcédulára kell majd számítani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. YuGabe
2010.03.17. 19:28
Szerintem az ára teljesen korrekt, a képernyőméret is megfelelő, a legtöbb bármilyen feladatot el lehet látni vele. Hardcore felhasználónak főgép mellé tökéletes, az ára mint mondtam szerintem nem túl borsos (tekintve, hogy van benne monitor is). Furának tartom, hogy sikerült 3,6 centisre megcsinálni, nagyon impozáns. WLAN is van benne, az is pluszpont. A súlyára lennék még kíváncsi, de szerintem nem nehezebb mondjuk 4 kilónál.
Faraj cucc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vendég-Ven...
2010.03.17. 19:54
A HD gyorsítás hiánya szerintem megbocsájthatatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!